KaDy 2 – FCK 1-0 (0-0)

66. min.:1-0 Marko Metso (Tero Tuomala)

Kauniissa kevätsäässä Huhtasuolla pelattu ottelu noudatti pitkälti viimevuotista kaavaa lopputulosta myöten. Suurimman osan ensimmäistä jaksoa peliä hallitsi vikkelä ja järkevään pelinrakenteluun pyrkivä vastustaja. KaDy joutui puolustuskannalle ja harvat maalipaikat syntyivät erikoistilanteista. Jari Laine säästeli viisaasti valtaosan voimistaan paria ratkaisevaa väläytystä varten. Tällä kertaa maalitili ei kuitenkaan auennut edes hyvästä vaparista, jonka maalivahti torjui yli. Riku Buchtin pusku muistaakseni keltanokan, Tero ”Pubi” Tuomalan hyvästä kulmasta ei ollut tällä kertaa miehen normaalia tasoa, joten vastustaja selvisi säikähdyksellä. Vastustajakaan ei hallinnastaan huolimatta onnistunut maalinteossa, joten tuttu puoliaikatulos tiesi 38 miljardin puoliaikatulosvetovoittoa kotijoukkueen konkareille.

Toisella jaksolla KaDykin sai jo ajoittain järkevän näköistä rakentelua aikaiseksi, sekä lyhyemmillä syötöillä että muutaman kerran pitkillä pystypalloilla. Juuri pystysyöttö avasi ratkaisevalla tavalla vastustajan puolustuksen, kun Pubi väläytteli osaamistaan antamalla keskikentältä linjan läpi maukkaan maasyötön, jonka kanssa kilpaa kirmasi myös kärkimies Marko Metso. Markon nopeus riitti niukasti ohittamaan vastaan syöksyneen maalivahdin ja tasapainonsa hyvin säilyttänyt spurttikone sai sijoittaa pallon parista metristä tyhjiin. Maalin jälkeen vastustajan puolustus joutui jokusen kerran uudestaan tiukalle ja Metso pääsi ampumaan päin tolppaa sekä maalivahtia, eri laukauksilla. KaDyn tilanteista huolimatta on sanottava, että suurin osa säpinöistä käytiin oman maalimme tuntumassa. Onneksi uhrautuva puolustus maalivahti Petri Tammisen johdolla ja vahvalla rutiinilla pystyi siivoamaan maalinedustan kerta toisensa jälkeen putipuhtaaksi. Toisaalta voidaan hyvin spekuloida erotuomari Lauri Pitkäsen virheratkaisun vaikutusta voittaneen joukkueen maalimäärään. Kovasti siloposkisia vastustajiamme siistissä pelissä sympatiseerannut oikeudenjakaja vihelsi Sami Erolan oikein ajoitetun taustanousun paitsioksi, mikä erhe todennäköisesti vei maalin täysin vapaasti läpiajoon hiipineeltä Mikkelin mieheltä. Eipä ollut ensimmäinen kerta vuosien varrella kun Panda-Erolalle näin kurjasti kävi erotuomarin takia.

Kauden ensimmäiseksi peliksi KaDy ei pelannut huonosti, mihin osasyynä ykkösjoukkueen mittava invaasio pelaajapulasta kärsivään kakkoseen, tuoden tuohon ikuisten lupausten tyyneen lampeen veikeää värinää. Asennekin oli pelaajilla enimmäkseen kohdallaan, johtomaalin vain lisätessä yritystä molempiin suuntiin. Vanhalla kunnon huutoäänestyksellä joukkueen ja käytännössä ottelun parhaaksi pelaajaksi kirkuttu maalivahti Tamminen seisoi kuin koivuinen muuri maalillaan tehden molselle kuuluvat asiat oikein: tuli vastaan oikea-aikaisesti pelotta ja torjui vedot liimaamalla, joten nopeat vastustajat eivät päässeet irtopalloihin. Kokenut puolustuslinja ei liikaa päästänyt vastustajia linjan taakse ja keskikentällä debytoinut kaksikko Pekka Kilkki-Pubi pelasivat lupauksia herättävästi. Kärjessä Marko käytti terävää liikettään muutaman kerran mainiosti hieman verkkaisemman Erzi-pandan säestäessä hyvin. Pari jo Tukholman olympialaisissa kokemuksellaan loistanutta keskikentän kingiä kun vielä saadaan sulatettua talven jälkeen hitsausliekillä vireeseen, niin nähdään kuinka ikämiesten äänivalli eli 10 km/h paukkuu vielä kovempaa kuin tämän kirjoittajan lähentäjälihas koskaan. Siitä huolimatta tai juuri siltä varalta muistettakoon Pelastuslaitoksen hätänumero: 10022, sillä noissa nopeuksissa kun polvilumpio ja piilokives vaihtavat yhtäkkiä taas kerran paikkoja keskenään, niin ei hyvä seuraa.

Vastustajalle kunnia pelaavasta tyylistä, vaikka kovin teräviä havaintoja oli vaikea ehtiä tekemään vihulaisten vipeltäessä raketteina ohi molemmilta puolilta. Kolmiopeliä -ainakin laidalla- oli haikea katsella harvinaisesti lähietäisyydeltä, mutta sekään ei auttanut poistamaan joukkueen tehottomuutta kentän hyökkäyskolmanneksella. Ehkä muutaman kerran palloa olisi kannattanut liikuttaa suoraviivaisemmin ja kärjessä voisi auttaa vahva target-pelaaja painimassa yrmeiden toppareiden kanssa samalla tehden tilaa ja jaellen palloja kevyiden ja liian nopeiden taustanousijoiden ym. juoksulinjoille. Joka tapauksessa hieno alku KaDy 2:n jalkapallokaudelle ja samalla herätys koko maapallon jalkapalloväelle saa jonkinlaista jatkoa ensi viikon tiistaina Halssilassa samaan aikaan. Lisää miehiä tarvitaan rinkiin, jotta kaikki harjoituskauden aikana vuodatetut kolme hikipisaraa eivät mene hukkaan, eivätkä Mustarastaat sonni niskaan.

YLÖS

Kommentoi