Keski-Suomen Nelonen
ke 9.6.2010
Vehkalampi 1

KaDy – LPK 0-3 (0-0)

50 min 0-1 rp. Aki Pohjola
70 min 0-2 Matti Simula
75 min 0-3 Matti Simula

KaDy

Petri Tamminen (mv) (C)
Jani Hyvönen
Riku Villikka
Antti Juurakko
Jouni Heiskanen
Janne Rossi (var. 38 min., ulos 51 min.)
Mikko Pitkänen
Miikka Sinko (67 min. Eero Tamminen)
Juha Ahola-Olli (var. 51 min.) (67 min. Mickael Fandi)
Hannu Niskanen
Marko Metso (55 min. Sami Erola)

Sarjan kärkijoukkueisiin kuuluvat KaDy ja LPK ottivat yhteen Vehkalammella. Dynamo lähti tappion jälkeen peliin kovin odotuksin. KaDy hallitsikin ensimmäistä puoliaikaa ja loi useita vaarallisia laukauksia useimmiten 20 metristä. Hannu Niskanen pääsi pari kertaa kokeilemaan todella hyvistä paikoista, mutta Dynamo ei saanut painostuksestaan huolimatta tehtyä avausmaalia. LPK taas ei saanut juurikaan vaarallisia tilanteita Dynamon maalille. Puolustuslinja toimi ensimmäisellä puoliajalla hyvin yhteen ja paitsioansa toimi. Puoliajalle lähdettiin numeroissa 0-0.

Pian toisen puoliajan alettua, pelikellon näyttäessä 50 min., sai LPK aivan käsittämättömän rankkarin. Avustava tuomari oli nähnyt, että KaDyn ”joku nuori pelaaja” oli roikkunut rangaistualueella ja sen tuntumassa 8 metriä LPK:n pelaajan paidassa. Tuomari vihelsi rangaistuspotkun ja LPK:n pelaaja sijoitti pallon oikeaan alanurkkaan. Tilanteen jälkeen Janne Rossi kävi kommentoimassa tilannetta aivan aiheesta ja sai suunsoitosta keltaisen. Pohjalla oli jo yksi keltainen, joten keskikentän moottori sai lähteä kentältä.

Ulosajo siirsi KaDy:n enemmän puolustuskannalle ja tämä näkyi maalipaikkojen määrässä. Ensimmäistä puoliaikaa hallinnut KaDy ei saanut enää rakennettua maltilla ja luotua paikkoja. LPK:n rangaistualueella tapahtui kuitenkin LPK:n pelaajan selkeä käsivirhe, joka näkyi Dynamon maalille asti. Tuomari ei kuitenkaan puuttunut tähän LPK:n virheeseen.

Toinen LPK:n maali tuli 70. minuutilla, kun LPK:n pelaaja pääsi Petri Tammisen avauspalloon oman puolustuslinjan tasolla ja pääsi sijoittamaan hiljaisen vedon tolpan kautta maaliin.

LPK:n kolmas maali syntyi jälleen kyseenalaisesta tilanteesta, kun LPK:n pelaaja laukoi pallon ylärimaan kaukaa, ja pallo pomppasi 16:n rajalle Antti Juurakolle, joka otti pallon haltuun ilmasta, mutta oikea-aikaisen karvauksen tehnyt nopealiikkeinen LPK:n numero 9 riisti pallon Juurakon jalasta selästä työntämällä. Sijoitus ohi Tammisen ja lukemat olivat 0-3.

Dynamon punakone alkoi selvästi väsyä ottelun lopussa ja vaihdotkaan eivät tuoneet vajaalla pelanneelle Dynamolle maalia. Ottelua ei kuitenkaan ratkaissut joukkueiden tasoero, vaan 50. minuutilla tapahtunut tuomarivirhe, joka käänsi pelin päälaelleen. Lisäksi yksikään LPK:n maali ei tullut heidän omilla ansioilla. Jos Kangasniemellä tuomarilinja oli hyvää, niin tämä oli jotain aivan muuta. Tuomari lisäksi pahoitteli pelin jälkeen ulosajoa, sillä ei ollut huomannut, että Rossilla oli jo keltainen alla. Käsittämätöntä touhua.

YLÖS

Kommentoi