KaDy kesäterässä

Keski-Suomen Nelonen
ti 27.7.2010
Vehkalampi (se kumisempi)

KaDy – Souls AC 2–2 (1–1)

16. Kim Nygård 0–1
33. Hannu Niskanen 1–1
52. Martti Typpö 1–2
62. Niskanen 2–2

KaDy

Petri Tamminen (mv) (C)
Riku Villikka
Riku Bucht
Jani Hyvönen
Jouni Heiskanen
Mikko Pitkänen (60. Ville Ruuska)
Janne Rossi
Karo Saharinen (60. Ville Toivanen)
Mikko Inkinen (83. Antti Juurakko)
Marko Metso (70. Sami Erola)
Hannu Niskanen

KaDyn varoitukset

74. ja 75. Hannu Niskanen
79. Janne Rossi

Päivää ennen peliä näyttivät lähtökohdat otteluun KaDy-leirissä hyvältä. Kuponki oli täynnä laadukkaita pelimiehiä ja ongelmana oli vain toimivan avauskokoonpanon miettiminen. Keski-Suomen nelosta seuranneet lukijat varmaan arvaavatkin että pelipäivänä tilanne ei enää ollut näin, vaan tärkeitä runkomiehiä alkoi pikkuhiljaa tippumaan pois. Lähes kaikki poisjääneet muistivat kuitenkin ilmoittaa etteivät nyt peliin pääsekään, mikä saikin Kady-valmentaja Erzi Erolan myhäilemään tyytyväisenä.

KaDyn perinteisiin on viime vuosina kuulunut se että sarjan kesätauolla vain kourallinen pelaajista pääsee reenaamaan ja tämähän valitettavasti näkyi otteissa. Pelin alussa kentällä nähtiin veltto, laiska ja haluton Dynamo. Tuntuma pelaamiseen oli kateissa, syötöt ja haltuunotot kimpoilivat minne sattuu ja Souls pääsi juoksuttamaan Dynamoa. Painostava helle ja maalivahti Tammisen silmiin killittänyt aurinko eivät tehneet paineen alla puolustamisesta yhtään mukavampaa. Tässä vaiheessa Dynamon penkillä jo haaveiltiin siitä että jalkapallossakin otettaisiin käyttöön aikalisä. Kuudennellatoista peliminuutilla paine lopulta kostautui ja Souls pääsi tuikkamaan keskityksen jälkeisestä irtopallosta johto-osuman. Päät eivät kuitenkaan painuneet vaan maali sai KaDynkin viimein heräämään. Ryhtiliikkeen seurauksena syötöt löysivät jo useimmiten osoitteeseensa ja paine alkoi siirtyä Soulsin päätyyn. Reilun puolen tunnin kohdalla painostus tuotti tulosta Hannu Niskasen nostettua pallon elegantisti Souls-vahdin yli.

Toinen puoliaika alkoi jälleen kehnosti ja pian oltiinkin taas takaa-ajoasemissa. Parin vaihdon myötä joukkue heräsi taas pelaamaan. Ilahduttavaa oli nähdä keväästä asti toipilaana ollut Ville Toivanen jälleen tositoimissa. Toivis tekikin komean sisääntulon otteluun. Väkevä nousu vasemmalta laidalta ja matala keskitys löysi pilkun tienoilta Niskiksen, joka tuuppasi illan toisensa osumansa viileästi tolpan juuresta sisään. Lopussa Kady sai vielä hyvin painetta vastustajan maalille ja lukuisia erikoistilanteita mutta maaliin asti ei palloa saatu. Nähtiinpä vielä erikoinen kentältäpoisto kun Niskis ja Souls-peluri ottivat minuutin välein kaksi keltaista mieheen keskinäisestä nahistelustaan KaDyn kulmapotkua odoteltaessa.

Vaikka voittoja janoavan punakoneen leirissä tasurit aina tuntuvatkin tappioilta, voitaneen lopputulosta pitää oikeutettuna. Soulssi oli parantanut otteitaan selvästi verrattuna kevätkierroksen kohtaamiseen. Tuollaisella pelillä sielut hilannevat itsensä syksyllä putoamiskamppailun kurimuksesta tukevasti keskikastiin. Dynamon seuraava peli on 4.8. toista alkukauden alisuorittajaa, Palokan Rientoa vastaan.

YLÖS

Kommentoi