Perjantai 24.9.2010 klo 17.30, Multia, Keskuskenttä

MultiAnts – KaDy II 2 – 3 (2-1)

Multian sateen liukastamalla nurmella nähtiin kauden päätteeksi värikäs ja viihdyttävä Viitosen ottelu paikallisen MultiAntsin ja Kampuksen Dynamon kakkosjoukkueen kesken.

Pelin alussa nuorekas MultiAnts oli selvästi hallitsevampi joukkue. Tilanteita syntyi jatkuvasti viimeistä peliään Dyykkari-maalilla vartioineen Eetu Hiltusen veräjän suulle. Vartin pelin jälkeen, KaDy-puolustuksen huonon avauksen seurauksena, pallo ajautui keskelle noin 17 metriin, josta Multian pelaaja laukoi pallon varmasti verkon perukoille: 1-0.

Pikku hiljaa Multian liike väheni ja Dynamokin sai aikaiseksi painetta ja maalitilanteita. Noin puolen tunnin pelin jälkeen Multian maalivahti kaatoi rangaistusalueen kulmalla kady-pelaajan ja tuomarilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin osoittaa pallo pilkulle. Maalivahti sai torjuttua Jari Laineen rangaistuspotkun kulmaksi. Dyykkarien painostus jatkui. Kulman jälkitilanteen hässäkässä kady-pelaaja tönäistiin kaksin käsin nurmen pintaan ja kuten tuomarikin tilanteesta totesi: ”Ei siinä muuta vaihtoehtoa ollut kuin viheltää taas rankkari.” Yleensä näissä yhden tuomarin peleissä tällaiset rikkeet jäävät usein näkemättä, mutta tällä kertaa tuomari Andrew Lewis oli harvinaisen tarkkana. Tilanteesta seuranneen rankkarin upotti sisään H-P Noronen: ”Maalivahti yritti selvästi hämätä minua vetämään pallon toiseen nurkkaan, mutta hän hämäsikin itse itsensä ja jäätyi keskelle maalia eikä kyennyt torjuntaan.”

Dyykkarien ilo oli kuitenkin lyhytaikainen. Noin kolme minuuttia edellisestä MultiAnts sai kulman, josta Multian Tomi Autio puski pelivälineen todella komeasti oikeaan ylänurkkaan. Tässä vaiheessa Multian valmennusjohdon puolelta epäiltiin jo punamustien selästä kuuluvan naks-naks.

Toiselle puoliskolle tuli – tällä kaudella harvemmin nähty – tiukkaa taisteluilmettä ylläpitänyt Dynamo. Jokaisesta pallosta taisteltiin ja tilanteisiin mentiin arkailematta. Pelin 64. minuutilla KaDy sai vapaapotkun noin kahdestakymmenestä metristä. Jari Laine katsoi muurin ja maalivahdin paikan ja sanoi laittavansa pallon vasempaan ylänurkkaan. Sinnehän se pallo upposi: 2-2.

Loppupeli mentiin tasaisissa merkeissä. Voitto olisi voinut mennä kummalle joukkueelle tahansa, mutta tällä kertaa Dynamo onnistui sommitelmissaan paremmin. Voitto-osuma (75. minuutilla) oli todella hienoa katseltavaa. Markku Surakka antoi hienon ristipallon vasemmasta laidasta koko porukan takaa maalille hiipineelle Fabian Kanaselle, joka täräytti oikeallaan suoraan ilmasta KaDy-uransa ensimmäisen maalin. Se oli niin hieno maali, että koko Multian joukkue lamautui niin, ettei kyennyt enää viimeisen vartin aikana todellisiin maalipaikkoihin ja pisteet matkasivat Dyykkarien mukana Jyväskylään.

KaDy II:n kokoonpano:

Eetu Hiltunen (mv)

Jani Kytöjoki
Mauno Pakarinen © (v, 47.)
Pasi Räsänen

Jari Laine
Fabian Kananen
Janne Korhonen (v., 75.)
Jarkko Kandelin (v., 58.)
Tero-Erik Tuomala
Markku Surakka
Kari Vaskonen

Heikki-Pekka Noronen
Jukka Aumanen

YLÖS

Kommentoi