Keski-Suomen Nelonen 2010 pelataan päätökseen tänään keskiviikkoiltana 22.9.. Sarjan neljä selvää kärkijoukkuetta pelaavat kaikki vieraissa eri areenoilla ja vieläpä ammattimaiseen tapaan lähes samalla kellonlyömällä lukuun ottamatta KaDya, joka matkustaa Saarijärven valaisemattomalle urheilukentälle jo alkuillasta:

Ke 22.9. 17.30 FC Saarijärvi – KaDy (Saarijärvi, Urheilukenttä)
Ke 22.9. 20.00 PaRi – LPK (Jyväskylä, Palokka tekonurmi)
Ke 22.9. 20.00 Huki – KaPa-51 (Jyväskylä, Vehkalampi 1)
Ke 22.9. 20.30 Souls AC – SäyRi (Muurame, Tekonurmi)

Sarjataulukon yläpäässä näyttää tältä:

KaPa-51 15 11 1 3 59–18 34
KaDy 15 11 1 3 43–17 34
LPK 15 10 3 2 47–17 33
SäyRi 15 10 1 4 49–22 31

Joten statistiset teesit tärkeimpien sijoitusten suhteen kuuluvat näin:

– KaPa-51 voittaa koko sarjan, jos voittaa tänään Hukin vieraissa.
– KaDy voittaa sarjan, jos voittaa Saarijärvellä ja KaPa-51 ei voita Hukia.
– LPK voittaa sarjan, jos voittaa Palokassa ja kärkikaksikko ei voita omia otteluitaan.
– SäyRi voittaa sarjan käytännössä vain, jos voittaa Muuramessa ja kaikki muut kärkijoukkueet kompuroivat pahasti tahoillaan.

KaDy on viimeaikaisten tulosten perusteella ehdoton ennakkosuosikki Saarijärven-otteluun, mutta toisaalta pitää muistaa kotikenttäetu sekä Dynamon viimekautiset pahat kompuroinnit, jotka tapahtuivat juuri FC Saarijärveä vastaan – kotona ja vieraissa. KaDy:lta puuttuu kokoonpanosta tutusti 4–6 avauskokoonpanon tasoista pelimiestä, mutta varsin mukava nippu vaihtomiehineen pääsee kyllä maakuntamatkalle luoteiseen Keski-Suomeen.

Voittamalla FC Saarijärven KaDy varmistaa vähintään kakkossijan, minkä jälkeen KaDy:n Ystävät kokoontuvat Vehkalammelle jännittämään, onnistuuko Huki riistämään edes pisteen maalierolla sarjaa johtavalta KaPa-51:ltä.

Kolmoseen nousut ratkottaneen joka tapauksessa kabinettien puolella, sillä yksikään neljästä kärkijoukkueesta ei ole toistaiseksi ilmoittanut nousuhalukkuudestaan sarjaan, jossa vierasmatkat suuntautuvat esimerkiksi Joensuuhun.

Alapäässä näyttää siltä, että sekä FC Saarijärvi että PaRi putoavat Vitoseen, mutta PaRi voi vielä kotivoitolla pestä kasvonsa ja jättää jumbosijan saarijärveläisille.

Forza Dynamo!

YLÖS

Kommentoi