Alla julkaistaan odotettu kevätkauden viimeinen rästirapo: vastassa Vehkalammella tuolloin oli FC Saarijärvi, jota vastaan KaDy päättää tämänkesäisen IV-divarin sarjaurakkansa viikon kuluttua vieraissa.

Kevätkauden päätöspeli pelattiin MM-huuman keskellä 29.6. Vehkalampi 1:llä, myös Jyväskylän Moses Mabhida Stadiumina tunnetulla areenalla.

Peliä edeltänyt kolmen tappion putki (kaikki Dynamon tämän kauden sarjatappiot) saattoi huhupuheiden mukaan johtua siitä, että ”Jyväskylän Vicente Del Bosque”, Sami ’Erzi’ Erola, oli Domenechin uusista valmennusopeista innostuneena seuraten pyrkinyt valitsemaan pelaajia horoskooppikartan mukaan. Ranskan pudottua reaalimaailma alkoi hiljalleen palata myös Dynamon otteisiin. ”En minä perskules soikoon tajunnut siitä tähtikuviohutusta loppujen lopuksi mitään, enemmän minussa taitaa olla diegomaradonaa tai tuota delbosqueta sittenkin”, totesi valmentajavelho myöhemmin lehdistötilaisuudessa.

Hetken ajan taivaalla näkyvien kaasupallojen unohtaminen pelin sommittelussa vaikutti virheeltä. Tähdet näyttivät hylänneen Dynamon rivit lopullisesti kuudennella minuutilla, kun Vaari Ruuska nilkutti vaihtoon loukkaantumisen jälkeen. Ensimmäisissä maalintekopaikoissaan Dynamon kärkkäät soturit osoittivat waynerooney- tahi nicolasanelkamaista maalivirettä päättäessä tekopaikkansa käsien levittelyyn.

Onneksi Dynamon laiturit olivat katselleet kisoja ilmeisen tiuhaan ja valoisin mielin. Kun Miikka Sinko ja Juha Ahola-Olli sinkosivat nousuun, satunnainen ohikulkija ei voinut välttää mielleyhtymää Thomas Müllerin ja Mesut Özilin nopeisiin vastahyökkäyksiin Saksa–Englanti-ottelussa kaksi päivää aiemmin. Ei liene sattumaa, että ensimmäisen puoliajan maalit merkittiin juuri Singon ja Ahola-Ollin nimiin. Puoliajalle siirryttiin 2–0-lukemissa.

Jos todellinen super-sub jäi mm-kisoissa löytämättä, dynamon riveistä sellainen löytyi. 54. minuutilla laatikkoon heitetty Marko Metso ehti lojua kentällä vain kolme minuuttia, kun tämä kultaisen maalivainun omaava voimahyökkääjä tuuttasi pallon ensimmäisen kerran Saarijärven verkkoon. Erityisesti yleisön sydämiin jäi toinen maali – diegoforlanmaisen pehmeä haltuunotto tulisesta pystysyötöstä ja hallittu sijoitus maalivahdin ohi.

Miikka Sinko kaunisteli lukemia vielä pari minuuttia ennen loppua tyylipuhtaisiin 5–0-loppulukemiin – illan toinen maali hänellekin.

Maalintekijöiden lisäksi katsojien sydämet valtasi Petri Tammisen maartensteekelenburgmainen karisma maalinsuulla. Puolustuslinjan Saharinen-Villikka-Hyvönen-Inkinen varmuus, ryhti ja lihaskunto toi mieleen kuvitteellisen kokoonpanon Ramos-Pique-Caceres-Maicon. Keskikentällä Janne Rossi esiintyi puolustussuuntaan pelatessa kuin Diego Perez, hyökkäyspäähän päin kuin Xavi. Ei liene väärin sanoa, että monella jyväskyläläisellä jalkapallon ystävällä vuvuzelojen vuosi 2010 tuo ensimmäisenä mieleen nämä paikalliset jalkapallosuuruudet.

Tilastot

KaDy – FC Saarijärvi 5–0 (2–0)

31´ Miikka Sinko 1–0
44´ Juha Ahola-Olli 2–0

57´ Marko Metso 3–0
82´ Marko Metso 4–0
89´ Miikka Sinko 5–0

KaDy

Petri Tamminen (mv)
Riku Villikka
Ville Ruuska (6. Karo Saharinen)
Jani Hyvönen
Mikko Inkinen (78. Antti Juurakko)
Eero Tamminen
Janne Rossi (54. Samu Kytölä)
Riku Bucht
Miikka Sinko
Mickaël Fandi (54. Marko Metso)
Juha Ahola-Olli (65. Hannu Niskanen)

YLÖS

Kommentoi