Dynamo käytti paikkansa

Ennakkoasetelmissa oli odotettavissa tiukka Keski-Suomen nelosen kärkikamppailu, jossa Dynamolla oli kevätkierroksen katkera viime hetken tappio muistissa, se olisi tarkoitus kuitata unholaan. Jo alkulämmittelyn pienpelin perusteella näytti, ettei Dynamo perusta tänään peliään pallonhallintaan vaan pyrkii ratkaisemaan ottelun nopein hyökkäyksin.

Ottelun alku noudatti valitettavasti tuttua kaavaa Dynamon kesän peleistä eli vastustaja otti pelin hallinnan itselleen ja onnistui luomaan muutaman vaarallisen paikan Dynamon maalille, muun muassa yhden yläriman jonka Metso olisi kuulemma ottanut, jos olisi ollut menossa maaliin. Puolustus kuitenkin hieman onnellakin kesti tämän rynnistyksen ja tämän jälkeen kova prässi ylhäällä tuotti pallonriiston jonka jälkeen Fandi sai kuudentoista alueella pallon ja iski sen vastustamattomasti ylänurkkaan. Tämä oli Dynamon kannalta äärimmäisen tärkeä maali, koska se selkeästi toi uutta tuulta purjeisiin.

Vain kolme minuuttia edellisestä Fandin yksilösuoritus täydensi hänen hienoa iltaansa, kun hän riisti vastustajalta pallon, karkasi yksin läpi, kiersi maalivahdin ja laittoi pallon pömpeliin! Maalin jälkeen SäyRi nosti rivejään ylös ja Dynamo sai vastahyökkäyksistä useamman paikan joista lopulta Saharinen vastustamattomalla sijoituksella iski 3–0. Tilanne näytti puoliajalle siirryttäessä Dynamon kannalta jopa paremmalta kuin peliesitys olisi edellyttänyt.

Toinen puoliaika käynnistyi suhteellisen tasaisissa merkeissä pelaillen, mutta sitten kuin salama kirkkaalta taivaalta Niskanen sivalsi upean laukauksen noin 25:stä metristä tolpan kautta alakulmaan jättäen vastustajan maalivahdin pyydystämään yöperhosta. Tässä vaiheessa näytti, että SäyRin selkäranka alkaa murtua lopullisesti, mutta sitten iski SäyRi melko vaarattomalla vastahyökkäyksellä Dynamon alueelle ja Kytölä rappasi kuin Heikkinen Van Bommelia aiemmin viikolla ja tälläkin kerralla seurauksena oli rangaistuspotku josta SäyRi:n Kuoppala iski 4–1 kavennuksen. Tämä toi Säyri:n peliin uutta virtaa ja Dynamo jäi pelillisesti hieman alakynteen Riennon hyökkäysten vyöryessä. Mitään todellista hätää ei Dynamon puolustus kuitenkaan kokenut ja ottelu päättyi lukemiin 4–1.

Pelillisesti ottelu ei ollut Dynamon parhaita tänä kesänä, mutta hyvä joukkue voittaa huonollakin pelillä ja tästä on mukava jatkaa sarjakärjessä päätöskamppailuun.

Keski-Suomen Nelonen
to 9.9.2010
Vehkalampi 1, tekonurmi

KaDy – SäyRi 4-1 (3-0)

27. Mickaël Fandi 1-0
30. Fandi 3-0
40. Karo Saharinen 3-0
53. Hannu Niskanen 4-0
56. Jari Kuoppala 4-1

KaDy

Marko Metso (mv)
Samu Kytölä
Ville Ruuska (C)
Riku Villikka
Jouni Heiskanen
Karo Saharinen (61. Sami Erola)
Janne Rossi
Riku Bucht (74. Petri Tamminen)
Juha Ahola-Olli (78. Antti Juurakko)
Mickaël Fandi
Hannu Niskanen (56. Eero Tamminen)

varoitukset
11. Janne Rossi

SäyRi

Mika Halonen (mv)
Jarno Reinilä
Pertti Salmu
Ville Arponen
Olli Mäkinen ( C )
Timo Malkki
Mikko Simula
Kimmo Salminen
Timo Korhonen (15. Olli Suomalainen) (46.Tomi Kuivala)
Juha Silván
Juha Pakarinen (51. Jari Kuoppala)

YLÖS

Kommentoi