WordPressin tietokantavirhe: [Unknown column 'status' in 'field list']
SELECT `final` AS final_round, `group`, `home_team`, `away_team`, DATE_FORMAT(`date`, '%Y-%m-%d %H:%i') AS date, DATE_FORMAT(`date`, '%e') AS day, DATE_FORMAT(`date`, '%c') AS month, DATE_FORMAT(`date`, '%Y') AS year, DATE_FORMAT(`date`, '%H') AS `hour`, DATE_FORMAT(`date`, '%i') AS `minutes`, `match_day`, `location`, `status`, `league_id`, `home_points`, `away_points`, `winner_id`, `loser_id`, `stat_id`, `post_id`, `season`, `id`, `custom` FROM wp_leaguemanager_matches WHERE `id` = '334' LIMIT 1

Puolueettomalla kentällä pelatussa vierasottelussa nähtiin ensimmäisellä jaksolla viitoseen ihan hyvää jalkapalloa. Kahden jo vuosien ajalta tutun joukkueen kohtaamisessa Dynamo pelasi vielä alkutekijöissään olevan kauden toistaiseksi parasta peliään. Palloa pyrittiin ja pystyttiinkin rakentamaan enimmäkseen maltillisesti maata pitkin. Keskikentän pelinrakentelu laitapakkien tuella toimi mukavasti. Kentällä oli enimmäkseen jo rittävän hyvin toisensa tuntevia pelaajia vahvistettuna kolmella tämän vuoden sadon hedelmällä, eikä edes mädillä sellaisilla. Ensimmäistä kertaa nähtiin sarjaottelussa näiden joukkueiden välinen ottelu muulla kuin hiekka-alustalla ja tekonurmi teki molempien pelistä selvästi enemmän jalkapalloa muistuttavaa, kuin mitä takavuosien hiekkapelit olivat. 15 vuotta piti hyvää odottaa eräänkin keskikentän köpöttäjän. Ensimmäinen maali syntyi pelin 25. minuutilla. Dynamon alkukauden positiivisin yllätys tutuista pelaajista eli Pekka Kilkki, nousi laitapakin paikaltaan ylös ja keskitti korkean maalille. Hyvän ottelun pelannut maalivahti Juha Lahtinen oli tilanteessa muutaman sentin liian lyhyt, eikä saanut tilannetta kunnolla purettua. Pallo ajautui pöytäkirjan mukaan kapteeni Sami Erolalle, joka latasi pallon lähietäisyydeltä verkkoon. Maalin lisäksi Dynamolla oli yksi edellistäkin parempi maalipaikka, kun Lauri ’Hyeena’ Sallinen taisteli itsensä ja pallon hienosti parilta-kolmelta puolustajalta karkuun. Rangaistusalueella käydyn puoliminuuttisen, eläinmaailman kuninkaiden näyttävän tuijotuskilpailun, voitti kuitenkin maalivahti ja sai Laurin sijoittamaan pallon ohi maalin. Lauri tarvitsisi onnistumisen maalinteossa, jotta itseluottamus nousisi. Myös vastustaja rakensi vaarallisia tilanteita. Yhden tuhannen taalan paikan missaaminen takatolpalla oli mukava kuittaus, jos näin voi sanoa, mainitulle läpiajotilanteen epäonnistumiselle. Loput paikat puolustus hyvin torjuneen Heikki Pynnösen johdolla onnistui selvittämään itse.

Toisella jaksolla Dynamon peli ei ollut enää yhtä hyvätasoista kuin ensimmäisellä, ainakaan viimeinen puoli tuntia. Maali kyllä tehtiin, kun kerrankin joukkueessa käytettiin pään sekä sisä- että ulkopuolta, ja vielä samassa tilanteessa. Kulmatilanteeseen tajuttiin vaihtaa penkiltä Erzi Erola, jolle Kari Marttinen teki hyvin tilaa viemällä juoksullaan väkeä pois edestä toikkaroimasta. Jari Laine antoi hieman matalan, mutta kovin tarkan kulmurin Erolan pojan paljon kolhittuun, mutta hyvin vettä pitävään nuppiin. Pallo maaliin: 2-0 ja ei kun puolustamaan. Nousu haki melko vahvasti kavennusta, mutta ei siinä lopulta onnistunut. Viime minuuttien aikana sen pelaaja numero 10, olisiko ollut Pasi Leinonen, pöytäkirjassa ainoa ilman numeroa hiippaillut agentti, kaadettiin nafti-fifty-tilanteessa rangaistusalueella. Vaikka mukana oli myös hieman Jacques Cousteau’ta eli syvän meren sukellusta, olisi joku tuomari voinut viheltää rankkarin, vaan ei joka tuomari. Muuten keskikentän tavallista nöyremmin tukema puolustuspää selvisi mainiosti tehtävistään, kuten vesipullojen täytöstä ja hyökkäävien pelaajien ihailusta. Mutta myös puolustamisesta.

Vastaiskuihinkin päästiin välillä, kuten Jarkko ’Kande’ Kandelinin katkoessa Nousun puolustuksen poikittaissyötön syvällä vihollisen alueella, mutta lopulta maali jäi Dynamon kolmikolta tekemättä. Kande pääsi kerran laukomaankin hyvästä syötöstä, mutta puolustajan jalan kautta kulmuriksi, josta sentään tuli sitten edellä selostettu maali. Onnistujia tuli jo mainittua, ja nyt on helppo sanoa, ettei kukaan pettänyt, paitsi yksi vatsa. Edelliseen peliin erona oli kaiken muun lisäksi ainakin se, että Sami Erola tuli kärkeen rynnimään tehokkaasti ja keskikentällä ei nyt peliä tehnyt kaksi liian samankaltaista pelaajaa, vaan palloa pelattiin järkevällä tavalla suoraviivaisemmin eteenpäin. Hyvää oli sekin, ettei vastustajaa päästetty puolustuslinjan taakse rellestämään. Marttisen Kari tuo taidoillaan hyökkäyspeliin tasoa, mutta onko paras paikkansa sitten keskikentällä, kun Sam tulee taas peliin mukaan, vai pitäisikö miehen murtautumistaitoja käyttää hyödyksi paitsi yökeikoilla, nostamalla hänet ryhmityksessä hieman ylemmäs? Siinä valmennukselle miettimistä. Jatkossa palloa pitää saada liikkeelle vieläkin nopeammin, kun nuoria ja nopeita tulee vastaan. Se taas vaatii pelin ennakointia ja hyvää liikettä pallottomilta, minkä lisäksi pallollisilta odotetaan nopeaa vaan ei paniikinomaista siirtelyä. Linjan taakse tehtyjen juoksujen voi odottaa olevan ongelma, johon kannattaa paneutua. Muuten käy niin kuin Kälviällä ja ihan viimeksi Petäjävedellä. Paikat olisi hyvä hyödyntää paremmin ja keskikentän puolustamista on vara parantaa vielä pykälän verran. Vastustajakin pelasi ihan ok-peliä, mutta lukemattomista omista peleistämme tutut ilmiöt eli tehottomuus ja viimeiset syötöt olivat koko ottelun ajan ongelma.

Peli oli mukavan siistiä, molemmat todella keskittyivät enemmän rakentamiseen, kuin varsinkin rumaan rikkomiseen, joten erotuomari Antti Vilkman pääsi melko helpolla. Hieman mussutusta syntyi väärin päin arvotuista rajatilanteista, mutta ainakaan oma joukkueemme ei voi valittaa kärsineensä tuomarin takia. Varoituksia ei jaettu ellei sitten Mikko ’Silli’ Siltanen saanut sellaista oikaistessaan kentän läpi vatsavaivojen hoputtamana. Siinä vanhakin nuortuu ja ylpeä nöyrtyy, kun vatsa löystyy. Saatan kyllä muistaa tapauksen täysin väärinkin, mutta ainakin se on varmaa, että Sillin raivoisaa vessajuoksunopeutta tarvitsee jokainen Dynamon kenttäpelaaja seuraavassa ottelussa, kun parin viikon päästä vastaan tulevat FC Kurdien laittoman nopeiksi viritetyt mopedipojat. Toivottavasti valmentaja Bubi Tuomala keksii keinot tai kohta on hätä joka pojalla.

Kande

YLÖS

Kommentoi