WordPressin tietokantavirhe: [Unknown column 'status' in 'field list']
SELECT `final` AS final_round, `group`, `home_team`, `away_team`, DATE_FORMAT(`date`, '%Y-%m-%d %H:%i') AS date, DATE_FORMAT(`date`, '%e') AS day, DATE_FORMAT(`date`, '%c') AS month, DATE_FORMAT(`date`, '%Y') AS year, DATE_FORMAT(`date`, '%H') AS `hour`, DATE_FORMAT(`date`, '%i') AS `minutes`, `match_day`, `location`, `status`, `league_id`, `home_points`, `away_points`, `winner_id`, `loser_id`, `stat_id`, `post_id`, `season`, `id`, `custom` FROM wp_leaguemanager_matches WHERE `id` = '258' LIMIT 1

Toukokuun sarjaottelut menivät dynamolaisittain alavireisesti, mutta kesäkuussa KaDy jo porskuttaa murskavoittojen putkessa. Sarjajumboksi jämähtänyt fyysinen Souls AC antoi ensimmäisellä puoliajalla yritteliään vastuksen ja olisi kenties ansainnut niukan johtoasemankin, mutta väsähti pahoin toisella jaksolla jääden lopulta parempikuntoisen KaDy-jyrän alle.

Ensimmäistä puoliaikaa leimasi Soulsin terävyys ja vahvuus kaksinkamppailuissa ja irtopalloissa kautta kentän. Dynamon veltto peli ei ollut uomissaan ja Souls jopa hallitsi lyhyitä jaksoja hyökäten vaarallisesti erityisesti oikealta laidaltaan. Molemmat joukkueet leipoivat 45 minuutissa muutaman hyvän maalipaikan ja osuivat maalipuihin kertaalleen, mutta tauolle nyhjättiin maalittomissa tasalukemissa. Dynamosta lähimpänä maalintekoa olivat yritteliäästi pelanneet laitalinkit: ”Ristijätkä” Haapamäki, lasaretista paluuta tekevä Marko Metso, sekä hänen tilalleen kesken puoliajan vaihdettu Eero Tamminen Jr. Maalilla valmentaja, kapteeni, joukkueenjohtaja ja ikänestori Petri Tamminen Sr. nappasi oikea-aikaisesti pari vaaratilannetta.

Tauko teki Dynamolle hyvää ja toisella puoliajalla ohjat otti käsiinsä selvästi sisuuntunut kotijoukkue. ViPa-laina Tupi Holmberg siirtyi kärjestä alemmas pelintekijän rooliin, Mika Fandi puolestaan keskialueelta target-hyökkääjäksi ja ”Inkkari” Inkinen puhtaaksi ankkuriksi. Ratkaisu pisti palaset kohdalleen. Haapamäki karkasi vasemmalla laidallaan pariin otteeseen polkka-askelilla ja niittasikin muutaman minuutin jälkeen ansaitun johto-osuman. Uudemman painostusjakson päätteeksi Hannu Niskanen pääsi laukomaan 25 metristä tarkasti oikeaan alanurkkaan. Tässä maalissa ”Niskistä” avitti muuten moitteettomasti pelanneen Souls-kassarin haparointi.

Hetkeä myöhemmin oikeana laitalinkkinä briljeerannut Tamminen Jr. ohjasi ”Ristijätkän” keskityksen lähietäisyydeltä nuottaan, jolloin peli vaikutti ratkenneelta. Penkiltä löytyi runsaasti lisää virtaa: kolme vaihtomiestä kirmaamaan hyökkäyspäähän. Yhden kerran hyökkäysinto kostautui: paitsiotuomio ei dynamolaisia miellyttänyt ja Souls esitti suunnanmuutoshyökkäyksen suoraan jalkapallon oppikirjasta. Hyökkääjä karkasi oikealta laidalta ja ohitti nätisti Tamminen Sr:n; tolpasta kimmonneen paluupallon seurasi oikea-aikaisesti ja puttasi sisään Souls-vaihtomies Samuli Kokkonen. Dynamo-puolustus hetkellisesti kuutamolla.

Välittömästi seuraavasta hyökkäyksestä nouseva laitapuolustaja ”Jantero” Hyvönen kuitenkin jo hankki vaarallisen vapaapotkun, jonka Tupi Holmberg sijoitti maaliin. Vapariekspertti Niskanen seurasi tilannetta jo penkiltä. Kalliina hintana sinettimaalille oli valitettavasti Hyvösen paha nilkkaloukkaantuminen; toivotaan puolustuksen avainpelaajalle mahdollisimman lyhyttä lasarettivierailua Karo Saharisen seurassa.

Souls AC ansaitsi erityisesti ensimmäisen puoliajan esityksillään vähintään yhden maalin, mutta toisella puoliskolla ei paremmasta jäänyt minkäänlaista epäselvyyttä. KaDy-puolustuslinjan haparointikin jäi oikeastaan yhteen kertaan, joka maksoi vain lohdutusmaalin. Riku ”Wilderman” Villikan paluu kovaluiseksi toppariksi ilahduttaa vielä punamustia. KaDylla riitti loppuhetkillä avopaikkoja tuhlailtavaksi asti; erityisesti Fandin ja Tamminen Jr:n mainiot puskut maalialueen rajalta liippasivat läheltä. Huomattavasti parempia kuin Mika Väyrysen hutipääpuskut Råsundalla tiistaina (joskin tuloksettomampia kuin Zlatanin nikkaus). ”Best team won”, totesi päävalmentajan roolia vetänyt, jo penkille asti toipunut Smaug Kytölä ykskantaan lehdistötilaisuudessa.

Seuraava IV-divarikoitos on keskikastin derby Sedät vastaan Sedät, SäyRi – KaDy perjantaina 17.6. Säynätsalon uudella tekonurmella.

YLÖS

Kommentoi