WordPressin tietokantavirhe: [Unknown column 'status' in 'field list']
SELECT `final` AS final_round, `group`, `home_team`, `away_team`, DATE_FORMAT(`date`, '%Y-%m-%d %H:%i') AS date, DATE_FORMAT(`date`, '%e') AS day, DATE_FORMAT(`date`, '%c') AS month, DATE_FORMAT(`date`, '%Y') AS year, DATE_FORMAT(`date`, '%H') AS `hour`, DATE_FORMAT(`date`, '%i') AS `minutes`, `match_day`, `location`, `status`, `league_id`, `home_points`, `away_points`, `winner_id`, `loser_id`, `stat_id`, `post_id`, `season`, `id`, `custom` FROM wp_leaguemanager_matches WHERE `id` = '279' LIMIT 1

KeiteleJazz pimputti konserttipianonsa kieliä raivokkaasti heti ottelun alkajaisiksi Thelonious Monkin tavoin lippa väärällään ja laulatti KaDylle Sinistä Nuottia jo alkuminuuteilla.

Keiteleen fuusiojazz -porukka nimittäin siirtyi 0-3 johtoon varsin nopeasti kun jo kolmannella nuottirivillä vieraiden Joni Terho töräytti fonillaan maalin. Kahdeksannella nuottirivillä kadylaisten rytmiryhmän kommunikaatio reistaili ja nuottitelinekin taisi rytäkässä kaatua sillä seurauksella, että vierasorkesterin Joonas Blomberg pääsi pyöräyttämään bassoviuluaan boksin sisällä ja sijoitti pallon aivan alakulmaan kadylaisten base-poljennosta vastanneen Petri Tammisen hyvästä heittäytymisestä huolimatta. Pari minuuttia myöhemmin nähtiin komea soolo kun Joni Terho oli jälleen asialla ja pääsi paukauttamaan alttofonille lähes mahdottoman ylä-Ceen esiintymislavan kaarelta ja peliväline liiteleikse kimakan saundin saattelemana aivan maalin yläkulmaan. Ehkä yksi kauden hienoimpia fonisooloja nelosessa, pakko myöntää. Ja tämä kaikki kun vasta kymmenen nuottiriviä oli soitettu…

Puolen tunnin paikkeilla KaDykin alkoi päästä soittoon mukaan ja loi tilaa soittajiensa sooloille rytmiryhmän nostaessa silloin tällöin tempoa. 3/4-tahdiksi välillä tasaisesta nelitahdista vaihdellen Marko Metso riisti keskellä esiintymislavaa vierailta fonin haltuun kuin Charlie Parker ja asetteli pallon varmalla fonituksella maaliin.

Kun 40 peliminuuttia oli Carnegie Hallin esiintymisareenan kellossa tapahtui vastustajan orkestarimontun kulmassa etenkin kadylaisia paljon kuohuttanut ja jälkeenpäin puhututtanut tapaus; pienen maassapainin päätteeksi illan ajan rummuissa rytmiä ja järjestystä ylläpitänyt erotuomari komppasi tapahtumaa sillä seurauksella, että KaDyn pirtsakasti laidassa improvisaatioillaan hyökkäyksiä säestänyt Sam Sahlberg sai jättää areenan suoran punaisen myötä. Koko Dynamon orkesteri oli kapteeni Tammisen johdolla erittäin suivaantunut päätöksestä sillä vastustaja sai nyrkillä huitomisestaan vain keltaisen kortin.

Toinen puoliaika mentiin siis alivoimalla mutta KaDy onnistui kuitenkin ajoittain pitämään lavaa paremmin hallussaan luomalla pari maukasta trumpetti- ja pianosooloa sekoittaen samalla keiteleläisten nuotteja. Kari Marttinen sävelsi lukemiksi tunnin pelin jälkeen pilkulta 2-4 kun Mikaël Fandi kampitettiin kesken huilusoolon ja pieni takaa-ajon poikanen melodisen bebopin merkeissä nousi orkesterista esiin. Kun parikymmentä nuottiriviä oli enää jäljellä orkesteri nosti sävelkorkeutta parilla nopealla modulaatiolla ja Eero Tamminen Jr. loihti klarinetistaan ilmoille pari erittäin kirpakkaa Benny Goodman -tyylistä duurivoittoista sooloa mutta huonoksi onneksi pallo ei löytänyt tietään verkon perukoille. Yliajalla vieraiden Joni Terho asetteli Thelonious Monkin lätsän kolmannen maalin kunniaksi päähänsä ja KaDyn takaa-ajo tyrehtyi viimeistään siihen.

Keiteleen orkesterin nuotit pysyivät siis koko illan ajan hieman paremmin järjestyksessä kuin kadylaisten. Summa summarum; Da Capo al fine musiikin muodossa.

YLÖS

Kommentoi