Lähtökohdat maanantain kohtalokkaaseen kotiotteluun ovat karmivat. Ensinnäkin, peli pelataan SäyRin maaperällä, hapettomassa vuoristoilmassa ja tunnetusti armottoman salolaisen teiniyleisön rääynnän tuottaman suorituspaineen alla. Toiseksi, avauskierroksen SäyRi-tasapelin alla oli taskussa makeat voitot Soulsista ja Hukista yhteismaalein 7 – 1. Nyt tilanne on päinvastainen, kun samat sarjataulukon pohjamudissa tähän asti viihtyneet vastustajat polkivat Dynamoa syvälle Vehkalammen matalaan tekonurmeen yhteismaalein 2 – 10.

Kolmas ja kaikkein ikävin rasite KaDylle on se kuuluisa putoamispeikko, joka on alkanut inhottavasti lähennellä Soulsin ja Hukin heräämisen myötä. Mahdollisesti juuri ajatus sarjapaikan menettämisestä on tehnyt Dynamon pelaamisen viimeisissä otteluissa väkinäiseksi ja hermostuneeksi. Alapää on vuotanut kuin Rivo-Riitalla, ja hyökätessä pallon syöttäminen omalle pelaajalle on tuottanut ylitsepääsemättömiä vaikeuksia rutinoituneimmillekin karpaaseille.

Nyt pohjakosketus (Souls – KaDy 7 – 2) on jo otettu, joten ylimääräisestä jäkityksestä ei pitäisi enää kenenkään kärsiä. Häpeän ja alistumisen tunteetkin on varmasti huuhdeltu urheilujuomalla ja syksyn sateilla, joten sisuuntunut Dynamo voi lähteä takki auki haastamaan SäyRiä. Viime kerralla Riento voitti pituuspotkukilpailun ja Dynamo lopun hippaleikin, tällä kertaa toimitus uskoo – hankalista lähtökohdista huolimatta – Dynamon tsempin riittävän kolmeen pisteeseen ja hyvään vuoronumeroon säilyjien jonoa silmällä pitäen.

KaDy – SäyRi Säynätsalon tekonurmella maanantaina 5.9. alkaen kello 19.45.

YLÖS

Kommentoi