Lehtisaaressa pelattiin isänpäivänä futsal-harrastesarjan toinen turnaus. KaDy/Vellamon riveissä debytoivat kylmiltään mukaan (peräti lajiin?) tullut Risto ja piireissä pidempään vaikuttaneet Petteri ja Tatu. KaDyn puolelta Vellamoa vahvisti Toivis-Ville.

Alla Markuksen raportit peleistä.

Vellamo-JIlves 1-6 (0-4)
maali: Ville T. (rp)
maalivahti: Risto, pohjalla: Mikko ja Petteri, keskellä: Jani, Markus, Pantse, Panu ja Ville, kärjessä: Chomi ja Tatu.

Vellamon urhot kisailivat lauantain ensimmäisessä ottelussa Jämsänkosken Ilveksen kanssa. Edellisvuoden harrastesarjassa takkiin tuli asiallisin 6-3-lukemin, ja samaa laatua oli kyyti nytkin. Ilves pyöritti peliä, mutta me pysyimme kohtalaisesti mukana.

Ottelun alku oli vellamolaisittain kaksijakoinen. Virtaa ja taistelua riitti, mutta moni pelaaja haki vielä tuntumaa sarjaan, joten hiuksianostattavia virheitäkin nähtiin. Pitkään sinniteltiin 0-2-tilanteessa, mutta ensimmäisen puoliajan lopussa halvahkosti tulleet pari maalia ratkaisivat voiton. Ensijakson hyökkäyspelistä ei paljon ole kerrottavaa. Ilves tukki tunnollisesti keskustan ja tuli iholle, ja ylöspäin pelaaminen meni hätäilyksi. Analyyttisesti ajattelevat vellamolaiset tarvitsisivat pallon kanssa aina sekunnin tai kaksi arvioidakseen perusteellisesti eri ratkaisuvaihtoehtojen todennäköiset hyödyt ja riskit, eikä näitä kultaisia sekunteja nyt suotu. Joten sitten roiskittiin.

Toisella jaksolla Ilves ei motivoitunut aivan sellaiseen menoon, jota ensijaksolla nähtiin, ja toisaalta vellamolaiset alkoivat saada juonesta kiinni. Ilves toki edelleen pyöritti ja teki pari maalia, mutta Vellamon peli oli kaiken kaikkiaan paremmin hanskassa. Hyviä maalipaikkoja oli useaankin osumaan ja puolittaisia paikkoja vielä useampaan, mutta vain kerran onnistuttiin. Vellamon pallollista peliä odotetusti piristänyt KaDy-apu Ville (emo-KaDyn diskurssissa Toivis) torpattiin kumoon Ilveksen maalin edustalla, ja rankkarihan siitä seurasi. Kova ja tarkka laukaus ei jättänyt maalivahdille mahdollisuuksia.

Loppunumerot 1-6 olivat vellamolaisittain ehkä turhan tylyt, koska ilme oli kuitenkin hyvä ja maalipaikoille päästiin tuon tuostakin. Pari maalia pienempi tappio ei olisi ollut vääryys minkään moraalisen mittapuun mukaan.

– – –

Vellamo-MultiAnts 3-2 (1-0)
maalit: Chomi (2, 1 rp), Tatu
maalivahti: Risto, pohjalla: Miikka ja Petteri, keskellä: Markus, Mikko, Pantse, Panu ja Ville, kärjessä: Chomi, Jani ja Tatu.

Ensimmäisen turnauksen tuloksista tehtyjen johtopäätösten perusteella harrastesarjassa on tällä kaudella selvästi kahden kerroksen väkeä. PaRi, Ottomans ja JIlves taistelevat sarjan kärkipaikoista, ja Vellamo sijoista 4.-6. yhdessä MultiAntsin ja Huiman kanssa. Näistä kahdesta päävastustajasta Huima kaatui jo ensimmäisessä turnauksessa, ja nyt oli MultiAntsin vuoro. Viime kaudella kärsitty 3-2-tappio kääntyi nyt voitoksi samoin lukemin.

Jalkapallon vitosdivarissa marinoitunut vastustaja piti toki palloa Vellamo-veljiä enemmän, mutta muurahaisia ei päästetty vaaran paikoille. Multia liikkui heikommin kuin Ilves, joten vellamolaisten prässi puri paremmin ja aika ja tila riittivät jopa ajoittaiseen hyökkäysten rakenteluun. Vellamon johtomaalista vastasi Orkosta täksi kaudeksi keltapaitaan siirtynyt Tatu, joka riisti pallon alimmalta multialaiselta ja nosti sen tyylikkäästi yli vastaan heittäytyneen maalivahdin. Myös palloja ahkerasti riistäneellä Chomilla oli muutama läpiajo, mutta niissä maalivahti oli parempi. Omaan päähän tulleet harvat tilanteet selvitti otteitaan koko ajan parantanut maalivahtidebytantti Risto.

Toisella puoliajalla alkoi ehkä hiukan jalka painaa, ja MultiAnts sai vahvemmin otetta pelistä. Tasoitus tuli tarkalla kaukolaukauksella ja 1-2-johtomaali maalinedushässäkästä. Tässä vaiheessa astui kuitenkin näyttämölle vellamolaisten ylivertainen elämänkokemus, jonka tuomalla henkisellä vahvuudella ja fyysisen väsymystilan mitätöimisen taidolla noustiin vielä. Ville pääsi mellastamaan pallon kanssa multialaisten päädyssä, eivätkä nämä saaneet tilannetta ratkaistua kuin vilpillä. Rankkarin pisti Chomi varmasti sisään. Ja vauhtiin päästyään Chomi teki lähes samantien voittomaalin: pallonriisto syvällä MultiAntsin alueella ja kova laukaus läheltä ylös. Lopussa keskityttiin taistelemaan ja pitämään mustapaidat poissa maalipaikoilta. Eikä niille monta tilaisuutta tasoitukseen tullutkaan.

Puolustuspeli ansaitsee erityismaininnan. Pätevillä seinäsyötöillä multialaiset pääsivät laidasta läpi, mutta tarkasti ja sopivan kovaa pelanneet Miikka ja ensimmäisessä sarjapelissään luutinut Petteri huolehtivat, ettei laidalta tullut maalin eteen mitään vaarallista — yleensä aloittaen myös vastahyökkäyksen. Kovuus kostautui Miikalle osuneella ja vellamolaisittain harvinaisella keltaisella kortilla, mutta päivän molemmat vastustajat keräsivät enemmän rikkeitä, turhiakin.

Kenttätapahtumien valossa tasapelikään ei olisi ollut vääryys, mutta Vellamon kauden toista voittoakin voi pitää ainakin maalipaikkojen valossa ansaittuna. Ja oli ansaittu tai ei, molempien päävastustajien kukistaminen syyskaudella on joka tapauksessa erinomainen saavutus. Talvella uusiksi!

YLÖS

Kommentoi