Saarijärven monitoimihalli 21.1.2012

Harrastesarjan kolmanteen turnaukseen lähdettiin ajatuksena ottaa paremmat pisteet kuin syksyllä samoja joukkueita vastaan. Huima oli pelannut pelkkiä tappioita, ja Ottomans-tasuri tuntui ensimmäisen pelin perusteella aivan mahdolliselta. Palokan Riento taas – no, alle kymmenen pisteen maaliero olisi siedettävä revanssi. Vaan toisin kävi.

Saarijärvelle saatiin mukaan kymmenen pelajaa. Kolmosdivarin aikataulun vuoksi rosterissa ei ollut KaDy-vahvistuksia. Jalkaansa parannellut Jani Tuoriniemi palasi futsalin pariin. Maalia vartioi jälleen Risto.

KaDy/Vellamo – PaRi 2–3 (1–3)

Maalissa Miikka & Risto
Tehot:
Chomi 1+1, Markus 1+0, Lauri 0+1
Ottelu alkoi kivuliaissa merkeissä, kun maalivahti venäytti reitensä alkulämmittelyissä. Miikka veti ensimmäiseksi puoliajaksi hanskat käteen Riston hoidellessa vammaansa. Peli alkoi tuttuun tapaan palokkalaisten iskiessä ensimmäisen maalin 22 sekunnin jälkeen. Se kuitenkin sytytti Vellamon parhaimpaan vireeseensä. Ensimmäisellä puoliskolla PaRi onnistui vielä kahdesti, mutta altavastaaja pysyi vauhdissa kaikilla osa-alueilla, myös maalinteossa. Markus tykitti kauden ensimmäisen  maalinsa Chomin syötöstä.

Toisen jakson alussa koettiin karmea takaisku, kun kentälle siirtynyt Miikka taittoi polvensa pahasti. Vellamon peli oli hetken sekaisin, mutta Miikan menettäminen taisi sisuunnuttaa joukkuetta. Hyvä vire jatkoi koko puoliskon,  jolla vain Vellamo onnistui maalinteossa: Lauri tykitti ylärimaan, ja Chomi jatkoi niskassa roikkuvasta pakista huolimatta pallon maaliin. Viimeiset minuutit rynnittiin hyvällä otteella, ja Markus löysi itsensä tasoituspaikasta juuri ennen pelin loppua, mutta pisteet menivät kuitenkin Palokkaan. Vellamo oli otteistaan ja jopa tuloksesta liekeissä, hyvästä syystä.

Ottomans – KaDy/Vellamo 6–1 (6–0)

Maalissa Risto
Tehot Lauri 1+0, Chomi 0+1
Ottomans oli luopunut yksipuolisesta mutta tehokkaasta Sükrü-doktriinistaan ja pelasi lähinnä maata pitkin. Ensimmäisellä puoliajalla pelattiin yhtä maalia. Risto peitti kipeästä reidestään huolimatta hyvin, mutta ottomaanit olivat liian nopeita ja taitavia puolustukselle. Pallollinen peli kärsi flegmaattisesta liikkeestä. Vastustaja otti tauon jälkeen rennommin, ja Vellamo voitti jo turnauksen toisen 2. puoliaikansa Laurin jatkaessa Chomin sivurajapotkun täydellisellä kovalla kudilla maaliin.

KaDy/Vellamo – Huima 5–7 (3–1)

Maalissa Risto
Tehot: Chomi 1+4, Teemu 1+1, Lauri 1+0, Mikko 1+0, Panu 1+0.

Sarjajumbo oli parantanut peliään ensimmäisestä turnauksesta, Vellamo oli väsynyt ja saamaton. Aiemmin päivällä Huima oli hallinnut mennen tullen MultiAnts-peliä pääsemättä kuitenkaan vetopaikkaan (tai laukoen huonosti), ja vaihtomiehettä pelanneet multialaiset pitivät Huiman pistesaldon nollassa.  Nyt ensimmäinen puoliaika oli kokonaisuudessaan Huiman peliä. Ensimmäinen maali tuli Vellamon puolustuksen typerästä kommunikaatiovirheestä, pari seuraavaa taitavien huimalaisten pujotellessa maalille ja laukoessa tarkasti. Vellamon puolustuspeli oli surkeaa, välillä kolme pelaajaa iski huonolla menestyksellä pallolliseen vastustajaan. Vellamon ensimmäisen maalin teki Mikko Chomin syötöstä.

Toisen jakson alku oli Vellamoa huonoimmillaan, vaikka kaipa muillekin tulee mustia hetkiä. Huima juoksi ohi väsyneistä puolustajista tehden lähinnä vastahyökkäyksistä neljä maalia. Vellamo sai puhtinsa takaisin vasta viisi minuuttia ennen summeria. Aika ei aivan riittänyt tasoitukseen, mutta kiukulla saatiin vielä neljä maalia. Chomi teki lähietäisyydeltä maalin Teemun syötöstä. Seuraavan Chomi syötti Laurille, joka veti läheltä ylös. Teemu tunki väkisin maaliviivalle saakka jälleen Chomilta saamansa pallon kanssa. Saman tehohyökkääjän prässin seurauksena pallo pomppi vielä kerran vastustajan maalin eteen, jonne Panu sattui lönkyttelemään ajoissa sijoittaakseen sen maalivahdin taakse.

Turnauksen kolmas loukkaantuminen tuli Huima-pelin toisella puoliskolla, kun Mikko venäytti jonkin anatomisen yksityiskohdan nilkastaan. Onneksi Risto oli toteuttanut ikiaikaisen Vellamo-suunnitelman ja perustanut ensiapulaukun. Mikko arveli toipuvansa seuraavaan turnaukseen, ja kaikki loukkaantuneet pystyvät autoilemaan itse kotiin.

Yhteenvetoa
Turnauksessa pelattiin noin neljä hyvää puoliaikaa, mikä ei ole lainkaan huonosti. Neljän pisteen sijasta saatiin nolla, mikä on kehnosti. PaRi-pelin kurinalaisuus ja tehokkuus antaa uskoa viimeisen turnauksen koviin keskikastipeleihin JIlvestä ja MultiAntsia vastaan. Huima-pelin puolivälin synkkä 15-minuuttinen muistuttaa voimien säästelemisen tarpeesta: väsynyt joukkue juoksee miten sattuu, ei jaksa puolustaa eikä muista tulla vaihtoon. Chomin yhteystietoja ei saa antaa kilpailijoille.

Joukkue:
Risto Niskakangas (mv, loukkaantui)
Miikka Pyykkönen (mv, loukkaantui)
Chomi Henghunthot (2+5)
Lauri Aarniemi (2+1)
Teemu Peltonen (1+1)
Markus Mattlar (1+0)
Mikko Jakonen (1+0, loukkaantui)
Panu Väänänen (1+0)
Jani Tuoriniemi
Jani Pietikäinen

YLÖS

Kommentoi