Markus kirjoitti raportin KaDy/Vellamon futsal-kauden päätöksestä:

Vellamo – JIlves 3-2 (0-2)
maalissa: Risto, pohjalla: Petteri, Jani T, keskellä: Markus, Panu, Tatu, Teemu, Ville, kärjessä: Chomi, Heikki

Harrastesarjalaisille oli viimeisessä turnauksessa suotu kunnia kisailla Monnarilla, tuolla liiga-KaDy:n kotiareenalla. Vellamolle tämä logistinen ja psykologinen kotikenttäetu takasi erinomaiset lähtökohdat päivän ensikoitokseen. Ja hyvin pelasivatkin nuo veljemme keltaisissa. Juoksivat, karvasivat, katkoivat, kontrasivat ja voittivat epävellamolaisen suuren määrän kaksinkamppailuja. KaDy III:sta saaduista avuista laidalla viilettänyt Ville toi lisää pallollista osaamista hyökkäysten rakenteluun ja kärjessä rynninyt Heikki voimaa, kokoa ja pelotteen kaukolaukauksiin. Kolmosdivariapujen varassa ei kuitenkaan oltu, vaan koko joukkue nousi kykyjensä ylärajoille.

Kenttätapahtumat olivat läpi ottelun kohtalaisen tasaiset. Ilves piti ennakko-odotusten mukaisesti enemmän palloa, mutta Vellamo iski hanakasti vastaan ja hyödynsi Ilveksen puolustuksen ajoittaisen lepsuilun tehokkaasti. Maalipaikat menivät jotakuinkin tasan, mutta Ilves oli viimeistelyssä terävämpi ja vielä ensimmäisellä jaksolla onnekkaampi. Niinpä tauolle lähdettiin 0-2-tappiolukemissa.

Kahden viikon takaisessa Saarijärven-turnauksessa Vellamo hävisi kaikki kolme peliään, mutta voitti niissä kaikissa toisen puoliajan. Samanlainen oli kaava nytkin, eli tauon jälkeen alkoi keltapaitojen odotettu nousu. Avausmaali syntyi vapaapotkun jälkitilanteesta. Villen ja Heikin juonima erikoistilanne ei mennyt aivan suunnitellusti, mutta jatkotilanteessa Heikki löysi takatolpalta Tatun, joka toimitti pallon varmasti maaliin: 1-2. Ja lisää seurasi pian. Risto avasi laitaan Markukselle, joka ensimmäisen kerran tällä kaudella pääsi pallon kanssa ohi vastustajasta ja vapautti Chomin kilpajuoksuun Ilves-pakin kanssa. Chomi oli nopeampi ja ohitti nousunsa päätteeksi vielä maalivahdinkin: 2-2. Voittomaalin puolestaan pohjusti Ville karvaamalla pallon vastustajalta hyökkäyspäässä. Ylivoimainen tehopelaajamme Chomi oli ensimmäisenä irtopallossa ja iski 3-2-voitto-osuman.

Loppuminuutit oltiin lievästi puolustuskannalla, mutta mahdottoman vaarallisia paikkoja eivät jämsänkoskelaiset pystyneet rakentamaan. Joten summerin soidessa päästiin juhlimaan Vellamon historian ensimmäistä voittoa Ilveksestä (aiemmat kohtaamiset vastustajalle 6-3 ja 6-1). Pelinjälkeisessä euforiassa voittoa voi kirkkain silmin väittää ansaituksi, mutta on toki mainittava, että voittoon tarvittiin myös Ilveksen tuurin kääntyminen maalipaikoissa. Ensimmäisellä jaksolla vastustaja iski vielä palloa maaliin tolpan kautta, mutta toisella niin pysty- kuin vaakasuuntaisetkin maaliraudat olivat puolellamme.

Tehot:
Chomi 2+0
Tatu 1+0
Heikki 0+1
Markus 0+1
Ville 0+1

Vellamo – MultiAnts 1-3 (1-2)
maalissa: Risto, pohjalla: Jani T, Petteri (1.jakso), Teemu (2.jakso), keskellä: Markus, Panu, Tatu, Teemu (1.jakso), Ville, kärjessä: Chomi, Jani P

Päivän toisen ottelun panoksena oli harrastesarjan neljäs tila. MultiAnts oli ennen kamppailua pisteen edellä, joten voitolla Vellamo nousisi ohi. Edellisen koitoksen Lehtisaaressa Vellamo vei jännittävien vaiheiden jälkeen lukemin 3-2.
Tiukka oli vääntö tälläkin kertaa. Vellamo pelasi nytkin hyvällä sykkeellä ja puolusti ankarasti, mutta MultiAnts oli kovempi vastus kuin kummassakaan aiemmassa keskinäisessä ottelussa. Multialaiset pitivät palloa, puolustivat nöyrästi ja pelasivat fyysisemmin kuin Ilves. Vellamolaiset eivät saaneet hyökkäyspään pallonriistoja, joista edellisessä kohtaamisessa syntyivät ratkaisevat maalit, ja hyökkäysten rakentelu omalta alueelta käsin oli perivellamolaisen nihkeää. Pallo ei pysynyt jalassa, ja multialaiset tukkivat tilan.

Ottelun avausmaali syntyi kuitenkin MultiAntsin päätyyn. Chomi tavoitti rajapotkulla Villen, joka löysi tilaa puolustuksen keskeltä ja lähetti painavan vedon alanurkkaan: 1-0. Multialaiset eivät luovuttaneet vaan nousivat väkisin rinnalle ja ohi, vaikka Vellamon pelissä ei erityistä notkahdusta tapahtunutkaan. Pari nuorta ja vikkelää kärkimiestä aiheuttivat jatkuvia ongelmia puolustukselle. Yksittäiset nousut saatiin torjuttua, mutta jatkotilanteista syntyi vaaran paikkoja. Vellamollakin oli omat tilanteensa, mutta aikaa ja tilaa ratkaisupaikoilla oli kovin vähän.

Toisella jaksolla jouduttiin kokoonpanoa muokkaamaan, kun Petteri jäi loukkaantumisen takia vaihtopenkille ja toiseksi pohjapelaajaksi putosi Teemu. Vellamon hyökkäysten rakentelu kärsi entisestään Teemun uhraamisesta puolustukseen, ja maalia haettiin lähinnä Chomin ja Villen henkilökohtaisen taidon kautta. Toisaalta Multialtakin alkoi lopussa olla paras terä poissa, joten puolittaisia paikkoja saatiin kuitenkin muutamia. Mutta ei ollut aikaa, tilaa eikä onni myötä. Loppuminuuteilla otettiin riskejä, ja niin MultiAnts iski vastahyökkäyksestä lopullisen niitin Viimeisillä sekunneilla Risto vielä nousi maalin suulta hyökkäysalueelle ja oli tehdä komean kavennusosuman, mutta Multian maalivahti kahmaisi haamukopin ylänurkasta. Joten 1-3-lukemiin jäätiin.

Tunnelmat ottelun jälkeen olivat tappiosta huolimatta tyytyväiset. Vellamo pelasi kuitenkin koko ottelun ajan hyvin, vastustaja vain tällä kertaa vielä paremmin. Ilolla pistettiin myös merkille se, että vastustaja selvästi a) pelasi tosissaan, b) pelasi voitosta ja c) iloitsi sen saatuaan. Aina asemamme Keski-Suomen futsal-hierarkiassa ei ole ollut sellainen, että näin olisi välttämättä ollut, mutta nyt on ankkuri heitetty harrastesarjan keskikastiin ja siinä se myös pysyköön. Tyytyväisyydellä on huomioitava myös ottelua läsnäolollaan kunnioittanut 21 hengen yleisö. Lukema voisi hyvinkin olla seuraennätys, jos sellaisesta olisi edes summittaisesti kirjaa pidetty.

Se kausi oli tässä ja se oli hyvä kausi.

Tehot:
Ville 1+0
Chomi 0+1

Vellamolaiset Monnarilla:

Chomi Hengkhunthot 2+1
Ville Toivanen 1+1
Tatu Virtanen 1+0
Heikki Pynnönen 0+1 (1.peli)
Markus Mattlar 0+1
Petteri Niemi
Teemu Peltonen
Jani Pietikäinen (2.peli)
Jani Tuoriniemi
Panu Väänänen
Risto Niskakangas (mv)
Mikko Jakonen (valmennus)
Marko Hakanen (kuvaus)
Miikka Pyykkönen (kannustus, 1.peli)

YLÖS

Kommentoi