FORZA DYNAMO!!

Kampuksen Dynamon kolmosjoukkue rouhi pienellä rosterilla mutta kovalla asenteella vuoden 2012 Keski-Suomen Erotuomarikerhon järjestämän kansainvälisen futsalin VaajaCup-turnauksen voittoon. Loppuottelussa kaatui venäläinen Ural Pietarista rangaistuspotkukilpailussa varsin trillerihköjen vaiheiden jälkeen.

Dynamon ensimmäinen pelipäivä lauantai-aamuna alkoi kumminkin alkusarjan osalta perin jähmeissä merkeissä kun vastaan asettui britti- ja irkku-opiskelijoista koostuva Mutts Nutts. Yhdellä vaihtomiehellä liikenteessä ollut uninen Dynamo päästi tekniseltä ja taktiselta taitotasoltaan hieman heikomman vastustajansa peliin mukaan ottelun loppuvaiheessa mutta lopputulos suhteellisen suvereenin pallonhallinnan mutta muutaman uinahduksen myötä niukasti KaDy:lle 4-3. Ottelussa ei fyysistä kontaktia säästelty mutta onneksi kuitenkin pahemmilta loukkaantumisilta vältyttiin.

Alkusarjan toinen ottelu Weikkoja vastaan olikin sitten enemmän läpihuuto-juttu Weikkojen jouduttua pelaamaan kolmannen pelinsä kun KaDylle peli oli vasta toinen. Ilahduttavaa oli, että joukkueen avuksi saapui myös lisää punamustan sydämen omaavia pelaajia. Weikot sinnittelivät ottelun puoliväliin asti joten kuten mukana mutta lopussa punamustat polkaisivat hieman lisää kaasua koneeseensa ja pöristelivät vastustajalta karkuun latoen taululle loppulukemiksi 7-0.

Sunnuntain aamuaurinko helli dynamolaisten raihnaisia jäseniä kun Huhtaharjun noidankattilassa vastaan asettui alkusarjan kolmannessa ottelussa LaKu. Rosterissa oli jälleen vajausta ja ottelu aloitettiinkin vain kolmella kenttäpelaajalla kun yllekirjoittanut oli vielä kopissa sitomassa kengännauhoja selityksenään, että koulun ja yllekirjoittaneen kello olivat joutuneet epäsynkronisen aika-dimension kouriin. Onneksi Reiska saapui heti kohta myös täydentämään kokoonpanoa. Itse pelissä ennakkoon scoutatut vastustajan pari kovempaa pelintekijää saatiin pidettyä koko ottelun ajan herran nuhteessa ja kurissa ja voitto Dynamolle 2-0 ja samalla pokattiin alkusarjan piikkipaikka.

Jatko-ottelussa vastaan valikoitui puolestaan kolmoslohkon kakkonen Äkkihoppu, jonka rosterista löytyi myös vanhoja JJK:n pelintekijöitä. Dynamo meinasi tehdä jälleen ottelusta itselleen vaikean mutta loppujen lopuksi punamusta kone rouhi 4-1 voittoon vahvan tahtotilansa siivittämänä. Reiska taisi tässä ottelussa kirjauttaa itselleen hattutempun.

Välierässä kentän toiselle puolelle asteli itse Daddy & The Beavers. Kentällä oli siis lähinnä KaDyn ja Harjun Potkun kovimmat tekijät ottamassa mittaa toisistaan ja selvittämässä Keski-Suomen herruutta. Itse ottelu olikin koboltin kova kauhukertomus. D&B paineli ensin johtoon näyttävän kuvion päätteeksi. Yhdellä vaihtomiehellä otteluun joutuneet Dynamon punamustat Uruk-hai -soturit olivat kumminkin päättäneet, että periksi ei anneta vaikka fyysinen koettelemus oli jo vertaansa vailla ja loogisesti joukkue päättikin lähteä pitämään pakkaa erittäin tiiviinä ja puolustamaan tiukasti neliössä. Reiska pääsikin tälläämään oivan laitajuoksun ansiosta tilanteen tasoihin. [Kyseessä oikeasti oli Toivis maalinedustalta ylämummoon, toim.huom.] Temppeli pamautti hieman tämän jälkeen vastustajan taas maalin päähän mutta koko turnauksen ajan tiukkoja otteita esittänyt Hepa sai kunnian tällätä kulmapotkun jälkitilanteesta hillittömän pommin vastustajan veräjän sisään omalta kenttäpuoliskoltaan ja varsinaisen peliajan loppulukemiksi 2-2. Kuuleman mukaan Huhtaharjun koulun eteläpäädyn seinä huojuu siellä vieläkin…

Rankkuskabaan nimettiin Jani, Reiska ja Toivis. Reiska pamautti varmasti sisään ja Hepa torjui varmasti vastustajan yrityksen. Toisessa parissa Jani pamautti varmasti sisään ja vastustaja ylärimaan ja valtaisat ”Dynamo! Dynamo!”-huudot vapauttivat joukkueen finaali-ottelun riemuihin.

Loppu-ottelussa vastaan asettui siis Pietarin Ural joka oli kaatanut niin ikään venäläisen Smart Telecomin välierissä. Ottelussa mentiin välillä hyvinkin rauhallisella temmolla pitkän turnauksen painaessa kummankin joukkueen jaloissa. Ural sai noin ottelun puolessa välissä läpisyötön seurauksena vietyä itsensä johtoon. Vain pari minuuttia tästä ja irtopalloa haukan katseellaan seurannut Smaug liukui ja pamautti pelivälineen ohi hölmistyneen venäläisen uksen vartijan ja vastustajan kannattajien ”Diesel! Diesel!” -huudot hilliintyivät hieman. Lisämaaleja ei nähty vaikka Dynamo hallitsikin hienokseltaan peliä ja varsinainen peliaika loppui 1-1 -lukemiin ja jälleen rankkupisteelle.

Onnistuvaa kokoonpanoa on turha muuttaa ja niinpä samat jampat pallon taakse jännityksen kihelmöidessä niin kentällä kuin katsomoissakin futsal-populaation selkäpiitä. Jani pamautti varmasti pallon pömpeliin ja niin myös Uralin mies. Reiska tälläsi myös laadukkaalla lapikkaallaan maalin mutta nyt epäonnistui Uralin mies. Toiviksen veto hiuksen hienosti tolpan kautta kentän puolelle. ”Nou hätä”, totesivat silti kadylaiset stoalaisella tyyneydellä lohdutellessaan Toivista kun Uralin viimeinen mies asettui pallon taakse. Pieni vauhti, tälläys ja Hepa venyttää mestarillisesti jalkansa pallon tielle ja mestaruusjuhlat räjähtävät käyntiin. Salamavalojen välkkeessä ja sampanja-pullojen poksahdellessa fyysinen rasitus unhoittui jokaiselta jampalta koko joukkueen tanssiessa ansaittua voitontanssiaan nuorten kerubien lailla.

FOOORZAAAAAAH DYNAMOOO!!!!!!!

Dynamon osalta turnauksen maalikunkuksi kruunautui Pasi Reini joka taisi tehdä noin 6-7 maalia. Toivotaan, että järjestävän tahon ylös ottamat maali- ja syöttöpisteet julkaistaan joskus jossain muodossa. Kommentit ja lisäykset/korjaukset rapoon sekä omat tehot kommenttiosiossa. Joukkueen johto kiittää kaikkia menneestä kaudesta ja ensi vuoteen uusin duurivoittoisin sävelin.

2012 VaajaCupin mestarijoukkue, KaDy III:

Heikki Pynnönen (mv)
Ville Toivanen
Petri Tamminen
Olli Koittola
Eero Tamminen
Pasi Reini
Jani Hyvönen
Samu Kytölä
Bubi Tuomala
Ville Santala

8 vastausta kohteessa KaDy III päätti kautensa VaajaCupin voittoon

 1. Bubi kommentoi 18.3.2012 :

  Pasi taisi tosiaan täräyttää vähintään 6 maalia? Syötöt? Toiviksen tehot tiettävästi 4+6. Itsehän keskityin toisena ottelupäivänä lähinnä kokonaan puolustamiseen lauantain lähes absurdeihin sfääreihin nousseiden sössittyjen avopaikkojen ja tolppa- ja ylärimavetojen seurauksena eli taisi meikälle vain pari syöttöpistettä tulla lakkariin. Kaikilla muilla vissiin vähintään yksi maali Hepa mukaan lukien? KaDy teki 20 maalia varsinaisella peliajalla…

 2. Reiska kommentoi 19.3.2012 :

  Muistaakseni tein vain 5 maalia peliajalla ja plus pari pilkulta rankkarikisoissa, mutta niitä rankkarikisan maaleja ei ilmeisesti lasketa mukaan. Eli vain 5 meni sisään… Jani taisi muuten tehdä Erzin poppoota vastaan sen 1-1 tasoituksen tai joku muu?

  Hepalle isolla kädellä high five! Samoin muille kundeille!

  • B kommentoi 19.3.2012 :

   Ok, muistin väärin. Maalien sijoittaminen kuuteen peliin vaatii absoluuttisen kovan muistiyksikön kropan yläpäähän. Jani vissiin pari-kolme, Smaug pari, Pete pari, Hepa yks, Olli yks vai kaks, Sandis yks?

   Toki pistetaulukkoa tärkeämpää oli näin jälkikäteen analysoituna se, että puolustaminen oli nyt aika lailla toista luokkaa kuin aikaisemmin. Pakka pysyi hyvin kasassa ja jengi jaksoi rouhia itsensä pallon alle heti menetyksen jälkeen ja miehiä pidettiin kiinni paljon paremmin kuin kauden aikaisemmissa peleissä. Iso koura myös Hepalle rankkareiden torjunnoista ja mestaruuden takuumiehenä olemisesta. MAHTAVAA, LADS!!

 3. Toivis kommentoi 19.3.2012 :

  Jani taisi myös pärjätä hyvin maalipörssissä.
  Toivis teki erzejä vastaan JOHTOmaalin. Sitten tulivat tasoihin ja ohi, kunnes Hepa pommitti tasoituksen. AVE HEPA!

YLÖS

Kommentoi