Vellamolais-kadylaista väriä nähtiin futsalin opiskelijoiden SM-kisoissa Jyväskylässä 27.-29.4., kun pääasiassa valtio-opin jatko-opiskelijoista koostunut La Politique otti rentosarjan pronssia. KaDy/Vellamon tai futis-KaDyn riveistä mukana olivat Oula Haapaniemi, Mikko Jakonen, Petteri Niemi, Heikki Pynnönen, Markku Surakka, Tatu Virtanen ja Panu Väänänen.

Miesten kilpasarjan voitti Kampuksen Dynamo kolmannen kerran peräjälkeen. Naisten OSM-titteli meni OYUS:lle.

La Politique ei päässyt harjoittelemaan kertaakaan yhdessä. Ennen turnausta pelaajat etsivät kiivaasti todisteita opiskelijuudestaan. Joukkueen tohtorit ja vanhoina hyvinä, ikuisen opiskeluoikeuden aikoina aloittaneet perustutkinto-opiskelijat löysivät kuin löysivätkin riittävän määrän toimistosihteereitä ja amanuensseja, jotka suostuivat iskemään leiman todistuksiin aloitetuista ja “jatkuvista” frenologian, kremlologian tai kansankoulunopettajaseminaarin opinnoista. Turnauksen nuoret toimitsijat hämmentyivät, kun joukkueella oli muovikorttien sijaan leimattuja papereita ajalta, jolloin kauppalan palovartijat eivät voineet sakottaa yliopiston oman oikeudenkäytön alaisia ylioppilaita ihralampukan valossa pänttäämisestä.

Kentälle saatiin joka tapauksessa motivoitunut ja — osaksi myös futsalin saralla — kokenut joukkue. Pelitavaltaan La Politique osoittautui KaDy/Vellamon tavoin huolellisesti puolustavaksi, innokkaaksi, melko fyysiseksi mutta ei kovin nopeaksi jokkueeksi, joka joutui turvautumaan hyökkäyspelissään yksilösuorituksiin, mutta sai turnauksen edetessä joukkupelinsä kulkemaan koko ajan paremmin. La Politique voitti etenkin omalla kenttäpuoliskollaan kaksinkamppailut hienolla prosentilla, ja puolustuksen tehoista kertoo paljon se, että tappiollisissa peleissä joukkue hävisi aina yhden maalin erolla. Yksilöiden toiminnasta korostuivat puolustuksen pohjalla luutineen Jarkko Haapasen vaaralliset nousut sekä maalivahtien Virtanen ja Pynnönen ansiokkaat torjunnat.

27.4.
La Politique – Puukkoo 4-5 (3-1)
Ensimmäinen vastustaja saapui Vaasasta. La Politique yllätti nuoremmat ja atleettisemmat vastustajansa aloittaen tarkasti ja fyysisestikin kentän molemmissa päissä. Pian taululla oli lukemat 3-0, ja jyväskyläläiset jatkoivat jonkin aikaa samalla linjalla huolimatta hieman ennen taukoa tulleesta kavennuksesta. Toisella puoliskolla vaasalaisten iskemä 3-2 kuitattiin nopeasti, mutta sisuuntuneet pohjalaiset saivat käyntiin takaa-ajon, jota jo hieman herpaantunt La Politique ei kyennyt pysäyttämään maalivahti Tatu Virtasen hienoista venymisistä huolimatta. Tappio oli harmillinen, mutta pelitapahtumat osoittivat, että joukkue pystyi pelaamaan hyvin yhdessä lähes kokonaisen pelin. Ottelu oli lauantai-illan Matrix-pelin ohella ainoa, jossa oli mukana kaikki kenttäpelaajat, myös hyökkäyspeliin malttia ja taitoa tuonut Ville Keiski. Maalit merkittiin Jarkko Haapaselle, Oula Haapaniemelle (M. Surakan syöttö takatolpalle), Ville Keiskille ja Mikko Jakoselle (joka ampui J. Haapasen epäsuoran vaparin yläkulmaan).

28.4.
Tiltti – La Politique 1-0 (0-0)
Toisen pelin alla joukkue uhkui itsevarmuutta. Vastustajalla oli pelottavia yksilöitä, mutta joukkueena se vaikutti epätasaiselta. Miltei jokaisesta turnauksessa vastaan tulleesta joukkueesta poiketen Tiltti pelasi melko matalalla sykkeellä ja alakerran kautta, eikä La Politique kyennyt prässäämään peliä itselleen — tuore joukkue osoittautui KaDy/Vellamon tavoin tiiviin puolustuksen kautta pelaavaksi ryhmäksi. Ville Keiskin puuttuessa kokoonpanosta politiikantutkijat eivät saaneet hyökkäyspelissään oikein mitään aikaiseksi, ja pelin loppuvaiheessa vastustaja sai pallon maalia vahtineen Heikki Pynnösen selän taakse. Toinen tappio oli edellistä karvaampi: oma peli oli sekavaa, Tiltti oli voitettavissa, ja Puukkoo, joka ei vielä perjantaina kärsinyt kohtalokkaasta reissuväsymyksestään, oli iskukuntoisena ehkä parempi joukkue.

La Politique – BCJ 2-1
Päivän toinen ottelu tuntui hävityltä jo etukäteen. Raamikkaat koripalloilijat olivat voittaneet La Politiquen edellisiltaisen (nyt krapulasta kärsineen) vastustajan 7-0 fyysisessä ottelussa, jossa kolme vaasalaista oli loukkaantunut. La Politique löysi kuitenkin keskuudestaan puhtia, jolla erinomaisesti liikkuva, kovaa pelaava vastustaja saatiin pidettyä puolustuspäässä aisoissa. Käsiä reippaasti käyttävän BCJ:n fyysinen ylivoima ei ratkaissut peliä. Ottelun hahmoksi — ja joukkueen selkärangaksi koko turnauksessa — nousi kovaa puolustanut ja pallollisia nousuja esimerkillisesti harjoittanut Jarkko Haapanen, joka tälläsi pallonriistoista voittoon tarvitut kaksi maalia.

FC Matrix – La Politique 2-1
Rentosarjan mestaruuden vienyt Matrix oli lauantai-iltana katsomaton kortti. Oletus oli, että joukkue on turnauksen toisessa pelissään hyvässä vireessä, ja hyvinhän he pelasivatkin. La Politiquen peli noudatti jo tuttua, puolustavaa kaavaa. Maalin iski yhden pelin ajaksi palannut täsmähyökkääjä Ville Keiski. Lopputuloksessa ei ollut juuri jossittelua, ja joukkue lähti yöunille sarjataulukon pohjalla mutta varsin tyytyväisinä suoritukseensa.

29.4.
Ynnä – La Politique 0-1 (0-0)
Turnauksen viimeisenä päivänä La Politiquella ei ollut mitään hävittävää, mutta johtuen yllättävistä ristiinpelaamisista kaikki voitettavanaan. Ynnä oli sarjan toinen sekajoukkue. Tämä ei kuitenkaan selitä La Politiquen dominointia, sen verran päteviä naisia ja miehiä vastustajalta löytyi. Ikämiehet löysivät päivän ensimmäisessä pelissä joko itsevarmuutta tai aikaa ja tilaa, todennäköisesti molempia. Ensimmäinen puoliaika ja puolet toisesta oli vihdoin sellaista peliä, johon saattoi olla tyytyväinen: syötöt menivät omille, maalipaikkoja tuli, oma maalivahti sai olla melko rauhassa. Maali vain roikkui pitkään ilmassa. Toisaalta sitä olisi voinut venyttää pidemmällekin: vastustaja löysi kipinän heti kun Panu Väänänen sai tuikattua Markku Surakan nappisyötön jälkeen pallon etukulmasta sisään. Kaikeksi onneksi Ynnän loppurutistus ei tuottanut maalia.

La Politique – Chemball 2-1 (1-1)
Turnauksen viimeisessä pelissä vastassa oli viimevuotinen mestari. Se, mitä La Politique ei tiennyt tai tullut ajatelleeksi, oli pelin pronssiotteluluonne. FC Matrix oli jo varmistanut mestaruutensa (ja saanut pokaalinkin), ja BCJ oli jo käytännössä hopealla, jonka he sinetöivät voittamalla vielä illalla Matrixin. La Politiquen pelin siihenastinen selkäranka Jarkko Haapanen kärsi krampanneesta reidestä ja jäi penkille. Joukkue lähti viimeiseen peliin varsin vapautuneella otteella. Voimalla ja vauhdilla pelannut Chemball ei kuitenkaan tarjonnut mitään sellaista, jota La Politique ei olisi jo nähnyt. Puolustuspäässä sai juosta, häiritä ja roikkua, mutta toisaalta myös vastustajan kenttäpuoliskolla oli tapahtumia. La Politiquen Onni Pekonen avasi pistetilinsä ampumalla joukkueen ensimmäisen maalin saatuaan P. Väänäsen ylhäältä prässäämän pallon haltuunsa. Vierasjoukkue onnistui tasoittamaan, mutta takaisku otettiin tyynesti vastaan: La Politique pelasi parasta peliään. Rauhallisuudelle oli katetta: targetiksi menestyksekkäästi siirtynyt Oula Haapaniemi ratkaisi P. Niemen syöttämällä maalillaan pelin ja kolmannen sijan La Politiquelle.

Osalliset ja tehot (J. Haapasen 1. maalin ja V. Keiskin maalien syöttäjät selvittämättä):
Heikki Pynnönen (mv)
Tatu Virtanen (mv, 1. peli)
Jarkko Haapanen 3+1?
Oula Haapaniemi 2+0
Mikko Jakonen 1+?
Ville Keiski 2+?
Petteri Niemi 0+1?
Onni Pekonen 1+?
Markku Surakka 0+2?
Panu Väänänen 1+1

Joukkueen parhaana pelaajana palkittiin Jouni Tilli.

Lopullinen sarjataulukko:

O V T H TM-PM
FC Matrix 6 4 1 1 15-10 13
BCJ 6 4 0 2 24-11 12
La Politique 6 3 0 3 10-10 9
Chemball 6 2 2 2 11-10 8
Ynnä 6 2 1 3 4-9 7
Puukkoo 6 2 0 4 15-26 6
Tiltti 6 2 0 4 11-14 6
YLÖS

Kommentoi