Vellamon keltapaidat aloittivat rennoissa ja kesäisissä tunnelmissa SPL:n Keski-Suomen piirin harrastefutiksen Sporttiliigan 21.5. Kotalammen hiekkakentällä. Kyseessä on siis puolikkaalla kentällä ja pienillä maaleilla pelattava pelimuoto, jossa kentällä on kerrallaan seitsemän pelaajaa per joukkue.

Ennen kautta arvottiin, lähtisikö KaDy/Vellamo, dyykkarit tai joku vastaava porukka pelaamaan Kuntoliigaan, jossa vauhti saattaa olla kovempi, mutta pelialusta hellempi ja vehreämpi. Kiinnostusta ei kuitenkaan ollut riittävästi, joten päätettiin lähteä hakemaan mitalia sarjasta, jossa kahdella aiemmalla kaudella on jääty keskikastiin. Vuonna 2009 Vellamo pelasi 5 vs. 5 -rentosarjaa ja voitti sen hämmentävien käänteiden jälkeen. Joukkueen runko on melkolailla sama kuin futsal-harrastesarjassa. KaDyn jalkapallojoukkueen ja KaDy III:n suunnilla on tapahtunut hieman liikennettä: Chomi Henghunthot on siirtynyt pelaamaan jalkapallon vitosdivaria, mutta Ville Toivanen päätti viettää kesänsä Vellamon väreissä. Koska Sporttiliigan säännöt sallivat yhden divaripelaajan, Dynamosta pyritään saamaan vellamolaistaustainen pelaaja jokaiseen peliin.

Ensimmäisenä pelipäivänä vastassa oli uusia tuttavuuksia: Pölön Ketunnokat ja JSV-07. Ensimmäiseen peliin KaDy/Vellamo sai jalkeille kymmenen pelaajaa. Tatu Virtanen paikkasi maalissa arki-iltarajoitteista R. Niskakangasta ja pitkällä nivelsidepohjaisella sairaslomalla olevaa M. Pyykköstä. Ketunnokat eivät kuulemma olleet harjoitelleet juuri Vellamoa enempää, mutta he olivat hyvin liikkuvia ja taitavia nuorukaisia, eikä Vellamon 0–2-tappiossa ollut paljoa seliteltävää. Keltapaitojen pelissä ei sinänsä ollut erityisiä vikoja, vaikka keskikenttä jäi välillä turhan väljäksi ja etäisyydet kasvoivat liikaa. T. Virtanen teki joitakin näyttäviä pelastuksia ja avasi hyvin laitoihin. Tuomas ”Volvo” Matilainen sai KaDy/Vellamon parhaan, ehkä ainoan, kunnollisen maalipaikan, mutta hänen komea vetonsa pienestä kulmasta kimposi ylärimasta kentälle.

Divarivahvistus C. Henghunthot saapui paikalle juuri sopivasti toiseen peliin. JSV-07 oli selvästi vähemmän fyysinen joukkue kuin edellinen vastustaja. Joukkueen nuoret pelaajat menivät kyllä palloon rohkeasti, mutta heiltä puuttui aggressio ja vauhti, joilla Vellamon elämänkokemus on haastettu menestyksellisesti monissa otteluissa. Vellamo sai rakennettua useita maalipaikkoja, ja vastustaja pidettiin yhtä tai kahta notkahdusta lukuunottamatta poissa vetotonteilta. Maaleja saatiin kuitenkin odottaa toiselle puoliskolle. Henghunthot oli nostettu tauolla ylimiehitetyltä keskikentältä jakamaan hyökkäysvuoroja ”Volvo” Matilaisen ja Panu Väänäsen kanssa, ja tulosta syntyikin nopeasti. JSV:n puolustaja joutui palauttamaan pallon jalalla maalivahdille, joka puski pallon takaisin kentälle. Palloon ehti ensimmäisenä varmoine jalkoineen Chomi. KaDy/Vellamon toinen maali syntyi sujuvan C. Henghunthotin, Marko Hakasen ja V. Toivasen sujuvan syöttelypelin jälkeen, kun Hakanen toimitti pallon maalin editse takatolpalla vaanivalle Toivaselle. Lopputulos oli siis 0–2 keltapaidoille.

KaDy/Vellamo pelasi Sami Erolan viime kaudella esittelemällä joulukuusiformaatiolla. Topparina vaihtelivat Janit Pietikäinen ja Tuoriniemi, laidoilla Mikko Jakonen, kapteeni Teemu Peltonen ja ”Volvo” Matilaisen tavoin ensimmäistä kertaa Vakiopaine-paidassa kilpapotkupallon puolella (edukseen) esiintynyt Sami Virtanen. Kahden miehen keskikenttää miehittivät V. Toivanen, M. Hakanen ja Markus Mattlar. Kärjessä niin kuin mainittua Chomi, ”Volvo” ja P. Väänänen.

Tehot:

  • C. Henghungthot 1+0
  • V. Toivanen 1+0
  • M. Hakanen 0+1

 

YLÖS

Kommentoi