Raportin kirjoitti Markus.

Viikon takainen Kotalammen Waterloo oli käynnistänyt Vellamo-leirissä ennätyksellisen itseruoskinnan ja taktisen pohdinnan. Uutta innoitusta pelikuvioihin ei lähdetty hakemaan tavanomaiselta Barcelona-linjalta, vaan tamperelaisesta puistojalkapallosta ja Wehrmachtin ”työpaikkaporukalta”. Lopulta kuitenkin todettiin, että uuden opettelu on aika vaikeaa. Luotetaan siis samaan koostumukseen kuin ennenkin, mutta jokainen vain pelaa paljon, paljon paremmin.

Sporttiliigan suvereeni yksinvaltias Ottomans oli etukäteen ajatellen mahdoton vastus. Vastustajan yhteenlaskettu pääsarjatason kokemus on puulaakitasolle absurdi, ja aiempia kohtaamisia muisteltiin päitä puistellen Ilmeisesti myös ottomaanileirissä muistettiin aiemmat kohtaamiset, sillä vastustaja ei kentällä paljonkaan liikkunut. Niinpä kenttätapahtumat aaltoilivat odottamattoman tasaisina Kotalammen petollisilla dyyneillä. Ottomans toki loi parhaat paikat ja teki kolme maalia, mutta Vellamo-leirissä innostusta herätti jo pelkkä hyvän vastuksen antaminen. Tuoreessa muistissa kun olivat sekä edellisviikon floppaus että edelliskesäinen kohtaaminen Sükrü all starsin kanssa, jossa vastustajan kenttäpuoliskolle päästiin pallon kanssa tasan yhden (1) kerran. Ottomansin maaleista ensimmäinen tuli Vellamo-puolustuksen virheiden avustuksella, mutta kaksi muuta menivät lähinnä vastustajan avainpelaajien ylivertaisen yksilötaidon tiliin. Vellamon parhaan paikan rakensi itselleen Tatu, jonka komea, puolestakentästä alkanut soolo päättyi niukkaan ohilaukaukseen.

Illan toisessa pelissä vastaan asettui ManpowerGroup, jonka kanssa palattiin normaaliin puulaakivääntöön. Vastustaja tuli kovempaa päälle kuin Ottomans, mutta oli toisaalta hyökkäysalueella monta astetta vaarattomampi (ja etenkin topparivaihtopari Erzi-Oula hoiti varmuudella monta tilannetta. – Toim. huom.). Vellamon edellispeliin löytämä hyvä syke saatiin pidettyä yllä eritoten puolustuspäässä, jossa vastustajalta saatiin pallo yleensä pois ennen todellisia vaaratilanteita. Hyökkäyspeli sitä vastoin perustui lähinnä vastaiskuihin ja Samin pitkien avausten käynnistämiin irtopallokamppailuihin.

Maaliton tasapeli roikkui ilmassa toisen puoliajan puolimaille asti. Sitten yksi Vellamon vähistä maalitilanteista toi osuman. Harvinaisen kontrolloitu hyökkäys tuotti kulmapotkun, jonka Mikko antoi matalana etutolpan edustalle, ja vartijansa unohtama Markus tökkäsi pallon maaliin. Manpower kohdisti tappioasemassa lisää voimaa hyökkäykseen ja pyöritti pari kertaa vaarallisesti peliä Vellamon alueella, mutta vedot sujahtelivat ohi maalin. Vellamolle avautui pari hyvää vastahyökkäysmahdollisuutta, mutta ne innostuksissa hukattiin jo ennen todellisten tekopaikkojen syntyä. Niinpä Vellamon tärkeä, helpottava ja kollektiivista itseluottamusta kohottava voitto kirjattiin niukin lukemin 1-0.

Kokoonpano ja tehot:
Nahka (mv)
Sami Erola (p)
Oula Haapaniemi (p)
Mikko Jakonen (p) 0+1
Petteri Niemi (p)
Teemu Peltonen (p)
Panu Väänänen (p)
Lauri Aarniemi (k)
Markus Mattlar (k) 1+0
Tatu Virtanen (k)
Tuomas Matilainen (h)
Ville Toivanen (h)

YLÖS

Kommentoi