Maanantai-illan pelissä Vehkalammen tekonurmella oli Nousun vuoro jatkaa KaDyn alamäkeä loppunumeroin 2-3. Ennen pelin alkua KaDy-leirissä painotettiin asenteen tärkeyttä ja kaksinkamppailujen kovuutta, mikä jäi kuitenkin pelkäksi sanahelinäksi. Peli oli ehkäpä haluttomin ja hampaattomin esitys tällä kaudella. KaDy sortui jälleen sille kevätkierrokselle ominaiseksi muodostuneeseen pahaan tapaan eli pelataan vastustajan mukaan ja unohdetaan se kuuluisa oma peli lähes täysin. Tällä kertaa se tarkoitti pääsääntöisesti sitä, että pelissä oli vauhtia kuin vanhainkodin letkajenkassa, pelinrakentelussa juonikkuutta yhtä paljon kuin aikuisviihdeleffoissa, syötöt viipyivät kuin VR:n junat ja kaksinkamppailut hävittiin turhan usein. Tähän kun vielä lisätään vastustajalle annetut kaksi lahjamaalia, niin soppa oli valmis.

Pelin alkuminuutit olivat hieman huolimatonta pelailua molemmin puolin eikä mitään ihmeellisyyksiä ollut tarjolla puolitusinapäiselle yleisölle. Maalinteon aloitti Nousu noin 10 minuutin kohdilla. Nousun soturi kaadettiin n. 20 metrin etäisyydellä kotijoukkueen maalista ja vihulainen pääsi pamauttamaan komean vedon vapaapotkusta suoraan maaliin.

Sitten seurasi joku tovi perus persroiskintaan puolin ja toisin ennen kuin KaDy sai tasoituksen aikaiseksi. Hyökkäyspäässä Jani pääsi linkoamaan aina vaarallisen pitkän rajaheiton ja ilmatilan herra Riku B. ohjasi päällään maalin edestä pallon maaliin. Peliä saattoi olla pelattuna tuolloin puolisen tuntia. Seuraavaa maalia ei montaa minuuttia tarvinnut odottaa, harmi vaan, että se lahjoitettiin vastustajalle. Nousu sai vapaapotkun kolmesta kympistä ja samaan aikaan kentällä pomppi ylimääräinen pallo. Tunnollisena kaverina Dynamon veskari lähti poistamaan kentältä ylimääräistä palloa, jolloin Nousun vapaapotkun antaja huomasi tilaisuutensa koittaneen ja antoi nopean vapaapotkun takatolpalle vapaalle kaverille, jonka jatkoon veskarilla ei ollut mitään mahdollisuutta enää pallonhakureissulta keretä. Tuomari hyväksyi maalin protestoinnista huolimatta, vaikka ilmeisesti näkikin kahden pallon pomppineen kentällä. Puoliajalle siis 1-2 tilanteessa.

Tuomarin suomalla ruhtinaallisella viiden minuutin tauolla Dynamon leirissä riitti vielä uskoa ja tahtoa kääntää peli voitoksi.

Toiselle puoliajalle tultiinkin ehkä hitusen paremmalla taisteluilmeellä mutta itse peli ei oleellisesti parantunut ensimmäisestä puoliajasta. Toisella puoliajalla molemmat joukkueet onnistuivat rakentamaan muutaman ok maalinpaikan, vaikka tuhannen taalan maalipaikkoja kumpikaan ei päässyt tuhlailemaan. Lisäksi tiukempi tuomari olisi saattanut  viheltää rangaistuspotkun molemmissa päissä, mutta ei tänään. No, kuitenkin ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella nähtiin vielä maalit per joukkue. Kady tasoitti ensiksi 2-2 kun Erzi nousi korkeimmalle kulmapotkussa ja runnoi päällään pallon maaliin. Ylläri pylläri mitä sitten tapahtuikaan minuutti kaksi tasoituksen jälkeen? Tietysti vastustajalle tarjottiin mahdollisuus kokeilla maalintekoa ja Nousun hyökkääjä ei tätä lahjaa jättänyt avaamatta. Loppulukemiksi jääneet 2-3 oli harmillisesti tosiasia.

Pettymys oli valtava Dynamo-leirissä ottelun jälkeen. Tappion myötä voidaan unohtaa haaveet sarjanoususta ja keskittyä syyskierroksella täysillä sarjapaikan varmistamiseen viitosdivarista myös ensi kesälle. Avaimet sarjapaikan varmistamiseen on vielä omissa käsissä, mutta tasaisuutta otteisiin on löydyttävä. Dynamon kannalta kesätauko tuleekin siis tässä välissä hyvään paikkaan. Syyskierroksella nähdään varmasti ärsyyntynyt Dynamo taistelemassa tarvittavista pisteistä!

Seuraavan kerran Kampuksen Dynamo taistelee pisteistä 27.7 kun vastaan asettuu Palokan riennon ykkösporukka: Pari – Kady Korpilahti 19:00

YLÖS

Kommentoi