Sporttiliiga lähenee loppuaan: A-lohkon alakastissa alisuorittava Vellamo pelasi 13.8. Huhtasuolla sarjakärki Hot Buddiesia ja niinikään neljän parhaan joukossa jatkavaa AC Barcenalia vastaan. Huolimatta joistakin perumisista ja omaa peliään pelanneiden KaDy-apujen poissaolosta jalkeille saatiin runsaasti keltapaitoja: jälleen pelattiin vaihtopareina.

Sarjataulukko eli kesätauon aikana. Kaksi joukkuetta suljettiin sarjasta keskinäisen pelin jälkeen. Epäselvää on, mitä pelissä tapahtui, mutta perinteikkään meijerialan toimijan joukkueen mukana Vellamo menetti keskinäisessä pelissä saamansa pisteen. Toinen, monien mielissä erääseen yläsarjajyrään henkilöityvä porukka oli ennen ulossulkemistaan sarjakärki, jota vastaan Vellamo oli tälläkin kertaa hävinnyt sisukkaan pelin jälkeen.

Vellamo – Hot Buddies 2-1

Hot Buddies osoittautui taitavaksi ja nopeaksi joukkueeksi, joka avasi ensimmäisenä maalihanat ripeällä vastahyökkäyspelillään. Maalivahti Tatu Virtaselle ei jäänyt kovin paljon sanomista. Ensimmäisen tilanteensa jälkeen Hot Buddies ei saanut kovin paljon paikkoja, mutta vastahyökkäykset olivat koko pelin ajan vaarallisia. Viime vuonna Vellamo hävisi Huhtasuolla ylivoimapelin itseään huonommalle joukkueelle. Nyt 13 vellamolaista ei antanut vajaamiehityksellä pelanneelle Buddiesille samaa iloa, mutta jännitysnäytelmä kesti pelin loppuun saakka.

Ville Toivanen rauhoitti tilanteen tasoittamalla ensimmäisen puoliskon lopulla. Tilanne lähti Vellamon puolustajan hallitusta purusta keskialueelle. Vaihtopenkki huusi pallon vastaanottaneelle Jani Pietikäiselle, että tämä ottaisi haltuun, mutta Jani jatkoi pallon samantien Teemu Peltosen kautta Villelle, joka joutui käyttämään hieman erikoisominaisuuksiaan päästäkseen vetopaikkaan. Villen maalin lisäksi Vellamolla oli ensimmäisellä puoliskolla hyvinkin 5-6 paikkaa. Toinen puolisko pelattiin edelleen vellamolaisittain poikkeuksellisen maltillisesti pelitapahtumia halliten. Ylivoimalla lienee osansa tässä. Voittomaalia saatiin odottaa kuitenkin aivan pelin loppuun. Vaihtopenkki hermoili jälleen keskiympyrään sijoittuneelle pelaajalle: Sami Virtasen luultiin hautovan palloa liian kauan, vaikka Teemu juoksi vapaana oikealla laidalla. Sami antoi kuitenkin aivan maalin edustaa peittävän puolustuksen sivuitse tarkan syötön, jonka Teemu sai haltuunsa päätyviivalta. Matala poikittaispallo päätyi Jani P.:lle, jonka ensimmäinen veto ei mennyt perille, mutta toinen yritys palkittiin. Tatu sai vielä poimia aloituspotkusta lauotun pallon yläkulman tienoilta, ja joukkue tallusteli viereiselle kentälle uuteen peliin voittajina.

AC Barcenal – Vellamo 4-0

Toinen peli aloitettiin itsevarmoina. Myös Barcenal on nopea porukka; sen pelaajat käyttivät myös massaansa reippaasti ja rehdisti. Pelin alku vihjasi tasaväkiseen otteluun. Vellamolla taisi olla melko vähän maalipaikkoja, ensimmäisellä puoliskolla paras lienee ollut Villellä. Sitten tuli kovin tuttu musta jakso. Erinomaisia puolenvaihtoja tehnyt vastustaja keskitti pallon oikealta takatolpan suunnalle, jonne juoksi kovaa vauhtia toinen barcenalilainen. Teemu sai päänsä väliin – ja pallon lensi kaaressa omiin. Hetkeä myöhemmin puolustuksen seassa väijyvä vastustaja sai katkaistua Vellamon uskaliaan syöttelyn oman maalin edessä ja rankaisi siitä. Vellamon maalissa soi vielä kahdesti ennen taukoa. Tatu näki, että P. Väänänen myöhästyy vastustajan hienosta diagonaalipallosta ja tuli maaliltaan vastaan. Barcenalin laituri nosti pallon Panun editse ja Tatun ylitse suoraan maaliin. Neljännessä maalissa pallo taas pomppi jotenkin holtittomasti Vellamon verkkoon.

Virtaset vaihtoivat tauolla paitoja: erinomaisen pelin puolustuksessa pelannut Sami tuli maaliin, kohtalon kolhima Tatu siirtyi hyökkäykseen. 2-2-2 ja takaa-ajo toi Vellamon peliin runsaasti puhtia. Vastustaja saattoi hieman jo jarrutella. Puhti ei tarkoittanut kaikin puolin parempaa peliä, kritiikkiä tuli mm. etäisyyksien venymisestä. Hyvä tai huono lopputulos oli kuitenkin puoliskon lopputulos 0-0.

***

Viikon päästä pelataan viimeinen varsinaisen sarjan ottelu. Vellamo saa Huhtasuon hiekalla vastaansa SalPan lohkon kärkisijoilta. Pakettiin kausi laitetaan 28.8. sijoitusottelussa.

Pelaajat ja tehot (toinen pelipaikka 2. ottelun 2. puoliskolla)

 • Tatu Virtanen, (mv, h)
 • Mikko Jakonen (p)
 • Jani Tuoriniemi (p)
 • Tapio (p)
 • Sami Virtanen (p, mv)
 • Teemu Peltonen (p), 0+2
 • Lauri Aarniemi (kk)
 • Ville Toivanen (kk), 1+0
 • Markus Mattlar (kk)
 • Samu Kytölä (kk)
 • Tuomas Matilainen (h)
 • Jani Pietikäinen (h) (1+0)
YLÖS

Kommentoi