KaDy/Vellamo sijoittui kesän 2012 Sporttiliigassa (7vs7) 15. sijalle – sarjan loppuessa mukana oli 21 joukkuetta. Sarjan voitti Hot Buddies, jonka Vellamo onnistui kertaalleen kukistamaan 2–1 päättyneessä pelissä, jossa Hot Buddies pelasi alivoimalla. Kesäkauden päätös jäi ikään kuin huomaamatta, sillä vastustaja luovutti viimeisen sijoitusottelun pelaajapulan vuoksi. Niinpä joukkue siirtyi futsalin pariin ilman todellista yhteenvetoa kesän tapahtumista.

Puulaakit jättäneestä Orkosta saatiin apua heikkoon maalivahtitilanteeseen: Nahka kävi torjumassa useita pelejä, niinikään orkolaiset, kenttäpelaajinakin kunnostautuneet Sami ja Tatu Virtanen hoitivat loput ottelut. Uusista naamoista vakikalustoon sopeutui myös Tuomas ”Volvo” Matilainen. Chomi Henghunthot siirtyi pelaamaan KaDyn paidassa vitosdivaria, mutta Ville Toivanen palasi samalla ovenavauksella kesäksi keltaisiin. KaDyn puolelta Chomi, Samu Kytölä ja Sami Erola vahvistivat satunnaisesti Vellamoa.

Kausi alkoi toukokuussa leppoisissa tunnelmissa, ensimmäisen pelipäivän maalit ja voitot menivät tasan (0–2, 2–0). Kesätauolle joukkue meni pelillisesti hieman kriisiytyneessä tilassa: Vellamo ei saanut keskikentän peliään toimimaan ja harvat vaaralliset hyökkäykset perustuivat yksilösuorituksiin. Ongelma ei täysin ratkennut loppukaudestakaan, mutta peli-ilo palasi, ja esim. 0–4 tappiota AC Barcenalille pidettiin lähinnä huonona tuurina.

Maalikuninkuus ratkesi tänäkin vuonna pienellä maalimäärällä: Ville Toivanen onnistui kahdesti. Maalit merkittiin myös Markus Mattlarille, Jani Pietikäiselle, Chomi Henghunthtille sekä kertavahvistus Tommille. Syöttötehoja nappasi eniten Teemu Peltonen (0+2), mutta myös Marko Hakanen ja Mikko Jakonen onnistuivat tallennettujen tilastojen mukaan syöttämään maalin mieheen.

YLÖS

Kommentoi