WordPressin tietokantavirhe: [Unknown column 'status' in 'field list']
SELECT `final` AS final_round, `group`, `home_team`, `away_team`, DATE_FORMAT(`date`, '%Y-%m-%d %H:%i') AS date, DATE_FORMAT(`date`, '%e') AS day, DATE_FORMAT(`date`, '%c') AS month, DATE_FORMAT(`date`, '%Y') AS year, DATE_FORMAT(`date`, '%H') AS `hour`, DATE_FORMAT(`date`, '%i') AS `minutes`, `match_day`, `location`, `status`, `league_id`, `home_points`, `away_points`, `winner_id`, `loser_id`, `stat_id`, `post_id`, `season`, `id`, `custom` FROM wp_leaguemanager_matches WHERE `id` = '672' LIMIT 1

Kampuksen Dynamon miesten futsalin kolmosjoukkue, letkeämmin tunnettu nimellä ”kolmen tolpan” KaDy, iski ja paalutti Palokan uuden karhean koulun liikuntasalissa taululle lukemat 4-3 Liikunnan Riemua vastaan piirin Futsal Cupin välierissä maanantaisena kuulaan kirkkaana ehtoona anno domini.

Ennen ottelua Dynamolaumaa isällisellä otteella käskyttävä Vaari Ruuska iskosti joukkueelleen perusprinsiipit illan peliin jotka olivat puolustus, puolustus ja puolustus. Ja jos puhtia patiineihin vielä jää niin vastahyökkäyksistä käydään lirauttamassa byyrit.

Itse ottelu alkoi hieman sekavissa merkeissä eikä kumpikaan joukkue pahemmin hallinnut pelitapahtumia. Ajassa 0:52 pääsi kuitenkin Jani Hyvönen laidalta läpi ja pamautti kohti maalia jonne Sami Erola liukui aikeena täräyttää pallo pömpeliin. Varmemmaksi vakuudeksi kuitenkin Liikunnan Riemun Elias Huhtinen siivosi pallon omaan rysään. Hieman sekavahko mutta kovavauhtinen peli tasoittui Riemun pidettyä palloa hienokseltaan enemmän. Vajaan yhdeksän minuutin kohdalla Pasi Reini vapautti Jani Hyvösen jälleen laitanousuun ja Janteron kuuluisaksi tullut oikea lapikas pamautti pallon taka-alanurkkaan kuten jo monesti aiemminkin tämän kauden aikana.

Tämän jälkeen myös Riemu heräsi huomaamaan, että tänä iltana ei mitään tule ilmaiseksi sillä KaDy oli päättänyt peittää oman kenttäpuoliskon tehokkaalla puolustusneliöllä heti pallon menetyksen jälkeen. Riemu hallitsi fyysisyydellään erän loppupuolta mutta liikuntalaisten vedot tuiskahtelivat joko päin puolustusta tai päätykatsomon penkkiriviä Ö.

Erätauolla punamustat sopivat, että pelaamisessa ei muuteta mitään koska homma toimi. Ja katso, tämä oli viisas päätös.

Riemu oli puolestaan selvästi sopinut erätauolla virtaviivaistavansa peliä ja temmon noston lisäksi ”el sportica studente” asetteli target-pelaajaa yhä tiiviimmin maalin eteen laskostamaan jatkopalloja vetäjälle. Dynamon puolustus ei moisesta pahemmin hätkähtänyt koska targetin peittämistä oli käyty läpi. Ajassa 25:09 nuorisoketjun Olli ”La Petit Pulga” Koittola ja Miika ”La Pulga” Tiihonen saivat pyörityksensä päätteeksi aikaiseksi maalitilanteen kun Vaari Ruuska vapautti ”Messin” lopulta tekopaikkaan eikä ”Magiko” Tiihonen erehtynyt vaan pamautti pallon noin 12 metristä yläpömpeliin. Liikunnan poppoo luonnollisesti aikalisälle kun noin 7 minuuttia peliaikaa oli jäljellä.

Riemu ryhtyi lisäämään höyryä entistä raivokkaammin dynamolaisen puolustusmuurin tuntumaan ja Marcus Åberg pääsikin reikäpaidan olomuodossa kaventamaan tilanteeksi 3-1 Riemun jauhettua viidellä kenttäpelaajalla laidan auki. Riemu jatkoi edelleen reikäpaidalla mutta vain minuutti kavennuksesta ja pallo pyörii kuin flipperissä mm. tolpassa ja dynamon puolustuksen seassa kunnes se laskeutui Bubi Tuomalan perimeetterille. Noin kolmen nanosekunnin ajan mietittyään mies päättää tuutata vain purkupallon vastustajan päätyyn. Palloon liukuva puolustaja ei saanut kumminkaan maalia kohti suuntautunutta pelivälinettä siivottua vaan KaDylle erittäin huojentava lisäosuma vain vajaa viisi minuuttia ennen loppua.

Loppuminuuteilla Riemu iskee viidellä kenttäpelaajalla vihaisen ampiaislauman lailla Dynamon kimppuun ja vieraiden Sami Myllymäki pääseekin kaventamaan lähietäisyydeltä pamautetusta pommista lukemiksi 4-2. Dynamo ei muuta mitään vaan pitää salmiakkikuvionsa tiiviinä ja Riemu iskee kerta toisensa jälkeen päätään punamustaan seinään. Pallo käy pari kertaa hiuksia nostattavasti isäntien tolpassa mutta suurin osa vedoista kilpistyy ”La Forzan” muuriin tai karkeilee katsomoon. Viimeisellä minuutilla pallo kilpistyy vielä ylärimaan ja mainiosti maalin suulla tointaan hoitanut Marko Matso poimii loput kaukovedot mitä nyt heikoimmat katsomossa pyörtyilivät ja hätäisimmät jo kirjoittelivat yleisönosastoille.

Vain kuusi sekuntia ennen loppua liikunnan Tom Korolainen nostaa vielä pientä riemua joukkojensa keskuudessa mutta KaDy pystyi jäljellä olevat sekunnit pelaamaan viisaasti pois.

Hieno voitto kolmen tolpan KaDylle piirin Futsal Cupin välierässä ja piirin Cupin finaalissa vastaan asettuukin PetPet jossain vaiheessa kuun vaihteessa.

Jännä fakta: Mikäli KaDy III voittaa PetPetin pelaa se Dynamon edustusmiehistöä vastaan piirin mestaruudesta. Ottelupari saattaa vielä toistuakin sillä jos liiton Futsal Cupissa arvotaan seuraavaksi vastustajaksi US Skädäm ja tämän oletettavasti luovuttaessa myös Cupin kuten Ykkösenkin niin vastaan asettuu suoraan nejännesvälierissä jälleen KaDy.

KaDy III on erikoisesti menestynyt kauden Cupeissa mutta Kakkosessa ei ole tullut kuin kaksi kirvelevää tappiota. Ensi viikonloppuna on tuplakotiottelut ja nälkäinen punamusta lauma janoaakin varmasti veren maku suussa ensimmäisiä sarjapisteitään.

 

YLÖS

Kommentoi