WordPressin tietokantavirhe: [Unknown column 'status' in 'field list']
SELECT `final` AS final_round, `group`, `home_team`, `away_team`, DATE_FORMAT(`date`, '%Y-%m-%d %H:%i') AS date, DATE_FORMAT(`date`, '%e') AS day, DATE_FORMAT(`date`, '%c') AS month, DATE_FORMAT(`date`, '%Y') AS year, DATE_FORMAT(`date`, '%H') AS `hour`, DATE_FORMAT(`date`, '%i') AS `minutes`, `match_day`, `location`, `status`, `league_id`, `home_points`, `away_points`, `winner_id`, `loser_id`, `stat_id`, `post_id`, `season`, `id`, `custom` FROM wp_leaguemanager_matches WHERE `id` = '651' LIMIT 1

WordPressin tietokantavirhe: [Unknown column 'status' in 'field list']
SELECT `final` AS final_round, `group`, `home_team`, `away_team`, DATE_FORMAT(`date`, '%Y-%m-%d %H:%i') AS date, DATE_FORMAT(`date`, '%e') AS day, DATE_FORMAT(`date`, '%c') AS month, DATE_FORMAT(`date`, '%Y') AS year, DATE_FORMAT(`date`, '%H') AS `hour`, DATE_FORMAT(`date`, '%i') AS `minutes`, `match_day`, `location`, `status`, `league_id`, `home_points`, `away_points`, `winner_id`, `loser_id`, `stat_id`, `post_id`, `season`, `id`, `custom` FROM wp_leaguemanager_matches WHERE `id` = '652' LIMIT 1

Raportti: Markus

 

Murskahäviöitä ja tiukkoja tappioita. Kankeita alkuja ja viime hetken notkahduksia. Mustia hetkiä ja tasaista taapertamista. Vellamo-johdannaisten futsal-joukkueiden historia tuntee monia häviämisen tapoja. Kahta niistä representoitiin tammikuisena pakkasaamuna Lehtisaaren ahtaalla areenalla, kun Vellamo jatkoi pisteetöntä taivaltaan ja sysäsi itsensä entistä tiukemmin harrastesarjan jumboksi.

Aamuvarhaisella ajateltiin, että toisinkin saattaisi käydä. Päivän vastusten PetPet II:n ja PiPan ounasteltiin edellisen turnauksen tulosten perusteella tarjoavan hyvinkin tasapäisen vastuksen, ja olipa jalkeille saatu täydet 14 pelaajaakin. Joukkueen sisäistä maalipörssiä johtava Keiski oli sivussa, mutta toisaalta viime kauden ykköspelaaja Chomi pääsi nyt loukkaantumisen jäljiltä tositoimiin. Pukukopin täyttänyt keltapaitainen massa jaettiin kolmeen ketjuun, ja vapaaehtoisilla huilivuoroilla pidettiin kulloinkin kentällä kiertävä kokoonpano 12 miehen vahvuisena.

Vellamo – PetPet II 1-9 (0-8)

Kakkosdivarissa taistelevan PetPetin kakkosjoukkueesta joulukuun turnauksessa tursunnut elämänkokemus herätti vellamolaisissa toiveita tasapäisestä vastuksesta. Turhaan. Nyt jalkeilla oli astetta kovempi kokoonpano, joka otti löysästi aloittaneelta Vellamolta luulot heti pois. Maalikarkeloiden alkutahdit löi allekirjoittanut, joka syötti helmasynnilleen uskollisesti pallon keskialueella suoraan vastustajalle, joka pyrähti ohi puolustuksen ja tykitti pallon ylänurkkaan. Sama kuvio – vellamolaisten velttoilu ja PetPetin loistavaan vetoon päättynyt hyökkäys – toistui ensijaksolla noin kymmenen kertaa, ja taululla seisoivat tauolla tylyt 0-8-lukemat. Penkillä elkeet olivat turhautuneita ja puheet rumia, ja syystäkin, sillä esitys oli luokaton. Puolustaminen oli löysää, ja merkkausvirheitä sattui jatkuvasti. Pallollinen peli oli hätäistä ja harhasyöttöjen katkomaa, eikä jalka noussut sen paremmin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankaan. Tauolla hikisin pelaaja taisi olla vastustajan maalimerkintöjä kaksin käsin pöytäkirjaan kaivertanut lepovuorolainen Antti.

Kuten monesti ennenkin, surkeudesta noustiin sanattomalla kollektiivisella ryhtiliikkeellä. Toisella jaksolla Vellamo palasi yllättävän nopeasti ja vaivattomasti omalle tasolleen, joka tällä kokoonpanolla ja tätä vastustajaa vastaan tarkoitti puolustusvoittoista sinnittelyä, mutta myös taistelevaa ilmettä ja muutamia pallollisia väläyksiä. Yhdestä sellaisesta syntyi ainokainen osumakin: Ykkösketjun tutkapari Pantse-Onni pelasi komean seinäsyöttökuvion, jonka päätteeksi Onni laukoi pallon puolustuksen keskeltä suoraan syötöstä maaliin. Myös maalivahti Tatu oli toisella jaksolla hyvässä vireessä, ja PetPetin oli tyytyminen yhteen lisäosumaan. Toisella jaksolla maalit siis tasattiin ja peli päättyi 1-9-lukemiin. Rumat numerot, mutta hyvä toinen jakso veti suupieliä ylöspäin.

Vellamo – PiPa 4-5 (2-2)

Päivän toinen vastustaja, kesän Sporttiliigasta jossain määrin tuttu Pirunkorven Pallo osoittautui jo alkulämmittelyssä Vellamolle sopivaksi vastustajaksi. Oikeiden urheiluseurojen suosimia syöttökuvioharjoitelmia ei nähty, vaan Vellamo-henkisesti yksi laukoi ja muut seisoskelivat. Tasaista oli myös alkuvihellyksen jälkeen. Molemmat joukkueet pelasivat samanlaisella tempolla, eikä taitotasossakaan ollut eroa suuntaan tai toiseen. PiPa siirtyi ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana 2-0-johtoon, mutta kavennuksen iski Lauri napakalla vedolla rangaistusalueen rajalta ja tasoitus tuli hieman ennen puoliaikaa, kun Onnin maalille lähettämä pallo pomppasi PiPan puolustajasta omaan verkkoon. Niinpä tauolle lähdettiin kutkuttavassa 2-2-tilanteessa.

Toisella jaksolla Vellamo lisäsi hönkää vielä mikrosievertin verran ja ajoittain jopa hallitsi tapahtumia. Maalinteossa draaman kaari oli kuitenkin sama kuin avausjaksolla. PiPa siirtyi jakson alkupuolen maaleilla 4-2-johtoon, mutta Antti kavensi Pantsen antamasta kulmapotkusta 4-3:een, ja vajaat pari minuuttia ennen loppua Tuomas ohjasi Tapion maalille lähettämän pallon komeasti sisään. Taas oltiin noustu tasoihin. Kellossa oli kuitenkin aikaa vielä yli minuutti, ja kuten parhaista suomalaisista palloiluperinteistä muistamme, se on riittävä aika päästää takaiskumaali. Ei ole väliä, miten se syntyi, kukaan ei muista, koska kaiken ylle lasketui syvä pimeys. Mutta kuitenkin se syntyi, ja niin hävittiin 4-5.

Pelin jälkeen vallitsevan vihansekaisen apeuden tiivisti penkki- ja pukukoppipelaajana muutenkin kukkaan puhjennut Petteri ylevällä kyyhkysvertauksella, jota en tohdi tässä lainata, kun en sitä sanatarkasti muista. Joka tapauksessa kävi niin, että peli, joka oli täysin voitettavissa ja joka olisi pitänyt voittaa, hävittiin. Vellamo ei pelannut huonosti, mutta parempaankin on pystytty. Erityisen kaukana kykyjen ylärajoista oltiin puolustamisessa: PiPa iski maalinsa erikoistilanteissa sattuneista merkkausvirheistä ja liian helposti annetuista kaukovetopaikoista. Toki parannettavaa jäi hyökkäämiseenkin, mutta sen suhteen ei tältä kokoonpanolta voine paljon enempää edellyttääkään. Perinteisesti kun tehot ja iso osa koko hyökkäyspelin pyörittämisestä ovat nojanneet yhden tai kahden yksilön erikoistaitoihin sekä KaDy-apuihin.

Idän pahamaineisiin työläiskaupunginosiin suuntautunut paluukyyti ruoti alakuloisesti päivän koettelemuksia. Veikö kolmella ketjulla pelaaminen pelistä parhaan terän? Olisiko parhaassa iskussa olleet keltapaidat pitänyt sijoittaa samaan ketjuun? Pitäisikö osa sunnuntaipeleistä pyhittää tavoitteellisemmalle harjoittelulle? Nyt pohdintaan voi ottaa myös harrastesarjan seuraavan turnauksen, joka häämöttää kolmen viikon päässä, ja miettiä, millä keinoin pistetili saataisiin auki. Sillä olisihan peräti tragikoomista, jos KaDy-nimen alla pelattaisiin sekä valtakunnan parasta että maakunnan huonointa futsalia.

 

Sarjataulukko täällä.

 

Tulokset:

Vellamo-PetPet II 1-9 (0-8)

 • 1-8 Onni (Pantse)

Vellamo-PiPa 4-5 (2-2)

 • 1-2 Lauri (Chomi)
 • 2-2 oma maali
 • 3-4 Antti (Pantse)
 • 4-4 Tuomas (Tapio)

Tehopisteet:

 • Pantse 0+2
 • Antti 1+0
 • Lauri 1+0
 • Onni 1+0
 • Tuomas 1+0
 • Chomi 0+1
 • Tapio 0+1

Kentälliset:

 • I: Tapio Seppä – Onni Pekonen – Marko Hakanen – Pantse Paunonen
 • II: Petteri Niemi – Markus Mattlar – Lauri Aarniemi – Chomi Hengkhunthot
 • III: Panu Väänänen – Teemu Peltonen – Sami Virtanen (1. peli) / Tatu Virtanen (2. peli) – Tuomas Matilainen
 • + Antti Suora eri ketjuissa paikkaamassa lepovuorolaisia

maalissa: Tatu Virtanen (1. peli) / Sami Virtanen (2. peli)

YLÖS

Kommentoi