WordPressin tietokantavirhe: [Unknown column 'status' in 'field list']
SELECT `final` AS final_round, `group`, `home_team`, `away_team`, DATE_FORMAT(`date`, '%Y-%m-%d %H:%i') AS date, DATE_FORMAT(`date`, '%e') AS day, DATE_FORMAT(`date`, '%c') AS month, DATE_FORMAT(`date`, '%Y') AS year, DATE_FORMAT(`date`, '%H') AS `hour`, DATE_FORMAT(`date`, '%i') AS `minutes`, `match_day`, `location`, `status`, `league_id`, `home_points`, `away_points`, `winner_id`, `loser_id`, `stat_id`, `post_id`, `season`, `id`, `custom` FROM wp_leaguemanager_matches WHERE `id` = '653' LIMIT 1

WordPressin tietokantavirhe: [Unknown column 'status' in 'field list']
SELECT `final` AS final_round, `group`, `home_team`, `away_team`, DATE_FORMAT(`date`, '%Y-%m-%d %H:%i') AS date, DATE_FORMAT(`date`, '%e') AS day, DATE_FORMAT(`date`, '%c') AS month, DATE_FORMAT(`date`, '%Y') AS year, DATE_FORMAT(`date`, '%H') AS `hour`, DATE_FORMAT(`date`, '%i') AS `minutes`, `match_day`, `location`, `status`, `league_id`, `home_points`, `away_points`, `winner_id`, `loser_id`, `stat_id`, `post_id`, `season`, `id`, `custom` FROM wp_leaguemanager_matches WHERE `id` = '654' LIMIT 1

Raportti: Markus

Vellamo lähti harrastesarjan neljänteen turnaukseen kuusi tappiota niskassa. Menneet pettymykset oli kuitenkin kolmessa viikossa nollattu täydellisesti, sillä ovathan sankarimme oppineet vuosien varrella käsittelemään tappion jos toisenkin. Edes tammikuisen PiPa-häviön karmeat loppuhetket eivät synkistäneet mieliä, vaan nämä epäonnen sekunnit nousivat keltapaitojen keskusteluissa esille enää osana vellamolaista folklorea.

Tammikuun turneeseen verrattuna katras oli olennaisesti harventunut loukkaantumisten ja reissaamisten johdosta. Mukaan saatiin kuitenkin houkuteltua kaksi harrastesarjadebytanttia: ylemmissä sarjoissa ansioitunut Vellamo-kasvatti, KaDy III:n -yhteistyön avulla mukaan saatu Sami Erola sekä tälle kaudelle rinkiin liittynyt Antto Haapalahti. Anton loukkaannuttua ensimmäisessä pelissä toiseen peliin hälytettiin avuksi toinen KaDy III -apu Ville Santala.

Valmennusjohto päätti sijoittaa kultamunat samaan koriin ja koota ykkösnyrkin joukkueen nimekkäimmistä pelaajista. Kantavellamolaisista muodostetun kakkosen rooliksi kaavailtiin nollan pitämistä omassa päässä. Pohdinta kentällisistä ja niiden rooleista osoittautui kuitenkin osittain turhaksi, sillä sekaisinhan ne menivät, eikä se loppujen lopuksi edes ketään haitannut.

 

Vellamo – FC Villikissat 4-10 (1-4)

Scouttien lausunto FC Villikissoista: taitava mutta kapeahkon materiaalinsa myötä hieman ailahteleva. Vellamon kannalta ikävää oli, että ensimmäinen olettamus piti kutinsa enemmän kuin toinen. Villikissat ei hakenut ratkaisuja keskialueen pallonhallinnan tai syöttömyllyjen kautta, vaan taitavat yksilöt haastoivat, iskivät teräviä vastahyökkäyksiä laitojen kautta ja loivat paikkoja muutamalla oikea-aikaisella syötöllä. Vellamo pysyi kuitenkin vauhdissa mukana. Ykköskenttä pystyi jopa hallitsemaan peliä ja luomaan maalipaikkoja, mutta ratkaisujen hakeminen kostautui vastahyökkäyksistä syntyneinä takaiskumaaleina. Kakkonen pelasi enemmän puolustuksen kautta, mutta onnistui silti iskemään avausjakson ainoan Vellamo-osuman. Villikissojen epäonnistuneesta keskialueen syöttelystä pomppasi irtopallo Tatulle, joka pääsi puolittain yksin läpi ja laukoi pallon kovaa keskelle maalia ohi voimakkaasti sivulle aavistaneen maalivahdin.

Toisella jaksolla käsikirjoitus jatkui samanlaisena. Molemmat hakivat ratkaisuja enimmäkseen nopeilla vastahyökkäyksillä, mutta Villikissat oli niiden rakentelussa parempi ja viimeistelyssä tehokkaampi. Vastustajan johto venyi jo 1-6:een ennen kuin Vellamo sai päälle kirivaihteen. Markus pelasi sivurajapotkulla vetopaikan Onnille, jonka painavan laukauksen maalivahti torjui eteensä. Paikalla oli ensimmäisenä Sami E., joka siirsi pallon maltillisesti verkkoon: 2-6. Ja heti seuraavassa tai ainakin lähes seuraavassa vaihdossa Chomi onnistui ensimmäisen kerran tällä kaudella klassisessa Chomi-maalissa: sähäkkä laitanousu, sijoitus pienestä kulmasta ja 3-6. Eipä ihme, että pelin jälkeen Chomille kiikutettiin maakunnan erään mahtiseuran sopimusluonnos allekirjoitettavaksi. Vaan sitten sattui tuomarille ikävä virhe: Villikissojen seitsemäs maali hyväksyttiin, vaikka sitä edelsi tulistuttavan selkeä käsivirhe. Kolmen maalin eron kiinni kurominen olisi toki muutenkin ollut epätodennäköistä, mutta tähän nyt kuitenkin katkesi kirintapainen ja pieni toivon liekki hiipui vaivaiseksi kipinäksi. Sami E. kavensi vielä boksin sisältä 4-7:ään, mutta sitten kavennusten hakeminen puolustamisen kustannuksella alkoi kostautua ja vastustaja synkensi lukemia vielä kolmesti. ”Kauden parasta peliä” ja ”Loppunumerot eivät tee oikeutta”, lausahdettiin kuitenkin penkillä.

 

Jalo – Vellamo 2-8 (1-3)

Anton kolhittu jalkapöytä turposi Villikissat-pelin jälkeen sellaista vauhtia, että hän siirtyi kotioloihin toipumaan. Toiseen peliin saatiin silti jalkeille täydet kaksi kentällistä, kun KaDy III:n Ville Santala saapui täyttämään Anton tyhjiksi jättämät futsal-tossut. Vastustaja Jaloa ympäröi arvoituksellisuuden sankka sumu, siitä eivät Vellamon scoutitkaan osanneet kertoa kuin aiempien otteluiden tulokset. Paikan päällä kuitenkin paljastui, että joukkueen takalinjoilla luuti Vellamon sunnuntaivuoron kävijöille hyvinkin tuttu, yleisesti jalolaiseksi epäilty taituri Jani Savolainen.

Jalo osoittautui urheilulliseksi ja hyvin liikkuvaksi porukaksi, joka piti mielellään palloa ja pyöritti syöttömyllyä puolessakentässä. Maalipaikkoja sen oli kuitenkin hyvin liikkuneen Vellamo-puolustuksen keskeltä vaikea rakentaa, ja silloin kun paikkoja syntyi, ratkaisuissa viivyteltiin tai vedot viuhuivat ohi maalin. Vellamolla sitä vastoin oli heittää kehiin sarjapeleissä marinoitunut kolmikko Chomi-Sami E.-Ville S., joka pystyi puhkomaan Jalon puolustusta sekä yksilösuorituksilla että näyttävällä syöttelyllä. Kun lisäksi perusvellamolaisista Tatu oli saanut ketsuppipullonsa auki ja ruiskutti vertauskuvallista tomaattikastiketta ilmoille kuin kilvanajajat kuohujuomaa, oli Vellamon hyökkäysvoima ja viimeistelyn terävyys lopulta liikaa vastustajalle. Ja niin kävi, että kauden avausvoitto tuli ja se tuli hämmentävän komein 8-2-lukemin.

Vellamon maalihanat avasi Ville S., jonka kova ja matala kanuuna yllätti ankaruudellaan Jalon maalivahdin. Vastustaja tasoitti, mutta ennen taukoa onnistuivat vielä Chomi ja Sami E. Chomin osuma syntyi tutun kuljetuksen päätteeksi ja ennen maaliviivan ylitystä sekä vastustajassa että tolpissa kimpoillen. Samin 3-1-maalia edelsi elegantti syöttökuvio Chomin kanssa.

Tauolla pohdittiin, että noinkohan tässä vielä palataan arkeen ja nähdään perivellamolainen musta hetki. Ei nähty, ei edes pientä. Chomi ja Sami kasvattivat johtolukemat pian toisen jakson alussa 5-1:een, ja entisestään numeroita komisti Tatu, joka tykitti Panun voittamasta kaksinkamppailusta kimmonneen irtopallon maalin kattoon. Jalo onnistui kaventamaan, mutta Vellamo iski vielä kahdesti: Sami E. rouhi itselleen tilaa vastustajan maalinedustalla ja tykitti pallon verkkoon, ja Tatu sijoitti silmiä hivelevän pallonsiirtelyn päätteeksi pallon takatolpalta tyhjiin. Loppulukemat eivät välttämättä tee täysin oikeutta vastustajalle, joka juoksutti vellamolaisia välillä kovastikin. Hyökkäyspelin ja erityisesti viimeistelyn terävyydessä oli kuitenkin tällä kertaa merkittävä ero. KaDy III –vahvistusten ansiosta Vellamon hyökkäämisessä oli epätavallisen paljon ajatusta, varmuutta ja terävyyttä, ja kova seura siivitti myös perusvellamolaiset esittämään parastaan molemmissa päissä kenttää. Tällaisilla otteilla voi kolmeen lihonut pistetili pullistua vielä viimeisessäkin turnauksessa. Ja jos hyvin käy, saattaa sijoituskin parantua

 

Kokoonpano ja tehot:

  • Chomi Hengkhunthot 3+4
  • Sami Erola 5+0
  • Tatu Virtanen 3+0
  • Ville Santala (2. peli) 1+1
  • Antto Haapalahti (1. peli) 0+1
  • Onni Pekonen 0+1
  • Panu Väänänen 0+1
  • Markus Mattlar
  • Petteri Niemi
  • Sami Virtanen (mv)

Sarjataulukko piirin sivulla.

Toim. huom: Tiedoksi niille, jotka seuraavat Kampuksen Dynamo -liitännäisten menestystä futsalin saralla vain tämän verkkosivun kautta: Liiga-KaDy voitti sunnuntaina 3.2. kansallisen Futsal Cup -kisailun, mistä kertoo enemmän Kadyfutsal.net.

YLÖS

Kommentoi