WordPressin tietokantavirhe: [Unknown column 'status' in 'field list']
SELECT `final` AS final_round, `group`, `home_team`, `away_team`, DATE_FORMAT(`date`, '%Y-%m-%d %H:%i') AS date, DATE_FORMAT(`date`, '%e') AS day, DATE_FORMAT(`date`, '%c') AS month, DATE_FORMAT(`date`, '%Y') AS year, DATE_FORMAT(`date`, '%H') AS `hour`, DATE_FORMAT(`date`, '%i') AS `minutes`, `match_day`, `location`, `status`, `league_id`, `home_points`, `away_points`, `winner_id`, `loser_id`, `stat_id`, `post_id`, `season`, `id`, `custom` FROM wp_leaguemanager_matches WHERE `id` = '715' LIMIT 1

Harrastesarjan viimeistä sijaa tälläkin kaudella tiukasti välttämään lähtevä KaDy/Vellamo harjoitteli perässä juoksemista ja sumppupuolustusta kahdessa harjoitusottelussa ylempien sarjojen joukkueita vastaan. Kolmosdivaria pelaava Nousu oli 10.11. käydyssä taistossa vahvempi tyrmäyslukemin 3-12, mutta kahta viikkoa myöhemmin kaatui koko futsalia seuraavan Keski-Suomen hämmästykseksi emoseura KaDy III lukemin 3-1 (2-0).

Tulos on sensaatio ja yksi Vellamon historian kovimpia saavutuksia. Joukkueiden välillä on kuitenkin eroa noin kaksi sarjaporrasta, ja aiemmissa harjoituspeleissä KaDy III on ollut yleensä kymmenisen maalia parempi. Ja sunnuntaina pelattiin sentään täysi tunti juoksevaa aikaa ihan oikeiden tuomarien holhouksessa. Miten tällainen tulos on edes mahdollinen?

Vellamo-näkökulmasta katsottuna pelissä onnistui lähes kaikki mahdollinen. Chomi puhkoi oikea-aikaisilla pystyjuoksuilla ja tarkoilla syötöillä KaDy-puolustusta kolmen tehopisteen arvoisesti. Tatu syöksyi, liimasi, nyrkkeili ja pelasi maalissa lähes täydellisen ottelun. Jani S avasi peliä elegantisti ja paimensi harha-askeleisiin sortuneet puolustajat nopeasti takaisin katraaseen. Antto ja liiga-KaDysta lainattu vahvistus Nippe Laitinen toivat epävellamolaista kovuutta ja pärjäämistä kaksinkamppailuihin ja tulokas Jani V varmuutta pallolliseen peliin. Ja Vellamon kantajengi teki parhaansa: puolusti, taisteli ja onnistui välillä pallonkin kanssa.

KaDy III oli toki pelin hallitseva osapuoli; rutinoituneempi ja pallollisena tasavahvempi. Mutta viimeistelyssä Vellamo oli tällä kertaa terävämpi ja oli sitä nimenomaan vastahyökkäyksiä päättäessään. 1-0-maalin ujutti vain muutaman minuutin pelinjälkeen Chomi nopean hyökkäyksen lopuksi, ja 2-0-lukemat viimeisteli Marko maalin edestä Chomin loistavasta poikkisyötöstä. Vellamon peli oli tässä vaiheessa muutenkin mallikasta, keltapaidat jopa hallitsivat peliä lyhyitä jaksoja. Takana oli kuitenkin vasta kymmenkunta minuuttia, ja uskoakseni molempien joukkueiden vaihtopenkeillä oltiin yhtä vakuuttuneita siitä, että kyllä tämä tästä vielä kääntyy.

Pelattiin kymmenkunta minuuttia lisää, ja lukemat olivat yhä sitkeästi 2-0. Sitten Vellamon paketti alkoi vähitellen hajota. Etäisyydet kasvoivat ja liike tahtoi hyytyä. Ensimmäisen jakson lopussa ote oli KaDylla, mutta tauolle sinniteltiin kahden maalin johdossa Tatun hyvien torjuntojen ja silkan onnenkin turvin.

Toinen jakso kulki kauttaaltaan KaDyn hallinnassa. Vellamo ei enää löytänyt samaa virettä kuin ottelun alussa, mutta pysyi mukana hyvällä puolustamisella ja Tatun torjunnoilla. KaDy onnistui lopulta kaventamaan, kun parilla laukauksella tolppia kolistellut Pasi Reini kavensi lujalla semikaukovedolla. Lopullinen ratkaisu tuli kuitenkin kymmenkunta minuuttia ennen loppua, kun Jani S vapautti Chomin ja Anton 2-1-ylivoimahyökkäykseen. Chomi antoi jälleen loistosyötön, ja Antto niittasi pallon tyhjiin. Tämän jälkeen jopa Vellamon vaihtopenkillä alettiin varovaisesti uskoa voittoon.

Viitisen minuuttia ennen loppua tapahtui jotain, mitä Vellamon peleissä ei ollut koskaan ennen nähty: Vastustaja otti aikalisän ja parketille viidennen kenttäpelaajan, jota kai reikäpaidaksi kutsutaan. Vellamo ei tästä imartelevasta eleestä kuitenkaan hämääntynyt, vaan jaksoi viimeisetkin minuutit täyttää maalinedustalle muodostuneita tyhjiöitä ja kurkottaa raajojaan ei-toivottuihin suuntiin kulkeneiden pallojen eteen. Ja kun oikeat tuomarit puhalsivat pilleihinsä pelin ja salivuoron päättymisen merkiksi, valtasi epäuskoinen riemu salin eteläisen päädyn. Vellamo oli voittanut!

Ottelun maalit:
1-0 Chomi Hengkhunthot (Antto Haapalahti?)
2-0 Marko Hakanen (Chomi)
2-1 Pasi Reini (Samu Kytölä)
3-1 Antto (Chomi)

Vellamon kokoonpano:

 • Antto Haapalahti
 • Marko Hakanen
 • Chomi Hengkhunthot
 • Niila-Ville Laitinen
 • Markus Mattlar
 • Jani Savolainen
 • Jani Valkeinen
 • Sami Virtanen
 • Tatu Virtanen (mv)
 • Panu Väänänen

Aiemmat kohtaamiset:

Raportti: Markus Mattlar
Toim. huom.: Pahoittelemme perin vellamolaista näkökulmaa raportissa, joka koskee KaDy/Vellamon lisäksi myös KaDy III:a. KaDy/Vellamon mediatiimi keskittyi kentällä omiin askelmerkkeihinsä eikä kyennyt analysoimaan vastustajan peliä. Kolmen Tolpan näkökulma on tervetullut vaikkapa kommentteihin.

Vastaus kohteessa Vaajakosken ihme

 1. III Tolpan virallinen lausunto kommentoi 28.11.2013 :

  ”Best team lost”

YLÖS

Kommentoi