Varsin alavireisesti sujuneen alkukauden jälkeen Kolme Tolppaa lataa akkujaan ja hioo sotasuunnitelmiaan joululoman ajan ollakseen entistä yhtenäisempi ja ehompi saalistamaan pisteitä kevätkierroksella.

Ennen lomaa III-tolppaa kohtasi Lohikosken Pallokerhon kahdesti ja sai kaksi kertaa todeta ”Q” Kelhälän valmentaman joukkueen paremmakseen lähes identtisin lopputuloksin. Kakkosen sarjakohtaaminen päättyi 8.12. lukemiin 7-3. LPK oli selkeästi parempi läpi ottelun.

Toisessa pelissä 14.12. KaDy III isännöi LPK:ta Piirin Cupin ottelussa ja tällä kertaa taisto oli paljon tasaisempi. Dynamon punasoturit aloittivat hyvin P. Reinin tarjoillessa jo ensimmäisellä minuutilla namupaikan M. Leppäpuistolle joka toimitti pallon maaliin. LPK tasoitti mutta S. Loutelamio vei KaDyn johtoon tuotapikaa. Tauolle mentiin kuitenkin 2-2-lukemissa LPK:n herättyä taistelemaan hieman raivokkaammin aneemisen alkunsa jälkeen ja ”Quellehiksen” ilmestyttyä LPK:n sotisopaan suoraan junasta.

Toisella jaksolla mentiin yhä käsikynkkää kunnes tilanteessa 3-3 ”omat koirat” purivat ja Ville Santala ja Olli Koittola veivät LPK:n 3-5-johtoon. Punamusta soturilauma ei kuitenkaan lannistunut vaan Leppäpuisto-Reini -kombo toimi jälleen tuoden  Dynamon maalin päähän. Raivokkaasti tasoitusta hakiessaan KaDy suortui reikäpaidalla virheeseen puolustuspäässä puolitoista minuuttia ennen loppua ja LPK karkasi 4-6-johtoon. Lopun reikäpaidalla pelaaminen ei tuottanut tulosta vaan keltamustat kaunistelivat lopputulemaksi vielä 4-7.

Sisäänajoa, murrosvaihetta, moottoriin lisää kierroksia

Kolme Tolppaa on tälle kaudelle kokenut aika paljon muutoksia. Rosteri on vaihdellut lähes joka ottelussa suhteellisen paljon ringin laajuudesta johtuen. Sekä myös siitä, että Kolmen Tolpan velvollisuutena on toimia hieman myös ”kasvualustan” ominaisuudessa  nuorille liigarinkiläisille. Settyslas Loutelamio, Ayrton Mestanza Vela sekä Bin Yang ovat futsalin saloja käyneet opettelemassa liigajoukkueen treeneissä mutta saaneet peliminuutteja vyölle vielä vain Kolmen Tolpan mukana. Samaten joukkueeseeen on liittynyt uusina muun muassa Eemeli Paananen, Ilkka Matilainen (mv), Ibrahim Gholami, Jahad Yari sekä Josephat Siror joilla ei myöskään ole vielä paljoa kokemusta futsalista mutta jalka nousee nuorilla kavereilla sitäkin ketterämmin.

Lähtöpuolella ennen kautta olivat taasen Olli Koittola (LPK), Eero Tamminen (fudis), Ville Santala (LPK), Miika Tiihonen (Feeniks), Timo Tiusanen sekä Petri Tamminen (HuKi).

Kun yhteisiä treenejä ja ”futsal-tyyliä” saadaan lisää uusille pelaajille alle näyttää Kolmen Tolpan tulevaisuus edellämainittuihin seikkoihin nojaten suhteellisen valoisalta mikäli lajin tuulia haistelemaan tullut nuoriso vain saadaan pidettyä toiminnassa mukana. Tätä myötä myös Kolmen Tolpan moottoria pystytään virittämään entistä tehokkaammille kierroksille tulevaisuudessa.

Vaikka Kolme Tolppaa elääkin tällä hetkellä pientä murrosvaihetta tulee joukkue tekemään kaikkensa saadakseen pistesarakettaan kohennettua ja hilattua itsensä putoajan paikalta turvallisemmille vesille. Ensi vuonna saattaa nimittäin joukkueiden ilmoittautumismäärä jo alueellisessa Kakkosessa jälleen kasvaa joten siihen ei voi tuudittautua, että jatkossakin Kakkoseen vain ilmoittaudutaan mukaan.

Tämä toki tekee vain erittäin hyvää niin lajille kuin keskisuomalaiselle futsalillekin.

Seuraavan kerran Kolme Tolppaa on tulessa Palokan koulun sinisellä tatamilla LA 4.1. kun tiedossa on perinteikäs ja legendaarinen kinkkuottelu Vellamoa vastaan kello 19:45 alkaen.

YLÖS

Kommentoi