WordPressin tietokantavirhe: [Unknown column 'status' in 'field list']
SELECT `final` AS final_round, `group`, `home_team`, `away_team`, DATE_FORMAT(`date`, '%Y-%m-%d %H:%i') AS date, DATE_FORMAT(`date`, '%e') AS day, DATE_FORMAT(`date`, '%c') AS month, DATE_FORMAT(`date`, '%Y') AS year, DATE_FORMAT(`date`, '%H') AS `hour`, DATE_FORMAT(`date`, '%i') AS `minutes`, `match_day`, `location`, `status`, `league_id`, `home_points`, `away_points`, `winner_id`, `loser_id`, `stat_id`, `post_id`, `season`, `id`, `custom` FROM wp_leaguemanager_matches WHERE `id` = '716' LIMIT 1

WordPressin tietokantavirhe: [Unknown column 'status' in 'field list']
SELECT `final` AS final_round, `group`, `home_team`, `away_team`, DATE_FORMAT(`date`, '%Y-%m-%d %H:%i') AS date, DATE_FORMAT(`date`, '%e') AS day, DATE_FORMAT(`date`, '%c') AS month, DATE_FORMAT(`date`, '%Y') AS year, DATE_FORMAT(`date`, '%H') AS `hour`, DATE_FORMAT(`date`, '%i') AS `minutes`, `match_day`, `location`, `status`, `league_id`, `home_points`, `away_points`, `winner_id`, `loser_id`, `stat_id`, `post_id`, `season`, `id`, `custom` FROM wp_leaguemanager_matches WHERE `id` = '717' LIMIT 1

Raportti: Markus

KaDy/Vellamo jalkautui futsalin miesten harrastesarjan avausturnaukseen uusiutuneella joukkueella. Rotaatiofilosofian perusteella pois oli jäänyt monta viime vuosien vakiokasvoa, sitä vastoin kokoonpanossa olivat pitkän tauon jälkeen maaliin palannut Hepa sekä Vellamo-paitaa ensi kerran harrastesarjassa kantaneet Jani S, Jani V ja Estevao. Suuntaus turnauksessa oli oikea: eteenpäin mentiin. Ensimmäinen ottelu karkasi käsistä jo avausminuutilla, mutta toisessa mainio taistelu palkittiin avauspisteellä.

PetPet – Vellamo 6-1 (4-1)

Odotettavissa oli vaikeuksia. PetPetin ykkösjoukkue hurjasteli viime kaudella peräti kakkosdivarissa ja kakkosjoukkuekin murjoi Vellamon harrastesarjassa lukemin 9-1. Siitä huolimatta soturimme eivät tunteneet pelkoa vaan haastoivat ennakkosuosikin rohkeasti – aivan liian rohkeasti. Kun minuutti oli pelattu, PetPet oli puhkonut ylioptimisesti ryhmittyneen Vellamon ykköskentän kahdesti terävillä hyökkäyksillä ja laukonut tarkoilla kärkkäreillä tilanteeksi 2-0. Peli oli pelattu heti kättelyssä.

Tyrmäysalku palautti keltapaidat nopeasti parketin pinnalle ja muistutti puolustamisen tärkeydestä tässä sarjassa. Siispä rivit tiivistyivät. Pian soi omassa päässä kolmannenkin kerran, mutta ensijakson puolivälin maissa nähtiin 3-1-kavennus. PetPet sai silloin huomata sen, minkä vellamolaiset jo tietävätkin: Pantse on aina takatolpalla vapaana. Tilanne käynnistyi Markun keskialueen katkosta, jota seurasi Jani S:n loistava poikkisyöttö Pantselle. Ja pallo oli maalissa, ennen kuin maalivahti sai raajojaan tielle. Ikävä kyllä sisuuntunut PetPet teki heti perään 4-1-osuman ja hyydytti Vellamon nousun kuin keväthalla oraan.

Toisella jaksolla pelattiin lähinnä kunniasta ja etsittiin omaa pelitapaa. Puolustukseen saatiin hyvää ilmettä ja taistelua, ja vastahyökkäyksillä saatiin joitakin maalipaikan tapaisiakin luotua. Mutta olihan PetPet toki hallitseva osapuoli, parempi pallon kanssa ja terävämpi viimeistelyssä. Vihreäpaidat kasvattivat johtoaan vielä kahdella osumalla. Järkevämmällä aloituksella oltaisiin hävitty siistimmin, mutta tasoero oli liian suuri, jotta pisteistä olisi voinut uneksia.

Vellamo – Cityketut 2-2 (2-1)

Lepoon, vakoiluun ja kokoonpanon kiemuroiden kanssa tuskailuun käytetyn tauon jälkeen vastaan asettui Cityketut, jolle Vellamo hävisi viime kauden sarjassa lukemin 5-9. Toisin kuin vuosi sitten, nyt ei maaleilla herkuteltu. Ottelu oli alusta loppuun tasaväkistä taistelua, jota vastustaja kenties hienokseltaan hallitsi, mutta jossa Vellamokin loi hyviä maalipaikkoja, kenties jopa enemmän kuin Ketut.

Cityketut siirtyi johtoon syvältä omalta alueelta lähteneellä vastaiskulla, joka päättyi palloa kuljettaneen hyökkääjän laadukkaaseen vetoon: 0-1. Tasoitus tuli kuitenkin muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Jani V vapautti Pantsen nousemaan laidasta maalille. Pallo maaliin, numero 68 jo toistamiseen pöytäkirjaan ja Vellamo tasoihin. Ja ennen taukoa siirtyi Vellamo vielä johtoonkin Citykettujen maalivahdin epäonnen avustamana. Estevao antoi omassa päässä sivurajapotkun Petterille, joka lähetti oman maalin edustalta kierteisen roikkupallon vastustajan päätyyn. Pallo laskeutui alas juuri maalin kohdalla, ja kaikkien yllätykseksi Citykettujen vahti päästi sen käsiensä välistä verkkoon. Petterille harrastesarjauran avausmaali ja Vellamo tauolle riemukkaassa 2-1-johdossa.

Ilo johtoasemasta jäi kohtalaisen lyhyeksi, sillä toisen jakson alussa Cityketut tasoitti osumalla, joka muistutti hyvin paljon joukkueen ensimmäistä. Tällä kertaa pallo menetettiin keskialueella, ja seurasi vastahyökkäys, joka päättyi palloa kuljettaneen pelaajan hyvään kaukovetoon: 2-2. Tasoituksen jälkeen ilmeet tiukkenivat ja äänenpainot kovenivat. Eikä aikaakaan, kun muuan citykettu hiiltyi Pantsen puhuttelun jälkeen esittelemään keskisormeaan ja hankki näin (muistaakseni) kaikkien aikojen ensimmäisen punaisen kortin Vellamon vastustajalle. Ylivoimaa Vellamolle ei kuitenkaan myönnetty – ilmeisesti siksi, että sormennäyttäjän tulkittiin muuttuneen tilanteessa jo vaihtopelaajaksi. Niin jatkui voittomaalin metsästys molemmissa päissä, ja lähempänä osumaa oltiin Citykettujen maalilla. Kerran oli Vellamo-paitaisella hallussaan pallo ja edessään tyhjä maali, toisen kerran puolityhjä, mutta osuma jäi syntymättä. Niinpä pisteet tasattiin, lopulta kuitenkin ansaitusti, lukemin 2-2.

Kokoonpano ja tehot:
Estêvão Cabral (0+1)
Marko Hakanen
Markus Mattlar (1. ottelu)
Chomi Meesungnern
Petteri Niemi (1+0)
Pantse Paunonen (2+0)
Heikki Pynnönen (mv)
Jani Savolainen (0+1)
Markku Surakka
Jani Valkeinen (0+1)

Linkki sarjataulukkoon

YLÖS

Kommentoi