WordPressin tietokantavirhe: [Unknown column 'status' in 'field list']
SELECT `final` AS final_round, `group`, `home_team`, `away_team`, DATE_FORMAT(`date`, '%Y-%m-%d %H:%i') AS date, DATE_FORMAT(`date`, '%e') AS day, DATE_FORMAT(`date`, '%c') AS month, DATE_FORMAT(`date`, '%Y') AS year, DATE_FORMAT(`date`, '%H') AS `hour`, DATE_FORMAT(`date`, '%i') AS `minutes`, `match_day`, `location`, `status`, `league_id`, `home_points`, `away_points`, `winner_id`, `loser_id`, `stat_id`, `post_id`, `season`, `id`, `custom` FROM wp_leaguemanager_matches WHERE `id` = '728' LIMIT 1

WordPressin tietokantavirhe: [Unknown column 'status' in 'field list']
SELECT `final` AS final_round, `group`, `home_team`, `away_team`, DATE_FORMAT(`date`, '%Y-%m-%d %H:%i') AS date, DATE_FORMAT(`date`, '%e') AS day, DATE_FORMAT(`date`, '%c') AS month, DATE_FORMAT(`date`, '%Y') AS year, DATE_FORMAT(`date`, '%H') AS `hour`, DATE_FORMAT(`date`, '%i') AS `minutes`, `match_day`, `location`, `status`, `league_id`, `home_points`, `away_points`, `winner_id`, `loser_id`, `stat_id`, `post_id`, `season`, `id`, `custom` FROM wp_leaguemanager_matches WHERE `id` = '729' LIMIT 1

WordPressin tietokantavirhe: [Unknown column 'status' in 'field list']
SELECT `final` AS final_round, `group`, `home_team`, `away_team`, DATE_FORMAT(`date`, '%Y-%m-%d %H:%i') AS date, DATE_FORMAT(`date`, '%e') AS day, DATE_FORMAT(`date`, '%c') AS month, DATE_FORMAT(`date`, '%Y') AS year, DATE_FORMAT(`date`, '%H') AS `hour`, DATE_FORMAT(`date`, '%i') AS `minutes`, `match_day`, `location`, `status`, `league_id`, `home_points`, `away_points`, `winner_id`, `loser_id`, `stat_id`, `post_id`, `season`, `id`, `custom` FROM wp_leaguemanager_matches WHERE `id` = '730' LIMIT 1

 

 

En päivääkään vaihtaisi pois

Harrastesarjakausi jatkui 11. tammikuuta toisella turnauksella, joka pelattiin Saarijärven monitoimihallilla. KaDy/Vellamo valmistautui turnaukseen pelaamalla viikkoa aiemmin Palokan koulukeskuksella perinteisen kinkunsulatteluottelun KaDy III:n kanssa. ”Vaajakosken ihme” toistui: hieman vahvistettu Vellamo otti yllättävän selkeän 4–3-voiton kilpailuhenkisemmästä isosisaruksestaan. KaDy III:n leiristä arvioitiin, että ”Vellamo pelasi hyvin vahvuuksillaan”. Harjoitusottelun pelaajaluettelo ja maalintekijät löytyvät raportin perästä.

Saarijärvellä vastassa oli kaksi joukkuetta: JoSePa, jonka nuoret, ripeät pelaajat ovat vuosikausia juosseet vellamollaisten ohitse, ja MultiAnts, joka on aina tuntunut voitettavalta vastukselta mutta ollut aina myös harmillisen vaikea voittaa. Näitä vastustajia KaDy/Vellamo lähti kohtaamaan Tapio Rautavaara autoradiossa soiden. Tarkoituksena oli pelata jatkossakin joukkueen omilla vahvuuksilla. Vellamon peleissä on aina nähty vastahyökkäysmaaleja molemmissa päissä. Nyt pyrittiin siihen, ettei niitä omaan päähän turhan montaa tulisi.

Kokemuksesta viisastuneena rosteri päätettiin pitää yhdeksän nimen mittaisena. Tarjolla oli vakiokasvojen ohella kaksikin maalivahtia, ensimmäisessä turnauksessa pelannut Heikki ja KaDy-otteluun 25 minuuttia ennen alkuvihellystä värvätty, erittäin vakuuttava vahti, joka tunnetaan nimellä Mika. Lopulta päädyttiin parhaita harraste- ja puistofutisperinteitä kunnioittaen ottaa mukaan vain ”omia” aktiivipelaajia, kun niitä kerran oli riittävästi ja Miikan ja Samin ansiosta maalinsuullekin löytyisi pelaaja. Joulukuisesta kokoonpanosta pois jääneitä olivat mm. Birminghamiin palannut Estevâo Cabral ja Suomea kuurojen EM-karsinnoissa Sveitsissä samaan aikaan edustanut Jani Savolainen (linkki maajoukkueen FB-sivulle).

Kun muutos ei parempaa tois

JoSePa–KaDy/Vellamo 2–4 (1–0)

Parin edellisen futsal-kauden ajan JoSePa on ollut poissa harrastesarjasta, mutta Vellamon piirissä muistetaan edelleen dramaattiset pelimatkat etelään, samoin kuin JoSePan nuoren joukkueen nopeus.

Saarijärvelle joutsalaisia saapui pienehkö kokoonpano, maalivahti ja viisi kenttäpelaajaa. Tämä herätti Vellamon kopissa pienen toivonkipinän, joka tukahdutettiin nopeasti: harjoitusottelut Kolmea Tolppaa vastaan olivat opettaneet, että vastustajaan todellakin kannattaa suhtautua nöyrästi.

Ensimmäinen puolisko olikin JoSePan hallintaa, eikä Vellamo oikein saanut omia vastahyökkäyksiään käyntiin. Erityisen montaa vaarallista paikkaa JoSePa ei saanut, mutta hyvä kääntölaukaus vasemmasta laidasta upposi takatolpan juureen ja avausmaali merkittiin joutsalaisille.

Tauon jälkeen keltapaidat pääsivät paremmin peliin mukaan ja pelasivat KaDy-pelien jälkeen päivitetyn pelikirjansa mukaan: paketti pysyi kasassa, puolustus oli tiivistä ja vastahyökkäykset tehokkaita. Kun toista puoliskoa oli pelattu reilut kolme minuuttia, Jani V. riisti pallon joutsalaiselta ja lähetti Chomin vastahyökkäykseen. Chomi haastoi puolustajan ja laukoi tasoituksen tarkasti pienestä kulmasta.

Vellamo meni viisi minuuttia myöhemmin johtoon, kun Panu juoksi laidassa Miikan pitkään avaukseen ja onnistui saamaan pallon puolustajan ohi maalivahdin tontille, jolla Petteri  oli vahvimpana oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Valitettavasti JoSePa kuittasi miltei aloituksesta. Läheltä maalia lähtenyt veto muutti puolustajasta suuntaa ja päätyi maaliin. 2–2.

Pelin viimeisellä neljänneksellä Vellamo sinetöi voittonsa Chomin ensimmäisen maalin toisinnolta: Miikka avasi pitkällä heitolla, Chomi juoksi maalille hartia puolustajan hartiaa vastaan ja laukoi tämän jaloista pallon verkkoon. Minuuttia ennen loppusummeria Onni katkaisi vastustajan hyökkäyksen ja nousi yksin maalintekoon. 2–4.

Vaik’ tuskaakin menneessä ois

KaDy/Vellamo – MultiAnts 0–2 (0–1)

Multian mustapaidat ovat parantaneet peliään koko yhteisten harrastesarjavuosien ajan. Vellamo oli kohdannut muurahaiset dokumentoidun seurahistorian aikana neljästi, kahdesti Vellamo oli hävinnyt, kerran oli pelattu tasan ja vain kerran Vellamo oli voittanut. Yhdessäkään näistä otteluista ei ole tehty yli viittä maalia eikä kumpikaan joukkue ole voittanut kahta maalia suuremmalla kaulalla.

Kaava toistui viidennessä keskinäisessä ottelussa. Ensimmäinen puoliaika toisti Vellamon osalta myös JoSePa-pelin alkua. Peli oli hermostunutta ja rikkonaista, vastustaja sai pelata keskikentällä rauhassa, mutta silti Vellamon prässi venytti etäisyyksiä. Varmoja maalipaikkoja multialaiset eivät silti saanut kovin montaa, mutta onnistuivat kuitenkin kerran syöttömyllyllään saamaan keltaisen sumpun edestä pallon hyvään vetopaikkaan, eikä Miikka pystynyt estämään avausmaalia, kun kierteinen veto pomppi aivan takatolpan juureen.

Toisella puoliskolla Vellamon peli parani selvästi. Chomi sai muutaman chomimaisen läpiajon, joista ainakin yhden vastustajan maalivahti hoiti pätevällä vastaantulolla. Keltapaidat haastoivat moneen otteeseen syvällä vastustajan kenttäpuoliskolla, mutta jälleen selvisi se, miksi joukkueiden kohtaamiset ovat siedettävän vähämaalisia: jos Vellamon sumputus toimiikin usein, MultiAnts puolustaa erinomaisesti. Maalipaikkoihin syöttely ei tuonut tulosta, ja ratkaisun yrittäminen jäi yksittäisiin haastoihin.

Huolimatta toisen puoliskon hyvästä jaksosta MultiAnts teki ainoan sen aikana nähdyn maalin. Merkkausvirheen vuoksi multialainen sai pallon suoraan maalin edessä alueen ulkopuolella, eikä puolustajia ollut häiritsemässä. Miikalla ei ollut juurikaan mahdollisuuksia torjua.

Ei toisin mun lauluni sois

Tavoitteiden nousu näkyy siinä, että KaDy/Vellamon pukukopissa harmiteltiin 0–2-tulosta. Tappion legioonan kultaisella kaudella siistin marginaalin ansiosta olisi taputeltu hartioita. Kovin synkeä tunnelma ei kuitenkaan ollut. Fakta on, että joukkue on harrastesarjan keskikastia, josta voi keikahtaa alas tai livahtaa pari pykälää ylös. Toisen turnauksen jälkeen Vellamonkin lyönyt PetPet on puhtaalla suorittamisella saattanut karata tavoittamattomiin, mutta taulukosta löytyy myös kolmen joukkueen häntä Vellamon takaa.

Tapio Rautavaara vaihtui kotimatkalla raskaampaan ilmaisuun. Matkustajat eivät kuitenkaan tunteneet oloaan erityisen raskaiksi.

KaDy/Vellamo Saarijärvellä 11.1.2014

 • Miikka Pyykkönen (mv)
 • Lauri Aarniemi
 • Markus Mattlar
 • Chomi Meesungnern
 • Petteri Niemi
 • Onni Pekonen
 • Jani Valkeinen
 • Sami Virtanen
 • Panu Väänänen

KaDy/Vellamo – KaDy III 4–3 (1–1)

Palokka 4.1.2014

Maalit:

 • 1–0 Antto (Chomi)
 • 2–1 Jani V. (Petteri) (?)
 • 3–1 Antto (Niila-Ville)
 • 3–2 (KaDy III)
 • 4–2 Chomi
 • 4–3 (KaDy III)

Pelaajat (KaDy/Vellamo:

 • Mika (mv)
 • Antto Haapalahti
 • Niila-Ville Laitinen (liiga-KaDy)
 • Chomi Meesungnern
 • Petteri Niemi
 • Onni Pekonen
 • Jani Valkeinen
 • Panu Väänänen
 • Samu Kytölä (lainassaKaDy III:lta, 1. puolisko)
 • Ville Toivanen (lainassa KaDy III:lta, 2. puolisko)

Linkki harrastesarjan 2013-2014 sarjataulukkoon.

YLÖS

Kommentoi