WordPressin tietokantavirhe: [Unknown column 'status' in 'field list']
SELECT `final` AS final_round, `group`, `home_team`, `away_team`, DATE_FORMAT(`date`, '%Y-%m-%d %H:%i') AS date, DATE_FORMAT(`date`, '%e') AS day, DATE_FORMAT(`date`, '%c') AS month, DATE_FORMAT(`date`, '%Y') AS year, DATE_FORMAT(`date`, '%H') AS `hour`, DATE_FORMAT(`date`, '%i') AS `minutes`, `match_day`, `location`, `status`, `league_id`, `home_points`, `away_points`, `winner_id`, `loser_id`, `stat_id`, `post_id`, `season`, `id`, `custom` FROM wp_leaguemanager_matches WHERE `id` = '753' LIMIT 1

Dynamo lähti sarja-avaukseen hieman rikkonaisella kokoonpanolla puolenkymmenen viime kauden runkomiehen puuttuessa kokoonpanosta. Vastustaja Urho tiedettiin erityisen vahvaksi hyökkäysosastoltaan, löytyyhän joukkueesta kuitenkin kaksi viime kauden kovinta viimeistelijää vitosessa. Valmennus olikin laatinut otteluun suhteellisen varovaiseen karvaukseen perustuvan taktiikan ylivoimahyökkäysten välttämiseksi.

Peli sujuikin sangen seesteisenä ensimmäiset minuutit. Dynamolle avautui kuin huomaamatta mukavanoloinen erikoistilanne Urhon pakin rikottua parissakymmenessä metrissä. Vapaapotkujen treenaus keskiviikkona kantoi heti ensimmäisessä pelissä hedelmää Janteron täräyttäessä painavan laukauksen aivan maalin ylänurkkaan. Urhon kuittaus tuli kymmenen minuuttia tästä kulmapotkutilanteesta suhteellisen tarkalla puskulla vasempaan ylänurkkaan. Ponnistus puskuun oli ihan hyvä, mutta tilannetta edesauttoi kenties pieni merkkausvirhe, joita ei toki tällä tasolla enää saisi tulla.

Loppupuoliaika palloteltiin hieman Urhon painostaessa ja Dynamon taistellessa. Urho paukutti melkoisen paljon pitkää palloa heti lähelle puolta kenttää päästyään. Tähän oli kuitenkin varauduttu ja linja pelasi suhteellisen matalalla saaden katkottua pystyjuoksupallot. Läpi menneet pallot valuivatkin lähes järjestään maalissa pelanneelle Ilelle asti, joten niistä ei ollut suurempaa vaaraa. Matalalla olleen puolustuslinjan eteen jäi kuitenkin paljon tilaa, ja kun Urho malttoi pelata maassa, he saivat sitä kautta järjestettyä muutamia maukkaita tilanteenpoikasia. Lukemat kuitenkin tauolle mennessä 1-1.

Toiselle puoliajalle asteli hyvin latautunut Dynamo. Ensimmäisen puoliajan syöttöprosentti parani 23%:sta 56%:iin ja tämä näkyi laadukkaampana hyökkäyspelinä. Tämä palkittiinkin pian tauon jälkeen. Jäntti sai yksinäisenä hyökkääjänä pallon haltuunsa boksin rajalla ja Urhon pakki ajeli hieman hölmöstikin hänet nurin vaparin arvoisesti. Pallo puoli metriä kuudentoista ulkopuolelle ja muuriin 5 urholaista. Maalin oikeaan laitaan jäi kuitenkin mukavasti tilaa ja Jantero ampui kovalla laukauksella KaDyn jälleen johtoon.

Tässä vaiheessa Urho yritti herätä peliin, mutta se näkyi lähinnä joutavanpäiväisenä koohotuksena. Hyökkääjät ryntäilivät itsensä jatkuvalla syötöllä ulos tilanteista ja heidät oli helppo ohittaa. Dynamo taasen nosti pakkaa ja vyörytti jatkuvasti hyökkäyksiä kohti Urhon päätyä. Parinkymmenen minuutin painostuksen aikana Urho menetti kaiken halunsa taistella enää ottelun voitosta ja suurella osalla pelaajista myös kunto vaikutti loppuvan. Harmittavasti Dynamon viimeiset syötöt ja laukaukset kuitenkin jäivät hieman onnettomiksi ja näin ollen ottelua ei saatu naulattua. Janterolle avautui myös paikka iskeä jo hänen päivän kolmas vaparimaalinsa, mutta tällä kertaa reilusta 20 metristä lähtenyt vapari, sekä ripariveto siitä kilpistyivät muuriin.

Vajaat parikymmentä minuuttia ennen loppua Dynamon keskittyminen kuitenkin herpaantui hieman ja Urho pääsi kuin varkain pitkän avauksen jälkeen parilla syötöllä puolittaiseen läpiajoon ja tasoittamaan ottelun. Mitään perinteistä KaDy-paniikkia tästä ei kuitenkaan syntynyt, vaikka vastustaja innostui tämän johdosta jälleen taistelemaan sarjapisteistä. Loistava taistelu hapokkailla jaloilla sai harmittavan päätöksen Urhon päästessä viimeistelemään jälleen läpiajosta pelin loppulukemat 81. minuutilla. Viimeisillä minuuteilla koitettiin vielä äärimmäisen epäkadymaisesti heittää pitkää palloa vastustajan linjan tuntumaan, mutta kunnon maalipaikoille ei näillä enää päästy.

Tolpat ottelussa Urholle 2-0.

Seuraava KaDyn peli on heti maanantaina Säynätsalossa HuKia vastaan klo 20 alkaen. Rosteriin saadaan tällöin tuoreita jalkoja, joten tänään nähdyllä pelillä taistellaan varmasti ottelun voitosta.

Ottelupöytäkirja ResultCodessa.

YLÖS

Kommentoi