15.6.2015 - KaDy:
“Voittoputki poikki”  - Hannu

10.6.2015 MuurY – KaDy 5-2 (4-1)

Kampuksen Dynamon ilta tuulisessa mutta leudossa säässä Muuramen idyllisen metsämaiseman reunustamalla tekonurmella synkkeni jo 3 minuutin kohdalla. Niko Pyrhösen avausmaali oli taidokas yläriman alle laskeutunut kärkipotku, johon tolppien välissä huhkinut Vartiainen ei näpeillään yltänyt. Kotijoukkueen toista osumaa ei jouduttu kauaa odottamaan. Niku Latvala karkasi puolustajien pihdeistä pystysyöttöön, ehti siihen ennen rangaistusalueen ulkopuolelle vastaan rientänyttä KaDy-vahtia ja ohjasi pallon maaliin. Kolmas takaisku syntyi Dynamon veräjänvartijan torjuttua nurmen pinnasta pompanneen vedon eteensä. Anssi Kauhanen oli paikalla ensimmäisenä runnomassa reboundin verkkoon.

Hurmokseen roihahtanut isäntäjoukkue lähenteli Dynamon päädyn metallikehikkoa pian uudelleen. Maalivahdin kämmenen ja kahden maaliviivalla notkeasti kurkotelleen puolustajan ansiosta peliväline saatiin ohjattua väljemmille vesille. MuurY ehti kuitenkin rynnistää vielä kerran ennen KaDy-kipsin murtumista: 4-0 -osuma muistutti edeltäjäänsä – ensimmäinen torjunta oli tällä kertaa kelvollinen, mutta kimposi kuitenkin maalinsuun editse selkä rysään päin sijoittuneelle MuurY-peluri Pyrhöselle, joka oivalsi nikata pallon polkupyöräpotkulla takatolpan juureen. Jos saksipotkuosuma voi ikinä olla niin sanottu räkämaali, niin tämä kuuluu siihen kategoriaan.

Ensimmäisen 45-minuuttisen jälkipuolella KaDyn runsaat taktiset muutokset alkoivat vaikuttaa pelitapahtumiin. Alakerta Jussi Hyvösen, Marko kankaan sekä Jonne Åkerlan johdolla onnistui katkomaan runsaasti pääpalloja ja pystypistoja, ja keskikenttä liikkui ahkerasti tukemaan puolustusta. Kotijoukkueen kuristusote alkoi höltyä ja vierailijat pääsivät rakentamaan peliään entistä enemmän kentän toiseen päätyyn saakka. Taisteluilme oli ikävistä lukemista huolimatta hyvä ja asenne kohdallaan. Siksi kavennus 4-1:een ei tullut yllätyksenä. Markku ”Leppis” Leppäpuisto juoksi Marlonin eli Markus Lajusen pystysyötön kiinni ja sijoitti tarkasti takakulmaan. Tämä lupasi dynamolaisittain hyvää ottelun toiselle puoliskolle.

Päätösjaksolla Dynamo aktivoi karvaustaan ja sai riistettyä palloja useammin. Sitä myötä myös muuramelaisten rikkomusten määrä alkoi kasvaa. Paras erikoistilanne nähtiin kun Jani Hyvönen iski vapaapotkun parista kymmenestä metristä yläriman kautta ulos. Jantero sai kuitenkin lopulta maalinsa ajassa 61 minuuttia Jatkaessaan pomppivan pystysyötön maalivahdin ylitse, ja – piinallisen hitaasti – pallo pyöri viivan yli juuri ennen perään juossutta MuurY-puolustajaa. 4-2 ja Dynamon toivo pistejaosta tai paremmasta heräsi jälleen.

Kovasta työnteosta ja roimasti kohentuneista peliesityksistä huolimatta lähemmäs ei päästy. KaDyn hyvä painostusjakso päättyi isäntien 5-2-sinettiin ja samalla Niko Pyrhösen illan kolmanteen, jonka mies laukoi suoraan rangaistusalueen keskelle annetusta sivuttaissyötöstä.

Loppupuolella molemmilla oli vielä paikkansa. KaDyn puolustus ja maalivahti ahdistivat MuurY-hyökkääjien viimeistelystä parhaan terän pois, jotta muutama läheltä-piti ei muuntautunut maaliksi. Toisessa päässä Marlon laukoi pienestä kulmasta hieman yli ja AJ:n napakan vedon torjui MuurYn nuori, viimeiseksi puolituntiseksi tolppien väliin vaihdettu, maalivahti.

Pisteet jäivät siis muuramelaisille, mutta jotain positiivista tarttui Kampuksen Dynamonkin matkaan. Tämä oli opettavainen kokemus. Jos saadaan jatkossa eliminoitua tietyt asiat pelistä pois ja pidettyä toiset samalla tasolla, niin parempaa kohti mennään. (Eli vähemmän niitä ekoja puoliaikoja ja enemmän niitä toisia!)

Kiitokset koko joukkueelle hyvästä asenteesta, huomattavasta tasonnostosta toiselle puoliajalle, tunnollisesta työnteosta molempiin suuntiin, hyvästä hengestä ja ankarasta yrityksestä loppuun saakka.

Ja erityiskiitos Lintukosken Hanelle, esimerkilliselle ja ainoalle Dynamo-fanille, joka oli matkustanut joukkueemme mukana etelään luomaan taisteluhenkeä katsomosta käsin tasapäisesti – tai ylikin – noin tusinan paikallisen kannattajan tai seuraajan kanssa.

Hannu Vartiainen

Ottelupöytäkirja Resultcodessa

YLÖS

Kommentoi