Petäjävedelle Miilutien tekonurmelle oli hieno saapua. CdbRnQ8W4AAaT7QKotijoukkue oli aloittanut kauden kahdella voitolla ja vakuuttavalla maalierolla 10-3. Menestyksen synnyttämän jalkapallohuuman myötä makkarakojut ja kuulutukset oli viritelty valmiiksi. Katsomossa oli paikallisia nuorisolaisia jo tunti ennen pelin alkua, musiikki soi. PetPet on saanut kaudelle liikkeelle ihan kelvollisen joukkueen, helmenään kaksi Kadyn menneiden vuosien seuraikonia Jouni ”Jope” Heiskanen ja Marko ”Metso” Metso. Dynamo puolestaan on uudistunut ja miehiä on ringissä mukava nippu. Smaug ja avauspeliään odotellut Evgenii vain joutuivat viime hetkillä matkasta pois. Punamustilla oli tarve näyttää, että tällä sarjatasolla Kady on ihan ok joukkue, jolla on edellytykset olla sarjan kärkikahinoissa mukana.

Pelaajaesittelyjen jälkeen peli lähti liikkeelle PetPetin painostuksella. Etenkin PetPetin kannalta katsoen vasemmasta laidasta se Marko Metson johdolla painoi peliä Dynamon päätyyn. Kulmapotkuja ja muutamaa pienestä kulmasta tullutta vetoa vaarallisempaa ei alkurynnäkkö kuitenkaan tuottanut. Ensimmäisen vartin jälkeen peli alkoi pikkuhiljaa tasoittua. Paine alkoi hellittää.

23. minuutilla kuitenkin puolustuksessa sattui karkea virhe. PetPetin pelaaja lähetti syvältä omalta kenttäpuoliskoltaan taivasta tavoittelevan kaaripallon, jonka tullessa kauden avauspeliään pelannut Bukat huusi jo hyvissä ajoin ottavansa pallon. Mutta niinpä vain pallon lentoradan lopussa seisoskelu ei tuonutkaan pääpallovoittoa, PetPetin hyökkääjä Eerik Lahtinen tuli tilanteeseen hyvällä vauhdilla ja nikkasi pallon karkumatkalle lähteneelle Ville Heiskaselle. 1-0 PetPetille.

Pian tämän jälkeen PetPetin Metso loukkaantui nilkan väännyttyä pahan näköisesti. Dynamo toivoo entiselle pelimiehelleen pikaista paranemista. Loukkaantumisen myötä PetPetin vaarallisuus väheni. Puoliajan edetessä PetPetin tilanteet alkoivat olla lähinnä pystysyöttöjen hakua. Maalilla Hannu oli kuitenkin vastaantuloissaan terävä.

Ensimmäinen puoliaika ei tuottanut Dynamolle kummoisia tilanteita. Ali loi kärjessä liikkeellään suurimmat vaaratilanteet. Koko ajan pallo pysyi paremmin ja paremmin kuitenkin jalassa. Pallon hallinta alkoi siirtyä punamustille. Huomattiin, että aikaa jää, jos vain malttia on.

Toinen puoliaika oli Dynamolta ryhdikästä pelaamista. Alusta alkaen paine saatiin PetPetin päätyyn. Maalipotkuista ja sivurajaheitoista saatiin ensimmäisten tai viimeistään kakkospallojen voitolla pallo pysymään vastustajan kenttäpuoliskolla ja yleensä omalla joukkueella. Ensimmäiset maalipaikat osoittivat kuitenkin, että volley-vetoja ei treeneissä ole hiottu. Vasemmassa laidassa terävästi esiintynyt Lassi pääsi kokeilemaan parikin kertaa sellaista, Leppis toisella laidalla kerran. Keiski ja Erzi hakivat ratkaisua keskeltä. Jäntti hassutteli jalkapohjakikoillaan vastustajan keskikenttää aiheuttaen yleisössä kohahduksia. Puoliaika kuitenkin eteni, eikä painostus näkynyt tulostaululla.

Miltei puoli tuntia oli toista jaksoa jo täynnä, kun Dynamo sai rajaheiton lähellä kulmalippua. Tällä kertaa ei viriteltykään kaikki maalille -erikoistilannetta. Keiski heitti pallon nopeasti Leppikselle, ja tämän oikeasta jalasta lähti täydellinen keskitys ja puolustuslinjasta hyökkäyksen tueksi juuri paikalle rynnännyt Bukat sai korjata avausmaalin virheensä nikkaamalla pallon viidestä metristä verkon perukoille.

Tasapeli ei Dynamoa tyydyttänyt. Ryhdikäs ote jatkui ja palkittiin reilun kymmenen minuutin päästä. Oikealta tullut vapaapotku ajautui vasempaan laitaan Leppikselle kuudentoista-alueen kulmaan. Haltuunottoa seurasi oikean jalan heilahdus ja pehmeän tarkka laukaus tavoitti maalin takayläkulman. 1-2 tuli niin kauniisti, että Pole toisteli Leppiksen oikean jalan olevan Champions League -tasoa. Kotijoukkueen piti hakea tasoitusta viime hetken rynnistyksellä, mutta se ilo jäi lyhyeen. Pari minuuttia edellisestä Dynamo lähti vapaapotkulla liikkeelle omalta maaliltaan ja Keiski liippasi keskiympyrästä Alin karkumatkalle. Kolmas maali ratkaisi pelin.

Toisen puoliajan kaltaisella esityksellä voitto ei todellakaan jää kauden ainoaksi. Dynamon rosteri onnistui toisella jaksolla kokonaisuudessaan. Parhaaksi pelaajaksi kuuluttamon toimesta valittiin oikeutetusti ratkaisupaikoissa onnistunut Leppis. Katsomossa olleeseen Dn-junioriin erityisen vaikutuksen Leppiksen lisäksi tekivät Hannu-Pekka maalilla, Lasse topparilinjassa, Lassi laidallaan, Keiski keskikentällä ja Ali kärjessä. Tästä eteenpäin kohti sarjataulukon yläpäätä.

– Bukat

2 vastausta kohteessa Kolmas kerta toden sanoo – ryhdin merkitys ja sen seuraukset

  1. Jope kommentoi 28.5.2016 :

    Kylläpä oli mukava pelata monivuotisia seurakavereita vastaan. Tulos tietysti harmittaa, mutta toinen puolisko oli Dynamolta niin vakuuttava, että ansaittu voitto. Ensi kaudella KaDy ja PetPet molemmat vitosessa!

  2. "Metso" kommentoi 28.5.2016 :

    Olipahan joo kiva pelata vanhoja pelikavereita vastaan. Harmi kun päätty omalta osalta huonosti. Tsemppiä loppukauteen. Syksyllä sit revanssi.

YLÖS

Kommentoi