Kampuksen Dynamon kauden neljäs peli pelattiin Säynätsalossa vuodenaikaan nähden varsin hyytävissä olosuhteissa mittarin näyttäessä alle kymmentä astetta. Tuulikin puhalteli melko vinhasti, mutta onneksi edellispäivän räntäsateelta vältyttiin.

KaDy oli voittanut kolme ensimmäistä peliään MJK:ta (2-6), KeuPa II:ta (4-2) ja Citykettuja (0-2) vastaan, joten kaudelle oli saatu varsin mainio alku. Tällä kertaa vastassa oli kuitenkin sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuva MuurY/2, joka koostui KaDyn miehistöä huomattavasti nuoremmista ja juoksuvoimaisemmista FCV:n, Komeettojen ja JJK:n entisistä A-junioreista. Ennakkoon ajateltuna KaDyn vahvuutena voitiin pitää vuosien tuomaa kokemusta alasarjojen kahnauksista ja fyysisestä pelistä.

Edellispeleistä poiketen tästä pelistä Dynamolta kuitenkin puuttui mm.  kolmessa ensimmäisessä matsissa kuusi maalia nakuttanut kärkimies Evegenii Gavriliuk sekä keskikentän kovista rouhijoista Mikko ”Mitze” Valo ja Ilkka Matilainen. Heitä paikkaamaan oli saatu kärkeen ensimmäisen esiintymisensä Dynamossa tehnyt Morteza Rahimi ja keskikentälle paluun tehneet Brian Odongo, Ville ”Keiski” Keiski sekä Bubi Tuomala. Sairastuvalta puolustusta vahvistamaan oli lisäksi saatu Lauri ”Lare” Sallinen.

Muuramelaiset ottivatkin pallonhallinnan itselleen heti pelin alussa, mutta ensimmäisenä iski KaDy, joka sai ensimmäisen kunnon hyökkäyksen pelin viidennellä minuutilla. Ali Nadhum kuljetti pallon päätyrajalle, josta hän pudotti sen kuudentoista sisään hiipineelle Keiskille, joka täräytti pallon lähes avoimesta paikasta verkon perukoille.

Maalin jälkeen peliä tahkottiin MuurY:n lievän painostuksen alla kymmenisen minuuttia, jonka jälkeen alkoi tapahtua. MuurY:n tasoitus syntyi heidän hyökkääjän menetettyä tasapainonsa rangaistusalueella, mistä tuomittiin melko heppoinen rankkari. Johtomaali syntyi tästä vain parin minuutin päästä, kun tuomari uudemman kerran vihelsi rikkeen muuramelaisten hyväksi tilanteessa, jossa melko selvästi pelattiin palloa eikä miestä. Tästä seurasi vapaapotku rangaistusalueen rajan tuntumasta, josta rankkarinkin ampunut MuurY:n Joni Parkkonen upotti pallon vastustamattomasti vasempaan takanurkkaan.

Tätä ja edeltävää rankkarituomiota dynamolaisten oli erittäin vaikea sulattaa ja näytti jo siltä, että peli riistäytyy pahasti kotijoukkueen käsistä. Tilannetta ei helpottanut lainkaan se kun vierasjoukkueen Niki Kaurtola pääsi rankaisemaan vielä kolmannen kerran viiden minuutin sisään KaDyn melko heppoisen puolustuspelaamisen johdosta.

Vierasjoukkueen psyykkaamisesta huolimatta tilanne saatiin kuitenkin rauhoitettua ja Dynamo lähti nyt takaa-ajoasemasta hakemaan uutta alkua pelille.

Kavennus syntyi erän lopulla, kun KaDy sai vapaapotkun laidalta, josta KaDyn konkari Bubi keskitti pallon maalille. Keskitystä seuranneen pomppupallon MuurY:n kapteeni Markus Lämsä torjui lentopallo-ottein maaliviivalta. Selvän maalin estämisestä huolimatta tilanteesta tuomittiin vain keltainen kortti ja rangaistuspotku. Rankkarin upotti varmasti maaliin Dynamon kapteeni Markku ”Leppis” Leppäpuisto ja erätauolle päästiin tilanteessa 2-3 vain yhden maalin erottaessa joukkueita.

Jo ensimmäisen puoliajan loppupuolella oli nähtävissä vierasjoukkueen hienoista hiipumista eivätkä he enää saaneet painettua hyökkäyksiä Dynamon päätyyn samalla intensiteetillä kuin pelin alussa. Ehkäpä syynä oli nopeasti ja helposti saadut kolme osumaa, tai sitten nuoret miehet haikailivat jo perjantai-illan rientoihin.

Sama tilanne jatkui myös pelin toisella puoliskolla ja pelin tempo pysyi varsin rauhallisena, mikä sopi erityisen hyvin Dynamolle. 60 minuutin kohdalla KaDy iskikin tasoituksen, kun Sami ”Erzi” Erola tarjoili Brianille vastapallon kuudentoista kaarelle, josta hän sijoitti pallon tyylikkäästi oikeaan kulmaan. Tästä vain viiden minuutin kuluttua oli vuorostaan Ali tarjoilemassa palloa, mutta tällä kertaa Mortezalle, joka veti kierteisen pallon boksin kulmalta oikeaan nurkkaan, tilanne KaDylle 4-3.

MuurY:n yhtäkkinen takaa-ajoasema saikin heidät herämään, ja he saivat maalin jälkeen painettua palloa KaDyn päätyyn samalla kun kotijoukkue vetäytyi selvästi puolustusasemiin yrittäen jäädyttää peliä. 70 peliminuutilla MuurY onnistuikin tasoituksessa, kun KaDy ei saanut purettua vasemmalta tullutta keskitystä ja MuurY:n Parkkonen kävi viimeistelemässä hattutempun maaliviivalta.

Dynamo ja varsinkaan Morteza eivät kuitenkaan tyytyneet tasapeliin, vaan noin vartti ennen loppua Keiski syötti pallon keskeltä Mortezalle boksin vasempaan kulmaan, josta hän hyväksi havaitun kaavan mukaan laukoi pallon oikeaan kulmaan, aiemmasta poiketen nyt kuitenkin aivan yläkulmaan.

Tämän jälkeen MuurY haki vielä raivoisasti tasoitusta ja saikin pari hyvää paikkaa. Varsinkin ottelun loppuhetkien taktista rikettä seurannut vapaapotkukuvio noin 27 metristä oli lähellä päätyä verkkoon, mutta Dynamon veskari Hannu-Pekka Vartiainen sai venytettyä näppinsä väliin ja torjui pallon päätyrajasta yli. Loppulukemat siis 5-4 KaDylle.

Kampuksen Dynamo jatkaa siis voitokkaalla tiellä, vaikka vastustaja oli nyt merkittävästi tasokkaampi verrattuna kauden aiempiin peleihin, ja vaikka Dynamo joutui tällä kertaa turvautumaan selvästi puolustusvoittoisempaan taktiikkaan. Vaikka joukkue joutui pelin ensimmäisellä puoliskolla haastavaan 1-3-tappioasemaan ja vaikutti menettävän myös henkisesti otteen pelistä, niin lopulta ottelun taisi kuitenkin ratkaista dynamolaisten kyky koota itsensä sekä maalipaikkojen mahdollisimman tehokas hyödyntäminen.

Ottelupöytäkirja Tasossa.

Seuraavan kerran KaDy lähtee taistelemaan Kuutosen sarjapisteistä kun Vehkalammella torstaina 8.6. vastaan asettuu vanha kiistakumppani Souls AC.

YLÖS

Kommentoi