Dynamo voitolla sarjakärkeen!

LPK – KaDy 0–4 (0–1)

Keski-Suomen Nelonen
Vehkalampi 1.9.2010

0–1 Eero Tamminen 45. min
0–2 Mikko Inkinen 49. min
0–3 Sami Erola 87. min
0–4 Riku Bucht 93. min

KaDy

Petri Tamminen ”C”
Riku Villikka
Riku Bucht
Jouni Heiskanen
Samu Kytölä
Janne Rossi
Mikko Pitkänen (71. Antti Juurakko)
Mikko Inkinen
Juha Ahola-Olli (58. Sami Erola)
Eero Tamminen
Marko Metso

KaDyn ja LPK:n kohdatessa vehkalammella panoksena oli nelosdivarin kärkipaikka. Ottelun alla viime hetken poissaolot tuottivat päänvaivaa pelaaja-valmentaja Sami Erolalle, ja ”Erzi” päättikin pukea pelivarusteet päälle ja liittyä pelaajarinkiin. Lopulta Dynamo sai otteluun 13
pelikuntoista soturia.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, joskin LPK lähti peliin agressiivisemmin liikkeelle ja saikin luotua muutamia paikkoja pallonriistojen seurauksena. LPK oli päästä johtoon tilanteessa, jossa Dynamon puolustus päästi LPK-pelurin ensimmäisenä maalivahdista kimmonneeseen paluupalloon. KaDyn maalilla upean nollapelin pelannut Petri Tamminen hyppäsi kuitenkin tiikerimäisesti tilanteesta seuranneen vedon
eteen ja torjui pallon rinnallaan kulmaksi. Hetkeä myöhemmin LPK sai taas vaarallisen maalipaikan kun LPK:n hyökkääjä pääsi harhasyötön seurauksena puolittain läpi. Veto osui kuitenkin tolppaan, ja tällä kertaa paluupallossa oli ensimmäisenä KaDy-toppari Riku Villikka.

Ensimmäisen puoliajan lopussa KaDy hermoili muutaman kerran omalla alueellaan, mistä meinasi syntyä vielä muutama vaarallinen tilanne KaDyn maalille. Tauolle näytettiin menevän kuitenkin tasatilanteessa, kunnes pirteitä otteita heti
ottelun alusta lähtien esittänyt Eero Tamminen sijoitti keskityspallon päällään tarkasti alanurkkaan 45 minuutin kohdalla. Eero todisti oikeaksi kuuluisan väitteen: ”Ei se koko, vaan se miten sitä (päätä) käyttää”. Pilli soi ja tauolle mentiin KaDyn maalin johdossa.

Puoliajalla valmennusjohto painotti nopeampaa pelaamista ratkaisuksi LPK:n agressiiviseen karvauspeliin. Toisella puoliajalla keskikentän herruus siirtyikin Janne Rossin ja Mikko Pitkäsen ansiosta KaDylle. Etenkin
joukkueen parhaimmistoon kuuluneen Rossin kova pelaaminen oli myrkkyä LPK:n pelinrakentelulle. Painostus tuotti heti tulosta, kun Marko Metso vapautti Mikko Inkisen läpi. Inkinen pamautti kovaa keskelle, ja Dynamo
siirtyi 0–2-johtoon. KaDyn kolmas ja vapauttava maali oli jälleen kerran Metson esityön ansiota. Tällä kertaa viimeistelijänä toimi Erola, joka
tuuletti maaliaan pelaaja-valmentajamaisesti eli hillityn rauhallisesti.

Pelin loppuhetkillä Antti Juurakko laittoi ns. määrämittaisen syötön kärkeen, josta Metso pääsi läpiajoon. Metso kaadettiin pilkun ja punaisen kortin arvoisesti. Pilkun kävi viimeistelemässä sisään topparina pelannut
Riku Bucht.

Loppuun täytyy vielä mainita, että suurista lukemista (0–4) huolimatta ottelu oli tasainen ja rehti kärkijoukkueiden välinen mittely. KaDy käytti maalipaikat tehokkaasti, ja puolustus maalivahdin johdolla pelasi uhrautuvasti joukkueelleen. Voitolla Dynamo siirtyi siis sarjakärkeen, joskin SäyRi, LPK ja KaPa-51 hengittävät kovasti niskaan. Keski-Suomen
Nelosen loppukaudesta onkin tulossa huikea spektaakkeli!

YLÖS

Kommentoi