PUNAKONE VOITOSTA VOITTOON

ke 4.8.2010
Keski-Suomen Nelonen
Palokka, tekonurmi

PaRi – KaDy 3–4 (1–2)

15. Petri Kemiläinen (Niko Toivanen) 1–0
29. Karo Saharinen (Sami Erola) 1–1
36. Ville Toivanen (Samu Kytölä) 1–2
—————————————-
47. Janne Rossi (Toivanen) 1–3
81. Juuso Aulanko (Saku Toikko) 2–3
88. Erola 2–4
89. Aulanko (Tomi Räsänen) 3–4

Syksyn toinen ottelukierros vei KaDyn vuoden toiselle Palokan-vierailulle, pelattiinhan Dynamon kotipelikin keväämmällä pohjoisen lähiön uudenkarhealla ja alati tuulisella tekonurmella. Tuolloin KaDy vei tasaisen väännön niukasti lukemin 1–0 – ja yhden maalin voittoon päättyi joukkueiden toinenkin kohtaaminen, vaikka pelkkää sarjataulukkoa tuijottamalla suurempiakin lukemia olisi saattanut ounastella.

KaDy aloitti ottelun vahvasti, mutta viimeistely-yritykset jäivät vaisuksi. Isännät yrittivät puhkoa KaDy-linjaa ajoittain muutamalla napakalla pystysyötöllä, joista yksi tuotti täysosuman 15. minuutilla. Kärkäs Petri Kemiläinen karkasi läpi ja viimeisteli kylmänviileästi etukulmaan ohi vakiomaalivahdiksi yksivuotisella sopparilla uhrautuneen kaimansa Tamminen Sr:n.

Puoliajan keskivaiheilla ote siirtyi jälleen parempaa liikettä ylläpitäneille puna-mustille ja yritys palkittiin kahdella komealla maalilla. Ensimmäisen pohjusti mainion ottelun pelannut vasen laitapuolustaja Jouni Heiskanen nousullaan: Jonten keskityspallon voitti pelaaja-valmentaja Erzi Erola ja kakkospallon nikkasi verkkoon Karo Saharinen. Heti perään keskikentän Mikko Pitkänen laukoi kaukaa pari kolme kertaa vihaisesti, mutta tuloksetta. Keskustan roolituksessa ex-PaRi Samu Kytölä keskittyi syöttelemään; ja yksi syötöistä löysi vasemmalta vapaana tervehtyneen laiturin Ville Toivasen, joka roikotti Dynamon ansaittuun taukojohtoon: 1¬–2.

Toisen puoliajan alussa poikkeuksellisesti topparin tontilla urakoinut Janne Rossi puski Toivasen kulmasta KaDy:n jo kahden maalin johtoon; 1–3-lukemissa edettiin pitkään. Ottelun tempo pysyi hitaana ja molempien joukkueiden suoriutumista vaikeuttivat lukuisat syöttövirheet. Peliin tuli eloa ja lisäjännitystä, kun 81. minuutilla KaDyn löysän vartiointipelin keskeltä Juuso Aulanko puski isännät yhden maalin päähän suoraan sivuvaparista.

Riennon takaa-ajo kuitenkin tyrehtyi vaisuun liikkeeseen ja tällä kertaa täydet 90 minuuttia itseään peluuttaneen Erolan 2–4-maaliin, joka syntyi KaDyn luomasta villistä maalinedusruuhkasta. KaDy-puolustus maalivahti Tamminen Sr:n johdolla päätti heti seuraavassa tilanteessa turoilla oikein isän kädestä asettaen ottelun lopputuloksen vielä kertaalleen kyseenalaiseksi: PaRi-keskikentän Aulanko kiitti tarjottimelle tulleesta kakkospallosta ja nosti sen helposti tyhjään maaliin yli 20 metristä. Lisäajan pakkopullan takaiskuista kipsiytynyt KaDy kuitenkin taisteli enemmittä takaiskuitta; lopulta niukasti parempi nippu saalisti niukan 3–4-vierasvoiton.

Dynamosta puhtaat paperit saavat vain laitapuolustaja Heiskanen ja laitalinkkinä PaRi-puolustusta jallittanut Toivanen; muut eivät esittäneet aivan parastaan. Taistelu jatkuu yhä Keski-Suomen Nelosen sijoista 1–4, kun taas Palokan Riennon loppukauden päänvaivaksi jää jumbosijan välttäminen ja sarjassa säilyminen. Taidollisesti kokenut joukkue kuuluisi Neloseen mieluummin kuin Haapamäki tai Saarijärvi, mutta ehkä kilpaurheilun vaatiman peruskunnon ylläpitäminen jäi pois ”Ampiaisten” valmennusohjelmasta vapaaehtoisen Vitosen harharetken aikoina? Mene ja tiedä.

KaDy

Petri Tamminen (mv) ©
Jouni Heiskanen
Riku Villikka
Janne Rossi
Juha Ahola-Olli (83. Mikko Inkinen)
Samu Kytölä
Mikko Pitkänen
Ville Toivanen (66. Mickaël Fandi)
Karo Saharinen (72. Antti Juurakko)
Marko Metso
Sami Erola

STANDING APPLAUSE FROM ”HANDE”

ti 10.8.2010
Keski-Suomen Nelonen
Vehkalampi 1

KaDy – Huki 4–1 (3–0)

3. Karo Saharinen 1–0
15. Marko Metso erp.
37. Hannu Niskanen 2–0
39. Janne Rossi 3–0
——————————–
59. Metso 4–0
67. Ari Kauppinen 4–1

KaDyn odysseia Keski-Suomen Nelosessa jatkui tiistai-iltana tuttuakin tutummalla Vehkalampi 1:n kurjalla pomppukumirouhepostimerkillä, kun vieraaksi saapui kehnon kauden pelannut tuttuakin tutumpi paikallisvastus Huki. Joukkueiden keskinäiset voimasuhteet ovat heittäneet vuoden aikana ”häränpyllyä”: viime vuonna Huki taisteli päätöskierroksen jäätymiseen saakka sarjanoususta, mutta nykyisessä kuntopuntarissa KaDy lähti otteluun selvähkönä ennakkosuosikkina.

Ensimmäisen puoliajan käsikirjoitus tulikin selväksi heti ensi minuuteilla: KaDy hyökkäsi ja liikkui terävämmin ottaen haltuun sekä keskialueen että etenkin vasemman laidan. Jo avausvartin aikana Dynamo sai luotua muutaman loistavan maalipaikan. Karo Saharinen tuhlasi ensin avopaikan taivaan tuuliin, mutta sisuuntui ja kuittasi hetkeä myöhemmin oikea-aikaisesta läpiajosta Dynamon nopeaan johtoon. Hyvin roolitettu hyökkäysvaljakko Metso–Niskanen haastoi ja laukoi ahkerasti: vartin kieppeillä liukas Metso hankkikin rangaistuspotkun, jonka laukojasta syntyi KaDy-leirissä debattia ja epäselvyyttä. Tällöin tulos on yleensä heikko, asteli pilkulle lopulta kuka hyvänsä. Huki-vahti haistoi oikeasta alakulmasta juuri oikein.

Hukin hyökkäykset olivat enimmäkseen yksinäisen kärjen tai oikean laiturin juoksuyrityksiä, jotka vikkelä KaDy-puolustus selvitti suuremmitta ongelmitta. Muutamasta KaDy-rikkeestä tuli kuitenkin vaarallisia erikoistilanteita, joissa Hukin oljenkorsi näytti piilevän. Yhden vapaapotkun poimi maalivahti Petri Tamminen mallikkaasti alakulmasta; muutenkin Tamminen esiintyi jämerästi ja luottamusta herättävästi ”toiseksi parhaalla” pelipaikallaan.

Dynamon helmasynniksi osoittautui 1. puoliajalla ja koko ottelun ajan maalipaikkojen tuhlailu, mutta ottelun murroskohta osui minuuteille 37–39, jolloin KaDy iski nopeaan tahtiin kahdesti. Ensin onnistui pelikiellosta innolla palannut Hannu Niskanen tarkalla kaukosijoituksellaan, hetkeä myöhemmin Jani Hyvösen pitkästä sivurajasta loisto-ottelun pelannut keskikenttämies Janne Rossi liippasi pallon päällään nuottaan. Tauolla turvallinen 3¬–0-johto eikä hädän päivää.

Toisella puoliajalla liike ja taisteluasenne pysyivät sentään parempana kuin edellisessä matsissa, mutta hyvätkin yritykset vesittyivät liian usein huonoihin syöttöihin tai itsekkäisiin ratkaisuihin. Huki sai yhden vaivaisen kunnollisen pelitilannepaikan ja tukun puolivaarallisia erikoistilanteita, kun taas lukuisat Dynamo-myllytykset Hukin kenttäpuoliskolla eivät johtaneet täysosumiin. Useita haamutorjuntoja napsinut Huki-maalivahti oli ainakin mies paikallaan. Mutta 59. minuutilla hyvällä asenteella raatanut Marko Metso riisti pallon Huki-topparilta ja pyrähti läpiajoon: 4¬–0 ja mieltä kaihertanut erp. oli sillä kuitattu.

Huki nosti tutusti toisella puoliajalla kentälle naftaliinissa marinoituneita veteraanejaan – ja jälleen kerran yksi heistä otti kerran yhden spurtin ja rokotti KaDya ei-toivotulla kavennusmaalilla. Mistä näitä tulee? Ja miksi? Täysi kunnia kuitenkin terävälle nousulle ja tarkalle takanurkkakärkkärille. Viimeinen 20-minuuttinen jauhettiin tasapaksusti päästä päähän; paremmat tekopaikat loi alati KaDy, mutta voittomarginaali ei kasvanut, sillä ruuti oli märkää ja syötöt karkailivat tosipaikoissa. Lopputulema: ansaittu 4–1-kotivoitto, ”best team won”, KaDy jatkaa kolmen kärjen metsästystä ja Huki voi keskittyä loppusyksyn keskikastin höntsään.

KaDyn ja koko ottelun suvereeni päällikkö oli keskikentän Janne Rossi, joka voitti kaikki kaksinkamppailut ja pääpallot sekä rakensi komeasti peliä aisaparinsa Mikko Pitkäsen kanssa. Puolustuksen johtaja Jani Hyvönen oli enimmäkseen erinomainen ja Karo Saharinen oikealla laidalla piti ilahduttavan hyvän tason täydet 90 minuuttia.

KaDyn seuraava ottelu on torstaina 19.9. Haapamäellä ja ellei sieltä tule täyttä pottia, jäänee loppukausi sarjasijoituksen (lähes varmasti 4.) kannalta tylsäksi pelailuksi. Kolme pistettä sen sijaan nostaisi KaDyn mukavasti aivan kärkitaiston keskelle, jossa edelleen pitäisi päävastustajilta (KaPa, LPK, SäyRi) ryövätä kohtuullinen pistesaalis, jotta ”mitalisijoille” olisi asiaa.

Sarjataulukko

KaDy

Petri Tamminen (mv) ©
Samu Kytölä
Jani Hyvönen
Ville Ruuska (60. Riku Bucht)
Jouni Heiskanen (63. Juha Ahola-Olli)
Janne Rossi
Mikko Pitkänen
Ville Toivanen (71. Antti Juurakko)
Karo Saharinen
Hannu Niskanen
Marko Metso (63. Sami Erola)

YLÖS

Kommentoi