WordPressin tietokantavirhe: [Unknown column 'status' in 'field list']
SELECT `final` AS final_round, `group`, `home_team`, `away_team`, DATE_FORMAT(`date`, '%Y-%m-%d %H:%i') AS date, DATE_FORMAT(`date`, '%e') AS day, DATE_FORMAT(`date`, '%c') AS month, DATE_FORMAT(`date`, '%Y') AS year, DATE_FORMAT(`date`, '%H') AS `hour`, DATE_FORMAT(`date`, '%i') AS `minutes`, `match_day`, `location`, `status`, `league_id`, `home_points`, `away_points`, `winner_id`, `loser_id`, `stat_id`, `post_id`, `season`, `id`, `custom` FROM wp_leaguemanager_matches WHERE `id` = '288' LIMIT 1

Ennakkoasetelmat illan otteluun eivät olisi voineet olla herkullisemmat – taisteltiinhan paikasta sarjan keskikastissa upeissa Säynätsalon maisemissa, uudistuneella stadionilla ilta-auringon helliessä. Maineikas punamusta tulikin otteluun dynaamisella latauksella – totaalinen hallinta otettiin ensimmäisen vartin ajaksi.

Yhdeksäntoista minuutin kohdalla hornankattila räjähti – pallo pelattiin oikeaan laitaan Ristijätkälle, joka tapojensa vastaisesti osoitti sisäistäneensä täysin pelaaja-valmentaja Smaug1n hänelle ennen ottelua syöttäneen taktisen premissin ”matalia keskityksiä”. Päätyrajan tuntumasta lähtenyt pallo tavoitti Fandin, joka viimeisteli viidestä metristä kliinisesti yhteen nollaan maalivahdin ollessa voimaton.

Peli eteni sittemmin hieman sekavissa merkeissä. Kumpikaan joukkue ei saavuttanut selkeää hallintaa. Hieman ennen puoliaikaa KaDyn puolustuksessa tapahtui informaatiokatkos maalivahdin ja puolustuslinjan välillä. Seuraus olikin se kaikkein traagisin – HPP:n hyökkääjä viimeisteli tyhjään maaliin tasalukemat. Dynamo tuhlaili maalipaikkoja. Se turhautti pelaamista. Koettu pelillinen paremmuus ei kertonut tulostaululla itsestään puoliajalle tultaessa.

Valmennusjohto valmisteli pelaajat toiseen puoliajalla oraakkelimaisesti: ”olemme parempi joukkue. Tämä peli kääntyy meille.” Jostain syystä kuitenkin heti toisen jakson alkajaisiksi peli kääntyi HPP:lle. Markus Rautiainen täräytti pallon verkkoon tarkalla alanurkkalaukauksella. Luovutusmieliala hiipi tappioputkessa kyntäneeseen KaDyyn. Hyökkäysten rakentelua häiritsi erimielisyys taktisista premisseistä. Turhautuneet ”Miks oot täällä?”, ”Maalilla ei ole ketään”, ”Ristijätkä auta puolustusta” -huudot ilmensivät dynamon peliajatuksen psykofyysisdynaamista alennustilaa.

Loppua kohden KaDyn peli hieman parani. Vaihtopelaajat Antti laitapuolustajana sekä Vaari keskikentän pohjapelaajana onnistuivat. Vartti ennen loppua KaDyn ryhdistäytyminen konkretisoitui. HPP:n omaksi maaliksi merkityn osuman syntyyn vaikutti olennaisesti taitavalla pelaamisellaan Topo. Niskis laukoi matalan pallon kulmapotkun jälkitilanteesta. Topo ei ottanut laukausta haltuun, jatkoi vain takavasaralla pallon alakulmaa kohti.

Maali sytytti Dynamon. Alettiin taistella. Asenne loksahti kohdilleen. Peli-ilo palasi. Painetta syntyi HPP:n maalille. Kun 79 minuuttia oli pelattu, puski Topo kulmapotkun maalinedushässäkkään. Ristijätkä sohaisi palloa kohti juuri sen verran, että maalivahti hämääntyi. Pallo lirui maaliviivan yli ja riemu Dynamon leirissä oli rajaton. Juuri tuollaista maalia onnettaren viime aikoina sorsima Dynamo tarvitsi.

Pelin loppu ei ollut KaDylta taktisesti täydellinen. Hyökkääjien ja keskikentän yhteistyö ei täysin toiminut ja keskikenttäpelaajat nousivat muutamia kertoja turhan aggressiivisesti. Kenttätasapainon heikentyessä HPP sai pallon vastahyökkäyksen päätteeksi vielä tolppaan. Puolustuslinja pelasi kuitenkin maltillisesti ratkaisten näin voiton Dynamolle.

Oikeusmurha Dynamon 3-2 -voitto ei missään tapauksessa ollut – pelitapahtumiin nähden. Vielä loppuminuuteillakin Dynamolla oli useampi todellinen maalintekopaikka. ”Tästä on hyvä jatkaa. Harjoitustaustaamme nähden olemme pelillisesti etenemässä oikeaan suuntaan”, maisteli tyytyväinen Smaug1 voittoa tuoreeltaan ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

YLÖS

Kommentoi