(Raportti: Markus)

Vellamo – SalPa 0-2

Vellamo lopetti Sporttiliigan runkosarjan kokoontumalla hyytävässä kesäillassa Huhtasuon ongelmalähiöön ja kohtaamalla lohkonsa kärkijoukkueisiin kuuluvan SalPan. Pelillä oli keltapaidoille enää vähänlaisesti panosta, sillä viimeisen sijan välttäminen oli illan aiempien tulosten perusteella selviö ja mahdollisuudet pudotuspeleihin menivät jo edellisviikolla. Siitä huolimatta jalkeille saatiin hyvä ja vankasti Vellamo-taustainen kokoonpano.

Ottelu kulki hieman saman kaavan mukaan kuin edellisviikon 0-4-tappioon päättynyt AC Barcenal -peli. Vellamon ilme kentällä oli pirteä, ja erityisesti hyökkäysten rakentelu oli tasokkaampaa kuin mihin seuran historiassa on keskimäärin totuttu. Sarjassa paremmin sijoittunut vastustaja pystyttiin kenttätapahtumissa haastamaan tasapäisesti. Puolustuksessa oli tekemisen meininkiä, ja Barcenal-ottelua leimanneet henkiökohtaiset virheet oli saatu karsittua pois. Kohtalaisen hyviä maalipaikkojakin luotiin useita, ainakin Tuomas, Mikko ja Sami pääsivät kokeilemaan vetoja rankkarialueen rajaseudulta, mutta ilman tulosta. Toisella jaksolla KaDyn maineikas tutkapari Ville-Sami väläytteli pari kertaa ja kentälle vaihdettu Tatu toi säpinää pelinrakenteluun, mutta ihan huippupaikoille ei päästy. Pakit nousivat Teemun johdolla aktiivisesti mukaan hyökkäyksiin, ja siltikin puolustus tuntui pysyvän hyvin kasassa.

Mutta.

Kävi kuitenkin niin, että taas tuli turpaan. SalPalla oli ne samat puolenkymmentä kohtalaista maalipaikkaa kuin Vellamollakin, ja niin vain vastustaja onnistui järkkämään niistä kaksi osumaa enemmän. Ensimmäisellä jaksolla pallo pomppi SalPan kannalta onnekkaasti, ja muuan viholliskärki pääsi laukomaan rangaistusalueelta kolmasti peräkkäin. Ja kolmannella osui. Toisella jaksolla taas Vellamon verkkoon upposi tarkka, matala kaukolaukaus. Niin on todettava, että taas hävittiin, tällä kertaa lukemin 0-2.

Vellamon kausi sarjajalkapallossa päättyy ensi maanantaina otteluun Sporttiliigan 15. sijasta. Sen jälkeen on aika analyysien – ja futsalin.

Kokoonpano:

Tatu Virtanen (mv / k)
Sami Erola (p / h)
Mikko Jakonen (p)
Petteri Niemi (p)
Teemu Peltonen (p)
Sami Virtanen (p / mv)
Markus Mattlar (k)
Jani Pietikäinen (k / p)
Ville Toivanen (k)
Tuomas Matilainen (h)
Panu Väänänen (h)

YLÖS

Kommentoi