WordPressin tietokantavirhe: [Unknown column 'status' in 'field list']
SELECT `final` AS final_round, `group`, `home_team`, `away_team`, DATE_FORMAT(`date`, '%Y-%m-%d %H:%i') AS date, DATE_FORMAT(`date`, '%e') AS day, DATE_FORMAT(`date`, '%c') AS month, DATE_FORMAT(`date`, '%Y') AS year, DATE_FORMAT(`date`, '%H') AS `hour`, DATE_FORMAT(`date`, '%i') AS `minutes`, `match_day`, `location`, `status`, `league_id`, `home_points`, `away_points`, `winner_id`, `loser_id`, `stat_id`, `post_id`, `season`, `id`, `custom` FROM wp_leaguemanager_matches WHERE `id` = '625' LIMIT 1

Jyskässä taisteltiin KaDyn osalta toiseksi viimeisessä ottelussaan Keski-Suomen Viitosessa tärkeistä pisteistä keskiviikkoisena kelmeän kosteana iltana 5. päivä syyskuuta anno domini. Voitolla Dynamon leiri olisi paaluttanut suurella todennäköisyydellä paikkansa myös ensi vuodeksi Viitoseen mutta tappio Urholle tiesi sitä, että homma menee viimeisillä kierroksilla vielä perin jännittäväksi.

Kuten Dynamon kaudelle on ollut perin tyypillistä (ja suorastaan tragikoomista ilman edes sitä komiikkaa) antoi punamusta poppoo jälleen pari maalia eteen ennen kuin ryhdyttiin pelaamaan. Urho tuuttasi rapian viiden minuutin pelin jälkeen vaparista pallon ylänurkkaan noin 25 metristä. Dynamo vastasi tähän Markku Leppäpuiston hienolla volleylla kun pelikellossa oli 25 minuuttia täynnä. Mutta. Vain viisi minuuttia myöhemmin omissa soi jälleen kun puolen tunnin kohdalla Urhon pelaaja pääsi pukkaamaan keskityksestä pallon maaliin. (Lautakunta jälleen kokoontuu kommenttiosiossa jos maalit muistaa rapon tekijä väärin). Tämäkään ei vielä pahemmin herättänyt Dynamon konetta vaan Urho pääsi silloin tällöin vaarallisiin paikkoihin vaikka KaDy hallitsi hienokseltaan otteita pelikentällä. Minuutti ennen puoliaikaa Urho laittoi itsensä vielä tyrnävästi 1-3 taukojohtoon rankkarista joka näytti ainakin katsomoon suht heppoisesti vihelletyltä kun urholainen kaatui boksissa kahden puolustajan välissä kentän pintaan.

Toisella puoliajalla KaDy nosti pelitempoa ja Urho alkoi hyytymään kyydistä. Selvä hallinta ei kuitenkaan edelleenkään tuottanut tulosta vaikka puolivillaisia tekopaikkoja oli puolisen tusinaa ja myös pari niin sanottua ”tuhannen taalan paikkaa”. Urhon porukka puolestaan  vaihtoi taktiikkaa jalkojen hyytymisen seurauksena ja ryhtyi lähinnä kaatamaan punamustien pelaajia ei niin kovin sääntöjen mukaisin keinoin. Urho taiteilikin itselleen viimeisellä vajaalla puolituntisella viisi keltaista korttia joista yhden olisi joku tuomari vaihtanut väriasteikossa tummempaan takaa nilkoille tulleen taklauksen seurauksena. Toivotaan, että Karon nilkka paranee tärkeään Huki-peliin. Dynamon maalivahti ei toisella jaksolla torjunut kertaakaan vaan pallo pyöri pääsääntöisesti Urhon alueella.

Kaksikymmentä minuuttia pelikellossa ja Riku Bucht nostattaa Dynamon runsaslukuisen (Viitosen mittapuulla) fanikatsomon (propsit!) tunnelmaa rouhimalla maalin edustalta peliä kapeammaksi lukemiin 2-3. Loppuaika olikin täysin dynamolaista hallintaa joka kuitenkin tuotti rankkarin vasta viimeisillä minuuteilla Urhon pitäessä muuriaan pystyssä menestyksekkäästi. Rankkarin kumminkin torjui erittäin varmasti Urhon maalinsuulla luutinut Tommi Minkkinen ja pian tuomarin pilli soi ja suolahtelaiset rynnistivät kentälle villiihkösti huutaen juhlimaan voittoaan. Dynamon leirissä tunnelmat luonnollisesti apeat.

Tappio merkitsee myös sitä, ettei viimeinen Huki-peli ole välttämättä enää voitollakaan omissa käsissä mutta dynamolaisten leiristä on uhkunut sellaisia näyttöhaluja yllämainitun tappion jälkeen, ettei menohaluja luulisi puuttuvan keltään. Viimeisessä ottelussa lähdetään pistämään kaikki peliin ja noutamaan ne kolme pistettä näytti sarjataulukko mitä tahansa.

Post scriptum: Ottelupöytäkirjassa on myös maali merkitty Jukka Aumaselle minuutilla 64. Buchtille 69. Kommenttiosiossa toki tästäkin sana vapaa.

YLÖS

Kommentoi