WordPressin tietokantavirhe: [Unknown column 'status' in 'field list']
SELECT `final` AS final_round, `group`, `home_team`, `away_team`, DATE_FORMAT(`date`, '%Y-%m-%d %H:%i') AS date, DATE_FORMAT(`date`, '%e') AS day, DATE_FORMAT(`date`, '%c') AS month, DATE_FORMAT(`date`, '%Y') AS year, DATE_FORMAT(`date`, '%H') AS `hour`, DATE_FORMAT(`date`, '%i') AS `minutes`, `match_day`, `location`, `status`, `league_id`, `home_points`, `away_points`, `winner_id`, `loser_id`, `stat_id`, `post_id`, `season`, `id`, `custom` FROM wp_leaguemanager_matches WHERE `id` = '675' LIMIT 1


Kampuksen Dynamon jalkapallojaoston futsal-joukkueet KaDy III ja KaDy/Vellamo pelasivat kolmatta kertaa joulunajan ystävyysottelunsa 5.1.2013 Huhtaharjulla. Keskinäisiä harkkapelejä on pelattu jo neljä: ”kinkunsulattelupelien” lisäksi joukkueet kohtasivat toisensa ja (sittemmin pitkälti Vellamoon fuusioidun) harrestasarjavastustaja Orkon miniturnauksessa marraskuussa 2010.

Isännöintivuorossa olleella Vellamolla on positiivinen ongelma, runsaudenpula pelaajamateriaalin suhteen. Keltapaitoja saapui paikalle perät seitsemäntoista. Antto Haapalahti siirtyi pienemmällä porukalla liikkeellä olleen Kolmen Tolpan puolelle. ”KaDyn vellamolaisista” paikalla olivat Samu Kytölä ja Sami Erola, joista edellinen pelasi punamustissa, jälkimmäinen puhalsi pilliin.

Ainakin keltaisten lasien läpi katsottuna peli noudatti osapuilleen käsikirjoitusta. Kolme vaihtopelaajaa riitti Kolmelle Tolpalle siihen, ettei joukkue näyttänyt juuri väsyvän Vellamon paineessa. Vellamon keltapaidoilla riitti puhtia, mutta vaihtopelaajien määrä myös sekoitti peliä. KaDy III ei käyttänyt puolittaisia maalipaikkoja vaan teki useimmat maalinsa hallittujen syöttökuvioiden päätteeksi. Vellamo prässäsi liian korkealta mutta putosi yleensä nopeasti puolustamaan ja peitti hyvin vetopaikkoja. Hyökkäyssuuntaan keltapaidat hermoilivat perinteiseen tapaan: monen kaukolaukauksen sijasta lavealla parketilla olisi ollut tilaa syöttää alaspäin.

Ottelun avausmaali merkittiin muutaman minuutin jälkeen Vellamon tilille. KaDyn sivuraja syvällä Vellamon alueella pelattiin epäonnisesti ohi alimmasta kenttäpelaajasta ja maalivahti Hannu Vartiainen joutui hakemaan pallon laidasta, jonne myös Vellamon Panu Väänänen ehti samaan aikaan. Pallo jäi pyörimään kentälle, ja Marko Hakanen sai sijoittaa sen rauhassa tyhjään maaliin. Ensimmäisellä 35 minuutin puoliskolla maalinteko jäi tämän jälkeen punamustien tehtäväksi. Vellamon maalivahti Tatu Virtanen venyi hienoihin pelastuksiin, mutta vastustajan hallittu pallollinen peli jätti hänet kolme kertaa aseettomaksi. Tauolle mentiin siis lukemissa 1–3.

Toinen puoliaika alkoi perivellamolaisella ”annetaan niille pari maalia, niin päästään vauhtiin” -asenteella. Useimmat KaDy III:n maalit perustuivat maalintekijöiden taitoon, mutta toisen puoliskon ensimmäinen syntyi ensisijaisesti puolustuksen virheestä. Vellamon toinen maali syntyi muistikuvien mukaan tilanteessa 1–5, kun Mikko Jakonen heitti tarkan chipin takatolpalle, jonne Pantse Paunonen oli jätetty vartioimattomana. Pantse tekee ”virallisissa” peleissä maaleja lähinnä päällään, niin myös tällä kertaa.

Pelattiin jo ottelun viimeistä neljännestä (toim. huom.: kronologia saattaa heittää, reklamaatioita otetaan vastaan), kun KaDy III:n pelaajamanageri Bubi Tuomala sai potkun nilkkaansa ja kaatui vaarallisen näköisesti Vellamon rangaistusalueella. Bubi selvisi lopulta säikähdyksellä, mutta (Samun?) rangaistuspotku upposi vääjäämättömästi Vellamon verkkoon. Kolmen Tolpan Ville Ruuska puki päälleen reikäpaidan ja joukkue ehti Ville Santalan hattutempun täydentäneellä volleyllä vielä lukemiin 2–7, mutta lopussa nähtiin jännittäviä hetkiä, kun myös Vellamon maalipelaaja Tatu nousi joitakin kertoja pallon kanssa puoleen kenttään. Yhdessä näistä tilanteista puolustuksessa luutinut Sami Virtanen purki pallon eleettömästi KaDy III:n tyhjään maaliin. Loppulukemiksi jäi 3–7.

Perinneottelu näyttäytyi ainakin Vellamo-leiriin jälleen hyvähenkisenä tapahtumana. Vaikka vastustaja saattoi pelata hieman tasoaan matalammalla sykkeellä, KaDy/Vellamo sai pelata riittävän tosissaan, jotta peliä voi pitää myös valmistautumisena harrastesarjan kevätkauteen. Peli oli siistiä, joskin joviaali Erzi olisi voinut puhaltaa hyväntahtoisten mutta hitaiden vellamolaisten rikkeitä muutaman enemmäkin – Bubi ei ollut ainoa, joka sai nilkoilleen. Harjoituspelien tulokset (ks. alla) eivät välttämättä kerro juuri yleisestä tasosta, kun analyysi ja esim. pelaajaluettelot puuttuvat, mutta Vellamon kohdalla on menty eteenpäin muutenkin kuin joukkueen koossa.

Kiitokset vieraille! Toivottavasti perinne jatkuu vuoden päästä.

 

Vellamolaista triviaa:

 • joukkueen tärkein pelaaja Tatu; bubbling under: Oula (pohjapelaaja, ei kentällä vastustajan maalien aikana)
 • pohjalle roolitetulla Samilla ja piikkipelaaja Pantsella identtiset tilastot
 • 41 laukausta, 18 laukausta maalia kohti
 • piilokärki ja molempien joukkueiden henkinen isähahmo Smaug Kytölä oli kentällä kaikkien Vellamon maalien aikana. Vastustajan paidassa.

Tehot:

KaDy/Vellamo: Marko 1+0, Pantse 1+0, Sami 1+0, Panu 0+1, Mikko 0+1

KaDy III:n maalit (?): Tuomala, Santala, Santala, Leppäpuisto, Leppäpuisto, Kytölä (rp), Santala

 

Joukkueet

KaDy/Vellamo:

 • Tatu Virtanen (mv)
 • Lauri Aarniemi
 • Oula Haapamäki
 • Marko Hakanen
 • Chomi Henghunthot
 • Mikko Jakonen
 • Ville Keiski
 • Tuomas Matilainen
 • Petteri Niemi
 • Pantse Paunonen
 • Onni Pekonen
 • Teemu Peltonen
 • Jani Savolainen
 • Jari Suni
 • Sami Virtanen
 • Panu Väänänen

 

KaDy III:

 • Hannu Vartiainen (mv)
 • Antto Haapalahti
 • Jani Hyvönen
 • Samu Kytölä
 • Markku Leppäpuisto
 • Ville Ruuska
 • Ville Santala
 • Bubi Tuomala

 

Aiemmat kohtaamiset:

YLÖS

Kommentoi