31.7.2015 Urho– KaDy 6-3 (1-1)

Rallikansa oli kokoontunut Jyväskylään ja Harjulle, mutta kunnon jalkapallistit (KaDy:läiset) lähtivät metsästämään pisteitä Äänekoskelle kohtaamalla Suolahden Urhot. Hieman heikosti oli ilmoittautuneita tiedossa, joten pukuhuoneessa laskettiin kaikki varmat, ehkä, sairaslistalla, saattaa ehtiä, ei ehdi  ja puolikuntoiset, joten päästiin yhdeksään + Ilkkaan, joten peli voitiin aloittaa tuttujen späsmien jälkeen. Kylläkään kaikki eivät olleet mukana späsmeissä täydellä teholla, kun ei ollut tuttuja vetäjiä ja uudet liikkeet…

Aloituspotku ja Urhot pyörittää palloa melkeinpä 30 minuuttia yhteen soittoon (no ehkä 15min), tuntuu kuin KaDy olisi alivoimalla, hetkinen, mehän ollaan alivoimalla. Malta hetki, kohta lisää alivoimasta, ensin hieman peliselostusta. Muutaman kerran päästään yli puolikentän, kiitos Jonnen coast-to-coast kuljetuksilla, joista yksi johtaa ensimmäiseen-melkein-maaliin, jossa Urhojen vasen pakki pelastaa maaliviivalta. Päätyrajatuomari näyttää maalia, mutta erotuomari ei huomioi, liekö bluetuutti pois päältä. Siitäkös urhot innostuu ja käy laittamassa pallon maaliin ensimmäisen kerran hyväksytysti. Sitä ennen oli jo yksi hylätty maali (huutopaitsio), yksi tolppa ja pari yksinläpiajoa ylinostolla. Mutta KaDy ei luovuta, olihan ennen peliä päätetty että tehdään vain hienoja maaleja. Noin puolentunnin pelin kohdalla pallon purku keskelle, josta pallo vasempaan laitaan Jarille, joka näkee jonkun syöksyvän kohti maalia. Kaunis keskitys vasemmalla jalalla kohti pilkkua, eiku takatolppaa, eiku takanurkkaa, molari haparoi ja pallo säkkiin, tilanne 1-1 ja katsomo hiljenee. Niin se alivoima, ensin menetettiin Ertzi takareiden jumilla ja hetikohta Antti nilkan pyörähdyksellä. Ertzi seisoskelee seinäsyöttömiehenä, mutta Antti siirtyy peluutusvastaavaksi kentän sivuun kokeiltuaan hetken.

 

Puoliaika ja nesteytystä keskuskentän reunalla (kenttä parempi kuin viereinen peltokenttä). Jälleen lasketaan miehet, varmat, ehkä, teipattavat ja houkutellaan selkävaivainen valmentaja kentälle. Yhdeltä löytyy pelikengät, toiselta sukat ja säärärit, onneksi mies oli kokoonpanossa, ollaan taas 9 + mv, kyllä me silläkin pärjätään. Taktiikkaa tarkennettiin entisestään: käytetään Ertsiä ja Hulia seinäsyötöissä ja Jonne juoksee läpi kentän. Taktiikka toimii täydellisesti ja todella kauniisti muutaman kerran, Jonne pelataan kahdesti tiedät-kyllä-millaiseen-paikkaan, mutta joku urhojen hemmo löytää itsensä aina eteen. Kävivät tekemässä myös siinä välissä neljä maalia, joista pari rankkarilla. Mutta KaDy:n pelihuumori kestää ja n. 75 peliminuutin kohdalla pelataan kauniilla, mutta vanhalla CCCP-tyylillä Lauri laidasta läpi, kaunis sijoitus maalivahdin ohi takanurkkaan ja tilanne 5-2. Pelin loppua jo odotellessa urhoille vielä yksi rankkari, joka saattoi mennä maaliin. Loppuvihellystä odotellessa vielä kerran toteutettiin taktiikkaa todella onnistuneesti ja lopputuloksena MEILLE rankkari, kiitos Jonnen heittäytymisen (kuten yksi urholainen pettyneenä totesi). Nopea keskustelu vetäjästä ja kun Jonne tarjosi jollekin potkua, tarttui Jari täkyyn ja asteli laukaisupaikalle. Ennen peliä harjoitellut rankkarit laitettiin nyt maksuun ja lopputulos: yläkulma, 6-3 ja pelin loppuvihellys. Ainahan tappio harmittaa, mutta nyt ei ollut niin suurta v…sta, kuten kapteenikin pelin jälkeen totesi. Kaikki antoivat kentälle sen mitä annettavaa oli. Katseet kohti keskiviikon peliä!

Man of the game: Jonne (loi paikkoja itselleen ja muille, juoksumäärä trackerin mukaan 18,6km)

Jari Laine

Ottelupöytäkirja Resultcodessa

YLÖS

Kommentoi