13.7.2015 FC Saarijärvi – KaDy 1-4 (1-0)

Saarijärvi, Urheilukenttä klo 19.00

KaDyn kauden viimeinen nurmipeli päästiin pelaamaan auringon paistaessa kirkkaasti taivaalla. Kenttä oli auringon paahteessa kuivunut ja kovettunut, mikä toi peliin molemmin puolin hieman epävarmoja otteita.

KaDy aloitti pelin 5-3-2 ryhmityksellä pelaten vastatuuleen ja aurinkoa kohti, jotka osaltaan häiritsivät pelinrakentelua. Peli painottui enemmän KaDyn kenttäpuoliskolle ja hyökkäyksiin lähdöt takkuilivat, eikä kunnon paikkoja päästy luomaan. KaDy maalivahti Ilkka ”Ile” Matilainen torjui näyttävästi omasta puolustajasta suuntaa vaihtaneen vedon kulmaksi venymällä pisimmilleen.

Valmennuskaksikko Antti ”Huli” Vallius ja Sami ”Erzi” Erola juonivat kuviot uusiksi noin 20 minuutin jälkeen ja ryhmitykseksi tuli tutumpi 4-1-4-1, jolla päästiin peliin paremmin mukaan. KaDy kärki Pasi ”Reiska” Reini runnoi itsensä vasemman laidan kautta maalintekopaikalle, mutta veto suuntautui harmillisesti vähän yli maalin. Noin 30 minuutin kohdalla helpolta näyttäneessä tilanteessa pallo otti kummallisen pompun osuen Ileä leukaan ja siitä suoraan vastustajan jalkaan. Näin Saarijärvi siirtyi 1-0 johtoon. Tästä oli kulunut reilu 5 minuuttia, kun pallo pyöri KaDyn 16 rajojen sisällä. Ile tuli vastaan peittämään pienentäen vetokulmaa ja pakottaen vastustajan kiertämään ohitseen. Syöttö maalille ja pallo verkkoon, mutta hyvin sijoittunut tuomari Timo Onatsu vihelsi tilanteen paitsioksi. Tämän jälkeen KaDy ryhdistäytyi, eikä vastustaja päässyt enää kunnon maalintekopaikoille. Ensimmäinen puoliaika päättyi 1-0 tilanteessa.

Tauolla tsempattiin jatkamaan lisää samaa mihin ensimmäinen puolisko lopetettiin ja huomioitiin olosuhteet. Myötätuuli ja aurinko paistaa matalalta selän takaa eli paljon vetoja.

Toinen puoliaika alkoi KaDyn hallinnalla ja nousuilla lähinnä vasemmalta laidalta Edwin ”Eetu” Suarezin toimesta. Paras paikka näistä tuli Suarezin leikatessa laidalta sisään viilettäen parin vastustajan ohi ja laukoessaan tulisesti, mutta suoraan maalivahtia päin. Tämä ei kuitenkaan saanut palloa liimattua, vaan joutui torjumaan eteensä. Reiska oli ensimmäisenä pallossa, mutta ei saanut tarpeeksi voimaa puskuun. Tasoitus roikkui jo ilmassa, mutta sitä saatiin odotella 62 minuutille. Jani ”Jantero” Hyvönen heitti vasemmalta laidalta pitkän pallon maalille ja Riku ”Bukat” Bucht puski komean tasoitusmaalin 1-1. Seitsemän minuuttia tästä Jantero heitti toiselta laidalta pitkän maalille, johon kukaan ei saanut kunnon osumaa, vaan pallo jäi pyörimään päätyviivan tuntumaan. Ensimmäisenä palloon ehti Bukat, joka syötti Reiskalle vitosen viivan nurkalle. Haltuun ja veto takanurkkaa hakien, mutta ulospäin kiertäen. Futsalkentiltä totuttuun tapaan takatolpalle hiippaileva Markku ”Leppis” Leppäpuisto pääsi kurottamaan pallon verkon perukoille. Kiitos Hulin oikea aikaisen vaihdon. 69 minuuttia pelattu ja tilanne 1-2. Viisi minuuttia edellisestä ja asialla sama mies. Tällä kertaa tilanne lähti Samu ”Smaug” Kytölän taistellessa keskikentällä pallon itselleen ja syöttäen Jari Laineelle, joka näki Leppiksen pystyjuoksun vasemmalla laidalla. Täydellinen syöttö vauhtiin ja Leppis laukoi pallon maalivahdin kautta etunurkkaan, 74 minuuttia pelattu 1-3. Saarijärvi yritti vielä päästä peliin mukaan, mutta KaDy kesti ja yritti iskeä vastahyökkäyksillä käyttäen Suarezin nopeutta tällä kertaa oikealla laidalla. 84 minuutilla vastustajan harhasyöttö suoraan Janteron jalkaan ja maalivahdin hieman seikkaillessa, antoi mahdollisuuden lisämaaliin. Jantero roikutti tyylikkäästi pallon maaliin 40 metristä, 1-4. KaDy jatkoi tiukkaa puolustamista ja piti palloa varmasti, sekä hyökkäsi loppuun asti. Vähän lisää malttia, niin olisi luotu muutama maalipaikka lisää.

Kokonaisuudessaan alun pientä varovaisuutta lukuunottamatta hyvä peli. Näitä lisää!

YLÖS

Kommentoi